Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Liceul „Dimitrie Cantemir”

ROCADA PNL-PSD la conducerea Liceului „Dimitrie Cantemir” Darabani

Vineri, 01 August, 2014

Astfel, liberalul Florin Ignat îi lasă locul de director plin social-democratului Alin Prisăcariu, care a ocupat până acum funcţia de director adjunct. Prisăcariu a mai ocupat funcţia de director plin al liceului dărăbănean în timpul guvernării PDL, ajungând apoi director adjunct când USL a preluat puterea. Alin Prisăcariu a spus că a aflat de această mutare, dar nu a dorit să facă mai multe comentarii legate de acest subiect, precizând că „este membru de ...  continuare »

Fara comentarii »

S-au afisat rezultatele la Bacalaureat. Promovabilitate de aprox. 54% la Liceul „Dimitrie Cantemir”. VEZI notele

Duminica, 06 Iulie, 2014

Elevii de liceu care au susținut examenul maturităţii au aflat astăzi rezultatele parțiale. La nivel național, din cei peste 150 000 de absolvenți care au intrat în sălile de examen, aproximativ 59,2% au obținut cel puțin 5 la toate probele și cel puțin media 6, promovând examenul. La nivelul județului Botoșani promovabilitatea este foarte aproape de cea de la nivel național, atingând un procent de 58,36%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din orașul Darabani, ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI ierarhia absolventilor de clasa a VIII-a si la ce licee vor merge cei mai buni elevi darabaneni

Sambata, 05 Iulie, 2014

Vineri, 4 iulie a afost afișată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean lista ierarhică cu absolvenții claselor a VIII-a care au susținut examenul de Evaluare Națională. Cea mai bună poziție în clasament a unui elev dărăbănean estea cea deținută de Letiția-Ioana Munteanu, eleva Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, care ocupă locul 32 cu media 9,75 şi care, va studia în continuare, cel mai probabil, la Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani, la fel ca ...  continuare »

Fara comentarii »

Absolventii de gimnaziu au aflat rezultatele partiale obtinute la Evaluarea Nationala. VEZI toate notele elevilor darabaneni

Vineri, 27 Iunie, 2014

Rezultatele Evaluării Naţionale pentru absolvenţii claselor a VIII-a au fost făcute publice astăzi, începând cu orele 16:00. Dacă cei mai mulţi dintre elevi s-au împăcat cu ideea rezultatului evaluării, la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” 13 elevi au depus contestații până la orele 20:00, termenul limită conform regulamentului concursului. Dacă, de obicei, matematica este obiectul cel mai incriminat, anul acesta limba română i-a tras în jos pe cei mai ...  continuare »

Fara comentarii »

Absolventii claselor a VIII-a au trecut de prima proba a Evaluarii Nationale GALERIE FOTO

Luni, 23 Iunie, 2014

Astăzi, 23 iunie 2014, 166 617 de absolvenți ai claselor a VIII-a au fost așteptați în sălile de examen pentru susținerea primei probe din cadrul examenului de Evaluare Națională 2014. Începând cu acest an, nota obținută la examen va avea o  pondere de 75% din media de admitere la liceu, 25% urmând să reprezinte mediile obținute de-a lungul anilor de gimnaziu. Profesorii spun că subiectele au fost abordabile și că au așteptări mari de la elevii lor. ...  continuare »

Fara comentarii »

Elevii Liceului „Dimitrie Cantemir” au intrat in focul examenului de Bacalaureat FOTO

Marti, 10 Iunie, 2014

Elevii dărăbăneni, absolvenți ai claselor a XII-a, au intrat astăzi în febra examenului maturității cu prima probă, cea de evaluare a competențelor lingvistice și de comunicare orală în limba română. Din cei 135 de absolvenți programați pentru această probă, primii 53 vor susține examenul marți, 10 iunie, în intervalul orar 09:00-18:30, următorii 45 vor fi examinați miercuri 11 iunie, tot începând cu orele 09:00, iar restul de 37 vor intra în sala de ...  continuare »

Fara comentarii »

30% dintre darabaneni si-au exercitat dreptul de vot. Alianta PSD-UNPR-PC victorie categorica si la Darabani

Duminica, 25 Mai, 2014

  Mai puţin de o treime dintre cei 10096 de dărăbăneni cu drept de vot s-au prezentat azi la urne. Conform primelor estimări, şi la Darabani alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut o victorie categorică, dărăbănenii propulsându-l şi pe actorul Mircea Diaconu în Parlamentul European. Bajurenii nu au fost interesaţi prea tare de cine va ocupa fotoliile din Parlamentul European, prezentându-se la urne într-un procent de doar 21%, contrar aşteptărilor. De ce ...  continuare »

Fara comentarii »

SI BUSU’ NU MAI VINE…IN BAJURA? Polemici in Consiliul Local pe transportul elevilor

Sambata, 03 Mai, 2014

„Vreau să ştiu dacă se mai rezolvă ceva cu transportul elevilor din Bajura la liceul din Darabani, de trei luni vă spun” a precizat Bărănceanu. „Liceul din Darabani are Baranca, d-le consilier, din ultimele trasee stabilite” a replicat Florin Ignat, directorul Liceului „Dimitrie Cantemir” cu referire la faptul că aleşii locali au votat la începutul anului noile trasee pe care le parcurge microbuzul unităţii de învăţământ şi care trece prin Eşanca, ...  continuare »

Fara comentarii »

Patru elevi darabaneni de la Liceul „Dimitrie Cantemir” calificati la olimpiadele nationale

Vineri, 28 Februarie, 2014

Ziua de sâmbătă, 22 februarie a.c., a fost una deosebit de încărcată pentru elevii din județul Botoșani. Cei mai merituoși dintre ei s-au întrecut la olimpiadele școlare, care s-au desfășurat în aceiași zi la mai multe discipline. Cei mai buni dintre cei mai buni vor reprezenta școlile de unde provin, implicit și județul, la fazele naționale ale olimpiadelor respective. Printre aceștia se află și câțiva elevi dărăbăneni, care au demonstrat încă o dată ...  continuare »

Fara comentarii »

Primarul luat la rost pe TeleM cu decontarea navetei profesorilor. Arosoaie a promis apoi ca luna aceasta cadrele didactice isi vor primi banii

Duminica, 23 Februarie, 2014

O profesoară de biologie a Liceului „Dimitrie Cantemir” din Darabani a intervenit în direct în cadrul emisiunii „Dialog deschis” de la TeleM şi l-a întrebat pe primarul Corneliu Aroşoaie de ce nu a mai primit contravaloarea navetei de la Botoşani la Darabani din luna noiembrie a anului trecut. Chiar dacă iniţial Aroşoaie a spus că acest lucru nu este posibil, contactat ulterior de Darabaneni.ro, primarul a precizat că a fost vorba de „o problemă mai ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI noile trasee pe care le va parcurge microbuzul elevilor Liceului „Dimitrie Cantemir”

Sambata, 08 Februarie, 2014

Discuţii aprinse pe tema transportului elevilor dărăbăneni au existat încă din toamna anului 2012, când se căutau soluţii pentru transportul a 40 de elevi din Corneşti, şi s-au acutizat în ultima lună a anului trecut, când edilul şef al urbei a exercitat presiuni asupra directorului Florin Ignat pentru a include cartierul Teioasa în traseele elevilor. Corneliu Aroşoaie i-a spus atunci lui Ignat că trebuie asigurat transportul elevilor, deoarece şi cadrele ...  continuare »

Fara comentarii »

Elevii darabaneni reiau cursurile. Drumurile din zona orasului Darabani deschise circulatiei

Luni, 27 Ianuarie, 2014

„Aştept încă rezultatele din zonă, să vorbesc cu DN-urile şi cu judeţenele” afirma la orele 14:00, directorul Liceului „Dimitrie Cantemir” din Darabani, Florin Ignat. Lucian Florea, directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, a transmis încă de dimineaţă ok-ul către Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru reluarea cursurilor la unitatea de învăţământ pe care o conduce. „Se circulă pe toate drumurile judeţene, nu avem nici un drum cu probleme. ...  continuare »

Fara comentarii »

Seara de gala la concertul lui Bogdan Vaida cu incasari de 2000 lei GALERIE FOTO & VIDEO

Luni, 16 Decembrie, 2013

Atmosferă de vis la recitalul de pian al lui Bogdan Vaida de la Darabani! Liviu Andronic, moderatorul spectacolului, l-a prezentat pe pianistul Bogdan Vaida ca fiind „primul artist adevărat care urcă pe scenă la Darabani”, iar spectatorii care au umplut sala Casei de Cultură „Theodor Balş” din localitate au fost impresionaţi de acurateţea interpretării ariilor clasice, dar mai ales de modestia artistului. La finalul spectacolului, organizatorii au adunat din ...  continuare »

Fara comentarii »

Petrica Hrimiuc a demisionat din CA al Liceului „Dimitrie Cantemir”. Dr. Adrian Metler i-a luat locul

Sambata, 07 Decembrie, 2013

Petrică Hrimiuc şi-a prezentat în cadrul ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local (CL) demisia din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie (CA) al Liceului „Dimitrie Cantemir” Darabani unde era reprezentantul CL. Alesul local s-a supărat pentru că nu a fost convocat oficial la nici o şedinţă a respectivului CA. Nici Vasile Floria, reprezentantul primarului în CA al liceului, nu a fost convocat, dar el nu a fost vizibil deranjat de acest lucru. În ...  continuare »

