Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Liceul „Dimitrie Cantemir”

O darabaneanca in Gradina Valorilor Romanesti. Premiul I la concursul Joc joaca organizat de Fundatia Dan Voiculescu

Miercuri, 10 Iulie, 2013

A fost prima în 2008 la Concursul interjudeţean de pictat icoane pe sticlă organizat la Timişoara, medaliată cu bronz în 2011 la Concursul de matematică Năstăsescu, a câştigat un an mai târziu faza judeţeană a Concursului de informatică aplicată (CIA). Tot în 2012 a fost finalistă a concursului de limba engleză Paşaport pentru excelenţă organizat de fundaţia Dan Voiculescu şi s-a clasat pe podium la faza naţională a CIA. Anul acesta, eleva Liceului ...  continuare »

Fara comentarii »

52% dintre elevii darabaneni au promovat examenul de Bacalaureat. VEZI notele lor

Luni, 08 Iulie, 2013

Procentul elevilor dărăbăneni care au promovat anul acesta examenul de maturitate a crescut simţitor faţă de anul trecut, fiind acum de 52%, aproape dublu faţă de anul 2012, când doar 28% dintre elevi au fost declaraţi admişi la finele sesiunii de vară a BAC-ului. Media generală a promovabilităţii este însă cu 4 procente sub cea a judeţului Botoşani-56,15%. Cea mai mare medie a liceului dărăbănean este de 9,75 şi îi aparţine elevei Mihaela Aciobăniţei. ...  continuare »

Fara comentarii »

S-au afisat rezultatele Evaluarii Nationale. VEZI notele obtinute de elevii darabaneni

Sambata, 29 Iunie, 2013

Elevii care nu sunt mulţumiţi de notele obţinute au posibilitatea să depună contestație la centrul de examinare până astăzi, orele 22:00. Acestea vor fi analizate în perioada 30 iunie-2 iulie, rezultatele finale urmând a fi afișate pe 3 iulie. Până la orele 21:00, la Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă” s-au depus 12 contestaţii, în timp ce la Liceul„Dimitrie Cantemir” s-a înregistrat o singură contestaţie. La nivelul județului Botoșani rata ...  continuare »

Fara comentarii »

ABSOLVENTI 2013 Trenuletul din(spre) liceu GALERIE FOTO & VIDEO

Duminica, 16 Iunie, 2013

Joi, 13 iunie 2013, a avut loc în Sala Bibliotecii Liceului ,,Dimitrie Cantemir”, cursul festiv al clasei a VIII-a, promoţia 2009-2013. La acest eveniment au participat alături de tinerii absolvenţi, profesorii lor împreună cu conducerea liceului, dar şi un număr impresionant de părinţi. Cei 29 de elevi şi-au auzit pentru ultima dată numele în catalogul ciclului gimnazial, iar cei mai buni la învăţătură au fost  răsplătiţi cu premii, Antonia Bejinariu ...  continuare »

Fara comentarii »

Absolventii Liceului „Dimitrie Cantemir” au intrat in focul BAC-ului VEZI primele rezultate

Miercuri, 12 Iunie, 2013

140 de elevi ai Liceului „Dimitrie Cantemir”, dintre cei 213 care au terminat clasa a XII-a anul acesta, au început săptămâna sub semnul examenului de Bacalaureat. De asemenea, 36 de absolvenţi din promoţiile anterioare s-au înscris la examenul maturităţii din această sesiune. Cei 140 de candidați au susținut luni, 10 iunie, prima probă orală constând în evaluarea competențelor lingvistice de comunicare în limba română. „Nu a fost uşor, dar nici foarte ...  continuare »

Fara comentarii »

VESTEA BUNA Liceenii darabaneni au primit banii pentru naveta VESTEA REA Doar pe luna noiembrie

Sambata, 08 Iunie, 2013

Aproximativ 420 de elevi ai Liceului “Dimitrie Cantemir” au primit vineri în conturi banii pentru abonamentele de transport la şcoală pentru o lună de zile. “Am preferat să dăm pe luna noiembrie pentru că a fost lună întreagă, nu au fost zile libere. Mai e un pic de plată şi din octombrie. Am trimis la Ministerul Educaţiei situaţia comparativă, am trimis necesarul la Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar nu ştim dacă vin restul banilor şi când vin” a spus ...  continuare »

Fara comentarii »

Asociatia Culturala Moldavia organizeaza un concert la Casa de Cultura “Theodor Bals”

Marti, 21 Mai, 2013

Primii 50 de participanţi la concert vor primi câte un CD ce conţine o compilaţie de 20 de piese cu cei mai cunoscuţi artişti ieşeni. Ciprian Cotruţă este fondatorul trupei Click Life şi al proiectului-eveniment Acoustic Show. Cântă toate genurile muzicale transpuse armonios la chitară. Cotruţă are la activ peste 1000 de concerte în ţară şi străinătate, iar Leonard Luţia este student în anul doi la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Dumitru Stăniloae” ...  continuare »

Fara comentarii »

Proiecte europene de reabilitare a Liceului „Dimitrie Cantemir” oferite de Grupul Rompetrol

Duminica, 19 Mai, 2013

„Am intrat în posesia unor programe de granturi (fiecare în valoare de 5000 euro) propuse de către Rompetrol, respectiv societatea RomStema care aparţine de acest Grup, destinat reabilitării unităţilor de învăţământ... Sunt două tipuri de contracte: unul standard, în care se plăteşte toată suma care reprezintă cofinanţarea, şi unul tip abonament în care se achită 500 RON, iar după finanţare restul sumei” le-a transmis Ignat (foto dreapta) aleşilor ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI punctajul obtinut de profesorii darabaneni in vederea obtinerii gradatiilor de merit

Miercuri, 15 Mai, 2013

Pe 9 mai, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat lista cadrelor didactice din județ care și-au depus dosarul pentru gradație de merit și punctajele obținute de aceștia în urma evaluării. Dintre cei 411 candidați, 8 au fost dărăbăneni. De la Liceul „Dimitrie Cantemir” îi regăsim pe Dinu Călinescu, Alin Prisăcariu, Lidia Aroşoaie şi Filomica Gheorghiciuc, iar de la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” pe Zîna Andronic, Laura Dănăilă, Vlad ...  continuare »

Fara comentarii »

HANDBAL ONSS Elevele Liceului „Dimitrie Cantemir”, locul III. Mihai Rusu: „De fapt, am jucat finala” GALERIE FOTO

Vineri, 29 Martie, 2013

Ca urmare a modificării calendarului O.N.S.Ş., etapa judeţeanăla handbal feminin licee, care a fost iniţial programată pentru data de 31.03.2013, a fost devansată miercuri, 27.03.2013, orele 13.00, la Liceul Cu Program Sportiv din Botoşani. Elevii lui Mihai Rusu au ocupat, în final, ultima treaptă a podiumului competiţiei, dar profesorul dărăbănean consideră că, moral, a jucat finala întrecerii elevilor, deoarece LPS este din start câştigătoarea Olimpiadei ...  continuare »

Fara comentarii »

DIMITRIE CANTEMIR nu a putut detrona REGINA, in Cupa Coca-Cola de la Dorohoi GALERIE FOTO & VIDEO

Duminica, 10 Martie, 2013

Prima partidă a zilei de duminică din Cupa Coca-Cola a început cu aproximativ o oră întârziere, până când prof. Chirica Puşcaşu i-a convins pe organizatori că nu e corect ca liceele „Dimitrie Cantemir” din Darabani şi „Grigore Ghica” din Dorohoi să joace un meci eliminator, în timp ce „Anastasie Başotă”, care s-a dovedit a fi cea mai slabă echipă din zona Dorohoi, să fie „propulsată” în faza următoare. Astfel, dărăbănenii au debutat ...  continuare »

Fara comentarii »

Dimitrie Cantemir, „lingura de lemn” la etapa judeteana a Olimpiadei scolare la handbal GALERIE FOTO & VIDEO

Sambata, 09 Martie, 2013

Liceele „Nicolae Iorga” şi „Grigore Antipa” din Botoşani, plus „Dimitrie Cantemir” din Darabani au fost sparringpartneri pentru LPS Botoşani, după ce „Regina Maria” din Dorohoi a declarat forfait. Astfel, s-a organizat un „triungiular” pentru desemnarea echipei care să se confrunte în finală cu LPS Botoşani. Iorga a depăşit Antipa cu 17-10, iar Dimitrie Cantemir a fost învins, pe rând, de Antipa şi Iorga cu 15-12, respectiv 26-16. „Cel mai atent ...  continuare »

Fara comentarii »

Olimpiadele judetene, din nou cu darabaneni pe podium

Luni, 04 Martie, 2013

Sâmbătă, 2 martie, a avut loc o nouă etapă a olimpiadelor şcolare, cea judeţeană, la mai multe discipline: biologie, engleză, geografie şi informatică. Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani a fost reprezentat cu succes şi de această dată la aceste concursuri, obţinând şi câteva clasări pe podium sau menţiuni. La disciplina biologie, Emanuel Luca din clasa a X-a a obţinut menţiune acumulând 69 de puncte, după ce cu o săptămână mai devreme a obţinut ...  continuare »

Fara comentarii »

Dragoste fara frontiere

Miercuri, 20 Februarie, 2013

Elevii Liceului „Dimitrie Cantemir” au demonstrat încă o dată că dragostea nu are limite, mai ales în luna iubirii.  continuare »

Fara comentarii »

Apocalipsa de ieri, de azi, si de maine…adica viata de zi cu zi a darabanenilor

Joi, 03 Ianuarie, 2013

Vorbeşti în faţa unei săli goale şi te aştepţi ca oamenii să te aplaude. Spui că nu ştii nici măcar să înjuri în ungureşte, darămite să intervii la ministrul de etnie maghiară să cruţe unitatea spitalicească care deservea aproape 50.000 de oameni, invocând motivul traficului de influenţă. Mai mult, treci în pas alergător pe lângă amărâţii care-şi strigau deznădejdea în faţa „halei lui Dron”. Spui că nu poţi să-i ajuţi pe sinistraţii din ...  continuare »

Fara comentarii »

Colinde, capre si caiuti darabaneni: „La multi ani!”. Orchestra „Hora” din Concesti, MVP-ul spectacolului TRADITII SI OBICEIURI FOTO & VIDEO

Luni, 24 Decembrie, 2012

Spectacolul „Tradiţii şi obiceiuri” a fost deschis de colindele interpretate de Clara Apachiţei, care a predat apoi ştafeta colegilor ei de la Clubul Copiilor din Darabani. De asemenea, elevii Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă” şi cei ai Liceului „Dimitrie Cantemir” din Darabani au interpretat un spectacol de colinde, cu capre şi căiuţi, iar la final i-au sorcovit pe cei prezenţi în sala Casei de Cultură „Theodor Balş” şi au cântat „La mulţi ...  continuare »

Fara comentarii »

CL a spus pas lui „Dimitrie Cantemir” la liceu. Arosoaie: „Nici societatea civila nu este de acord cu o denumire propusa de doua persoane”

Joi, 20 Decembrie, 2012

„D-l primar spune că la insistenţa conducerii liceului a introdus acest punct pe ordinea de zi şi spune directorului că trebuia să facă aceste demersuri mult mai devreme, pentru ca domnii consilieri să poată studia materialele necesare. Astfel, propune retragerea de pe ordinea de zi” se arată în procesul verbal al şedinţei extraordinare de Consiliu Local (CL), de miercuri, 19 decembrie. 12 consilieri locali au fost de acord cu propunerea edilului şef al urbei, doi ...  continuare »

Fara comentarii »

Scolile din Darabani isi redeschid miercuri portile. Doar elevilor navetisti li se vor motiva absentele

Marti, 18 Decembrie, 2012

„Am discutat cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, şi din punctul nostru de vedere cred că s-ar putea ţine ore mâine, mai ales că a început să se circule şi pe străzile laterale ale oraşului. Astfel, Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă” şi structurile arondate vor relua cursurile” a declarat pentru Darabaneni.ro, Lucian Florea, directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”. Şi conducerea Liceului „Dimitrie Cantemir” a decis reluarea ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Zeci de botoșăneni stau la rând pentru a-și cumpăra bucatele de Paști, o imagine mai des întâlnită în vremurile de mult apuse. Să fie acesta un semn că pandemia este la final sau este acesta chiar rezultatul crizei sanitare?


Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare