Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”



Începutul anului 2022 a adus pentru dărăbăneni un motiv de mândrie. Unul dintre fii urbei, cetățean de onoare al orașului, a devenit membru corespondent al celui mai înalt for de consacrare academică.

Marți, 2 februarie 2022, Adunarea Generală a Academiei Române a ales, prin vot secret pe istoricul dărăbănean Gheorghe Cliveti ca membru corespondent al Secției de Științe Istorice și Arheologie. Astfel, acesta devine ale doilea dărăbănean, după Leon Dănăilă, care primește această recunoaștere, ca urmare a unei munci enorme pe tărâm istoric, deopotrivă ca profesor universitar dar și ca cercetător. Academia Română este cel mai înalt for național de consacrare științifică și culturală. Membrii Academiei Române sunt aleși pe viață. Membrii corespondenți sunt propuși dintre personalitățile cu activitate de creaţie de mare valoare, apreciată după impactul asupra domeniului de care aparţin. Membrii titulari, singurii de altfel care poartă titlul de „Academician”, sunt aleși dintre membrii corespundeți și pe baza activității depuse după primirea statutului de membru corespondent.



Gheorghe Cliveti s-a născut pe 23 aprilie 1952, la Darabani. A absolvit cursurile liceului din oraș apoi a fost student al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Istorie și Filozofie, între anii 1971-1975. În 1985 a obținut titlul de doctor în istorie, cu teza „România şi Puterile Garante (1856-1878)”. De-a lungul carierei a beneficiat de mai multe burse și stagii de cercetare în Germania, Franța și Italia. În anii 1990-1991 a fost visiting profesor la Universitatea Statului Nebraska-Omaha, S.U.A. De-a lungul carierei a semnat pe 11 cărţi de autor (2 în limba franceză), 5 cărţi în colaborare, 12 volume tematice coordonate (una la o editură din străinătate), 27 colaborări la volume de studii (4 la edituri din străinătate), peste 170 de studii şi articole de specialitate. Este profesor al Facultății de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, unde din anul 2000 coordonează teze de doctorat, iar din 2010 este directorul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol”, din cadrul Academiei Române, Filiala Iași.
 
„Calitatea de membru corespondent al Academiei Române mă onorează nespus de mult. În recunoașterea mea ca membru al celui mai înalt for științific a contat, înainte de toate, opera mea de autor, a mai contat și calitatea de profesor la una dintre cele mai prestigioase universități din țară. Nu în cele din urmă, un rol importnat l-a avut calitatea de director al Institutului de Istorie „A.D. Xenopol”. Gândul și sufletul meu se leagă în aceste momente de oamenii Darabanilor, localitatea mea natală”, a transmis prof. univ dr. Gheorghe Cliveti pentru Darabaneni.ro.(A.D.A.)






Te-ar mai putea interesa si:  Gheorghe Cliveti
9:41 pm Joi, 03 Februarie, 2022

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Mănăstirea ”Sfânta Treime” din Eșanca (Darabani), în culori sfinte.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare