Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Seara de gala la concertul lui Bogdan Vaida cu incasari de 2000 lei GALERIE FOTO & VIDEO


Atmosferă de vis la recitalul de pian al lui Bogdan Vaida de la Darabani! Liviu Andronic, moderatorul spectacolului, l-a prezentat pe pianistul Bogdan Vaida ca fiind „primul artist adevărat care urcă pe scenă la Darabani”, iar spectatorii care au umplut sala Casei de Cultură „Theodor Balş” din localitate au fost impresionaţi de acurateţea interpretării ariilor clasice, dar mai ales de modestia artistului. La finalul spectacolului, organizatorii au adunat din vânzarea biletelor şi donaţii 2000 de lei care vor ajunge la doi elevi dărăbăneni, acum, în pragul sărbătorilor de iarnă.Recitalul de pian al lui Bogdan Vaida a fost de fapt un concert internaţional de muzică clasică, la care au participat tineri artişti din Darabani, dar şi din Republica Moldova. Vă reamintim că iniţiativa organizării acestui eveniment cultural a aparţinut tinerilor dărăbăneni stabiliţi la Cluj, Ştefan şi Alexandru Teişanu. Pe scena Casei de Cultură „Theodor Balş” au urcat, pe rând, micuţa Carla Dascălu, Bogdan Strugaru, Clara Apachiţei, Adelin Matei, Oana Cucuruzac, Ema Gheorghiţă, Giovani Răileanu, Rebeca Pădurariu, dar şi formaţia de blokflote „Magdiel”. Din Republica Moldova, Alexandru Cebotari, la vioară, acompaniat de Artiom Ceban, la pian, au interpretat Balada lui Ciprian Porumbescu (VIDEO) şi un scurt studiu de concert. Repertoriul pianistului Bogdan Vaida a fost compus din piese de Brahms, Enescu şi Schubert, reuşind să creeze o atmosferă de vis în care unii dintre cei mai mici spectatori au adormit, dar asta este de înţeles.

Bogdan Vaida şi-a apropiat şi mai mult publicul dărăbănean în momentul în care a spus că se regăseşte în cuvintele academicianului Leon Dănăilă: „Pentru mine viaţa înseamnă ceilalţi”, artistul fiind profund impresionat de muzeul neurochirurgului de talie mondială din localitate. Vaida le-a vorbit spectatorilor despre fiecare lucrare în parte, înainte de a o interpreta, aceasta fiind marca lui specială în concerte. La finalul spectacolului, artistul clujean a primit în dar de la Andrei Cebotari (foto dreapta), directorul Şcolii de Muzică din Lipcani, o sticlă de vin de colecţie. Cebotari i-a spus lui Vaida că atât muzica cât şi vinul sunt date de Dumnezeu pentru a bucura oamenii. În urma vânzărilor de bilete şi a donaţiilor spectatorilor, organizatorii au strâns 2000 de lei. Câte un elev de la Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă”, respectiv Liceul „Dimitrie Cantemir” cu posibilităţi materiale reduse vor primi în această săptămână câte 1000 de lei pentru sărbătorile de iarnă. Organizatorii au mulţumit Primăriei Darabani, edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie, fiind prezent la spectacol împreună cu soţia, pensiunii Koket, tipografiei Qual Media, familiei Mihai şi Stela Cracană, d-lui Mirel Dascălu, Şcolii Populare de Arte Botoşani, conducerii celor două instituţii de învăţământ din localitate, dar şi partenerilor media ai evenimentului: Darabani.org, Darabaneni.ro  şi TV Darmir. 

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto. Revenim în curând cu mai multe informaţii de la acest eveniment.Te-ar mai putea interesa si:  Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă”Liceul „Dimitrie Cantemir”Mirel DascaluBogdan VaidaStefan TeisanuAlexandru Teisanu
11:44 am Luni, 16 Decembrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare