Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
11 ani de Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?

În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare.
Tânăr și entuziast fiind, ai puterea și nebunia necesară de a te înhăma la proiecte care nu știi unde duc, nu știi cât vor consuma din tine, nu știi cât te vor răpi de lângă ceilalți. Însă după ani în care această nebunie a fost hrănită de un entuziasm greu de înțeles, vin momente în care este bine să te oprești puțin, să scoți cheia din contact și să te gândești la celebra replică a lui Ilie Moromete: „Nicolae, unde mergem noi domnule?”. După 11 ani de activitate cred că un astfel de moment a venit și pentru Darabaneni.ro. După ani în care ai pus totul în slujba comunității, după ce ai trecut familia pe locul doi, după ce ai pierdut o slujbă și ai fost părăsit de cea mai mare parte a echipei, trebuie să te așezi pe o prispă și să te întrebi: „Mai folosește astăzi cuiva Darabaneni.ro?Mai este cuiva util?”
În nouă ani, o echipă mai mică decât degetele de la o mână a depus eforturi considerabile și aproape a transformat un site dedicat sportului într-un cotidian. Dărăbănenii au avut privilegiul să fie prompt informați despre ce se întâmplă în comunitatea lor, și asta a fost posibil doar cu eforturi și cu spirit voluntarist. Dărăbănenii s-au reîntâlnit cu propriile valori prin intermediul acestei publicații, tinerii au fost în sfârșit promovați, iar sportul a fost tot timpul un domeniu care s-a bucurat de o atenție deosebită. Care a fost prețul tuturor acestor lucruri, ce au sacrificat cei din spatele textelor pentru ca cititorii să fie repede și corect informați? De cele mai multe ori totul. A fost greu când, find de mână cu copilul meu, eram înjurat ca la uşa cortului pe terenul de fotbal, când Alexandru escalada dealurile Darabaniului atunci când oraşul devenise groapa de gunoi a unor botoşăneni şi suceveni, când alt coleg era cu mascaţii la poarta contrabandiştilor. Am fost umiliţi şi jigniţi de mai marii noştri, scoşi din şedinţele de Consiliu Local, dar de fiecare dată ne-am ridicat şi am mers mai departe. Între timp Alexandru „a terminat de dat facultatea cu var”, așa cum afirma un fost edil șef, a făcut şi Master-ul şi a ajuns, între timp, doctor în istorie...şi nu sunt mulţi ca el în Botoşani.
Nimic din ce a făcut Darabaneni.ro în această perioadă nu a fost comod, însă nimeni nu a promovat mai mult imaginea orașului. Ne mândrim cu faptul că am discutat şi am intrat în sufletul dărăbănenilor mai mult sau mai puţin celebri, de la nea’ Vasile Amitroaiei sau Maria Constandache, până la Leon Dănăilă sau Gheorghe Cliveti. Darabaneni.ro a reprezentat mereu o luptă, în care nu puțini au fost cei ce ne respectau, dar ar fi dat petrecere dacă am fi tras obloanele. Această luptă a transformat Darabaneni.ro într-o normalitate a orașului. Probabil că foarte mulţi dintre voi nu-și mai imaginează astăzi urbea de pe malul Prutului fără acest site. Dar timpul trece, viața oamenilor se schimbă, au alte priorități, își construiesc cariere profesionale și atunci apare și un moment în care existența Darabaneni.ro este pusă sub semnul întrebării. Obosești, nu mai poți lupta pe mai multe fronturi și te-ai săturat de oamenii care te susțin doar formal, care te felicită în public, dar refuză să răspundă la telefon când faci o știre. E târziu în noapte. Visul continuă sau s-a terminat? (echipa Darabaneni.ro)
Citiţi şi: Cei şapte ani de ACASĂ...şi doi de Darabaneni.ro
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »

Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »

Teioasa Trail a ajuns deja la cea de-a V-a ediție. 152 de concurenți din România, R. Moldova și Olanda s-au aliniat la startul competiției din acest an, cel mai mic dintre ei având doar 2 ani. Concursurile de cross 6 și 12 km, semimaraton de 20 km și Family au parcurs zonele pitorești din Teioasa, deliciul asistenței făcând competiția la care au participat cei mici. Toată lumea a fost câștigătoare la acest concurs. Cei ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”