Fara comentarii »

Elevii Liceului „Dimitrie Cantemir” au sarbatorit in avans Ziua Nationala  GALERIE FOTO

Sambata, 30 Noiembrie, 2013

Pe o vreme foarte rece, elevii Liceului „Dimitrie Cantemir” din localitate au recitat, au cântat şi au dansat vineri, timp de o oră şi jumătate, pentru a celebra ziua tuturor românilor care va fi în ultima zi a acestei săptămâni. Băieţii care fac parte din corul unităţii de învăţământ au intonat imnul naţional şi s-au parcurs principalele repere istorice ale Zilei Naţionale. „Hora din Moldova” a elevelor Clubului Copiilor din localitate a impresionat ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SAPTAMANII Balul Bobocilor - „Era pe cand nu s-a zarit, azi il vedem si nu e”

Duminica, 24 Noiembrie, 2013

După sarabanda Balurilor Bobocilor din Botoşani care au culminat în această săptămână cu desemnarea celor mai frumoşi boboci din municipiul reşedinţă de judeţ, am realizat cu stupoare că nu ştim cine este Miss şi Mister Boboc anul acesta în Darabani şi că nu am văzut nici o poză cu cei mai frumoşi tineri dărăbăneni deoarece unitatea de învăţământ cea mai mare din oraşul de pe malul Prutului s-a transformat într-o „redută”. Sigur aceşti copii ...  continuare »

Fara comentarii »

Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani a implinit 56 de ani FOTO

Sambata, 26 Octombrie, 2013

„Au fost marcate zilele liceului dărăbănean în cadrul unui careu în care s-au prezentat şi rezultatele elevilor. S-a prezentat practic Ziua Liceului. Manifestarea a fost organizată de d-l consilier educativ, prof. Lucian Sîrbu” a spus Florin Ignat, directorul Liceului „Dimitrie Cantemir” Darabani. Eleva Mihaela Dron a dat citire unor informaţii despre domnitorul Dimitrie Cantemir, iar elevii premiaţi la diferite concursuri şi olimpiade şcolare au fost ...  continuare »

Fara comentarii »

100 elevi corigenti si 60 cu situatia scolara neincheiata la Liceul „Dimitrie Cantemir”

Vineri, 02 August, 2013

Conducerea Liceului „Dimitrie Cantemir” a publicat pe site-ul oficial programul examenelor de corigență și a celor pentru încheierea situației școlare. Potrivit graficului, evaluarea elevilor care au mediile neîncheiate va avea loc între 26 și 30 august. În prima zi, pe 26 august, vor avea loc examenele la limba și literatura română, pe 27 august la limbile străine, pe 28 august sunt programate examenele la matematică, chimie și fizică, pe 29 august se vor ...  continuare »

Fara comentarii »

Au inceput inscrierile pentru sesiunea de toamna a Bacalaureatului

Marti, 16 Iulie, 2013

După ce săptămâna trecută au fost afișate rezultatele finale ale sesiunii de vară a examenului de Bacalaureat, începând de luni, 15 iulie, absolvenții care nu au reușit să obțină minim media 6 au posibilitatea să se înscrie la sesiunea din august-septembrie. Perioada de înscriere durează până pe 19 iulie. Potrivit portalului Liceului „Dimitrie Cantemir” din Darabani, cei care doresc să treacă din nou prin emoțiile examenului maturității au ...  continuare »

Fara comentarii »

O darabaneanca in Gradina Valorilor Romanesti. Premiul I la concursul Joc joaca organizat de Fundatia Dan Voiculescu

Miercuri, 10 Iulie, 2013

A fost prima în 2008 la Concursul interjudeţean de pictat icoane pe sticlă organizat la Timişoara, medaliată cu bronz în 2011 la Concursul de matematică Năstăsescu, a câştigat un an mai târziu faza judeţeană a Concursului de informatică aplicată (CIA). Tot în 2012 a fost finalistă a concursului de limba engleză Paşaport pentru excelenţă organizat de fundaţia Dan Voiculescu şi s-a clasat pe podium la faza naţională a CIA. Anul acesta, eleva Liceului ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Darabaneni.ro a revenit după un an la Viișoara, într-o iarnă adevărată ca în nordul Moldovei, pentru a-i ura ”La mulți ani!” veteranului Ghiță Cojocariu, eroul ultimului nostru reportaj, care a devenit în 12 februarie cetățean de onoare al comunei sale natale.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare