Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Stiri

O nouă performanță de excepție pentru elevii Școlii „Leon Dănăilă” ”Acum avem această șansă, Rareș!”

Luni, 14 Martie, 2022

Sezonul olimpiadelor și concursurilor școlare s-a redeschis după doi ani de pauză, moment marcat de elevii dărăbăneni cu rezultate meritorii. Sâmbătă, 12 martie, la Colegiul Național "A. T. Laurian", din Botoșani s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de Istorie. Școala „Leon Dănăilă” din Darabani a fost reprezentată de trei elevi, coordonați de profesorul Lucian Florea: Livia Mironescu, Rareș Mandache și Alexandru Acsinte. Cei trei s-au întors ...  continuare »

Fara comentarii »

Prof. Ionel Bichir, condus pe ultimul drum ”A încheiat o ultimă poezie” FOTO

Luni, 14 Martie, 2022

Foști colegi și apropiați au fost alături de familia îndoliată luni, la prânz, pe ultimul drum al prof. Bichir din Darabani, orașul pe care l-a iubit atât de mult artistul care a lăsat în urmă o colecție impresionantă de picturi, sculpturi, pe lângă volumele de poezie și culegerile de matematică pe care le-a scris. ”A fost un om și un cadru didactic foarte corect, un artist desăvârșit pe care unii l-au invidiat, dar acum îl apreciază. Așa este viața. Cu ...  continuare »

Fara comentarii »

Profesorul Ionel Bichir va fi condus luni pe ultimul drum

Sambata, 12 Martie, 2022

Cei care doresc să-și ia rămas bun de la profesorul Ionel Bichir o mai pot face sâmbătă și duminică, la capela Bisericii Sf. Constantin și Elena din Darabani. Vă reamintim că Ionel Bichir s-a stins în dimineața zilei de vineri, 11 martie, la Iași. Chiar dacă este originar din Bârlad, profesorul de matematică va fi înmormântat în orașul pe care l-a iubit cel mai mult, Darabani, luni, 14 martie. Slujba de înmormântare va fi oficiată la Biserica Sf. Constantin ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI mesajul de condoleanțe al conducerii Liceului „Dimitrie Cantemir” după decesul prof. Bichir

Sambata, 12 Martie, 2022

„Deși eram colegi, am descoperit târziu că domnul mereu discret și sobru avea o pasiune vie pentru poezie, nu era doar un moft intelectual. Am regăsit în versurile domniei sale și sensibilitate, și spirit ludic, și profunzime filosofică, l-am regăsit Omul din spatele zâmbetului reținut. Cred că fiecare dintre cei care l-au cunoscut are câte o poveste cu dumnealui sau despre dumnealui, fie ei elevi, părinți, colegi, sau prieteni. Dacă poetul matematician Ion ...  continuare »

Fara comentarii »

S-a stins profesorul și poetul dărăbănean Ionel Bichir ”Și-am plecat, se vede casa!”

Vineri, 11 Martie, 2022

Originar din Bârlad, Ionel Bichir a ajuns în 1977 la Darabani, unde a predat matematica patru decenii, dar mai ales bunul simț și omenia. Un romantic incurabil, matematicianul a scris mai multe volume de poezii, din suflet și pentru suflet. De asemenea, a realizat o colecție impresionantă de picturi și sculpturi și era un șahist foartebun. Ionel Bichir este un simbol al Darabaniului, orașul pe care l-a iubit atât de mult și unde își va dormi somnul de veci. ...  continuare »

Fara comentarii »

Oamenii cu două vieți ”O mare mulțumire din partea poporului ucrainean” GALERIE FOTO

Joi, 10 Martie, 2022

Am stat aproximativ o oră în centrul de refugiați de la Darabani, și parcă ni s-a dat contorul peste cap. Dar Mișu Plugaru, parcă e de o viață aici, la bine și la greu. I-am întânit pe viceprimarul Dănilă, doctorul Mețler, Ștefan Honceru, și frații Teioșanu, care au revenit acum acasă, pentru a ajuta. Dumitru Dănilă ține să precizeze că acest centru de refugiați a beneficiat de susținerea colegilor săi din Primărie, și le atrage atenția celor din ...  continuare »

Fara comentarii »

Asistenta medicală Mihaela Mitrache a plecat la ceruri ”Nu te îngrijora…Dumnezeu ți-a spus că va fi cu tine”

Vineri, 04 Martie, 2022

O grea lovitură pentru sistemul sanitar botoșănean și comunitatea dărăbăneană: La doar 45 de ani, asistenta medicală Mihaela Mitrache s-a stins fulgerător în după-amiaza zilei de 4 martie. Cel mai probabil, cadrul sanitar dărăbănean a suferit un infarct miocardic, și le va veghea de acum înainte pe cele două fetițe ale sale din ceruri. Asistenta stației din Darabani a Servicului Județean de Ambulanță Botoșani era cunoscută ca o persoană ...  continuare »

Fara comentarii »

Capacitatea centrului de refugiați ucraineni din Darabani este extinsă CE SĂ DONĂM?

Miercuri, 02 Martie, 2022

Peste 60% dintre persoanele care ajung la Darabani, din cauza acestui război nenorocit, sunt copiii care ne rup inimile. Situația este dramatică, dar botoșănenii din țară și din străinătate încearcă să le mai aline suferința acestor oameni. Darabaneni.ro a încercat să afle de ce mai e nevoie în centrele pentru refugiați din zona orașului Darabani. ”În general, în aceste centre este nevoie mai mult de produse de igienă personală: săpun, pastă de dinți, ...  continuare »

Fara comentarii »

Și dărăbănenii dau o mână de ajutor refugiaților din Ucraina

Luni, 28 Februarie, 2022

”S-a amenajat cu sprijinul celor de la ISU Botoșani care ne-a sprijinit cu cca. 70 de paturi acest centru de primire a refugiaților din Ucraina în spațiul unde a funcționat Centrul de vaccinare. Societatea civilă ne-a ajutat foarte mult. Oamenii au ajutat cu pilote,perne, pături, tot ce a fost nevoie, inclusiv hrană și apă. Ei sunt în tranzit. Aseară s-au cazat 20 și ceva de persoane, care au plecat astăzi, apoi au venit alții. Acum funcționăm cam la jumătate ...  continuare »

Fara comentarii »

Primarul comunei Păltiniș oferă cazare și masă, pe termen nelimitat, refugiaților din Ucraina

Sambata, 26 Februarie, 2022

Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș, anunță pe pagina sa de Facebook că reprezentanții comunei pe care o păstorește pot prelua refugiații ucraineni din orice punct vamal, persoanele respective urmând să beneficieze gratuit de cazare și mâncare în Păltiniș. ”Către  persoanele refugiate    din  Ucraina si  nu   au  unde merge  in  Romania! ...  continuare »

Fara comentarii »

Se prelungește programul de lucru la Punctul de trecere al Frontierei Rădăuți-Prut

Sambata, 26 Februarie, 2022

Inaugurat în februarie 2010, după reconstrucția podului peste râul Prut, punctul vamal de la Rădăuți-Prut a funcționat pe avarie. Fără a fi dotat cu infrastructura necesară, spre deosebire de punctul de pe partea basarabeană, punctul de trecere a frontierei a activat doar 12 ore pe zi, în intervalul 08:00-20:00. Acest punct vamal se află la 13 kilometri de punctul de trecere a frontierei Criva-Mămăliga de pe granița moldo-ucraineană, situat pe o arteră rutieră ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Tăcerea politicienilor de la București...jignitoare pentru cei care ajută refugiații

Sambata, 26 Februarie, 2022

La București era liniște pe 23 februarie, dimineața, cu rapoartele NATO pe masă, care arătau agresivitatea atacului rusesc asupra Ucrainei, liderii politici români își savurau cafeaua, cu gândul probabil la ședințele plicticoase care îi așteptau. Îi deranja serios această decizie a Moscovei de a acționa militar, simțeau că vor trebui să iasă din rutina lor confortabilă și să dea piept cu realitatea grea a unei stări de război la granițele țării. În ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”

Joi, 03 Februarie, 2022

Marți, 2 februarie 2022, Adunarea Generală a Academiei Române a ales, prin vot secret pe istoricul dărăbănean Gheorghe Cliveti ca membru corespondent al Secției de Științe Istorice și Arheologie. Astfel, acesta devine ale doilea dărăbănean, după Leon Dănăilă, care primește această recunoaștere, ca urmare a unei munci enorme pe tărâm istoric, deopotrivă ca profesor universitar dar și ca cercetător. Academia Română este cel mai înalt for național de ...  continuare »

Fara comentarii »

FLASH-INTERVIU La mulți ani, Andreea Pînzariu! ”Oricine trebuie să creadă în visul lui”

Miercuri, 02 Februarie, 2022

Andreea-Teodora Pînzariu a împlinit astăzi 17 ani. Fotbalista descoperită de actualul director al Școlii Gimnaziale ”Leon Dănăilă”, prof. Ovidiu Ștefănucă,  a câștigat tot ce se poate până în prezent cu FC Universitatea Olimpia Cluj și joacă în atacul echipei naționale de tineret a României, antrenată de Ion Marin. Andreea, astăzi este ziua ta. La mulți ani! Credeai, atunci când ai început să joci fo ...  continuare »

Fara comentarii »

”În Unire stă putereaˮ în comuna Viișoara GALERIE FOTO

Marti, 25 Ianuarie, 2022

uțini ca număr în comuna Viișoara, dar istoria ne-a dovedit că putem face și lucruri mărețe dacă ne unim și acționăm împreună. Acesta a fost sentimentul care s-a simțit astăzi (n.r.-24 Ianuarie) la Viișoara. Cu atât mai mult cu cât unul dintre satele componente ale comunei poartă numele Cuza Vodă, în cinstea marelui domnitor Al. I. Cuza. Nu puteam trece cu vederea un moment atât de important în istoria comunei noastre, ne-a transmis prof. Cristina-Luminița ...  continuare »

Fara comentarii »

Speranțe mai mari pentru reabilitarea Conacului Balș?

Duminica, 23 Ianuarie, 2022

Autoritățile locale susțin că sunt preocupate de soarta conacului și că au conceput un proiect de reabilitare pe care l-au depus la Compania Națională de Investiții în 2020 cu toate avizele și aprobările necesare. Valoarea lucrărilor se ridică la suma de aproximativ 11 milioane de lei. Printre altele, Conacul va avea centrală termică proprie și va fi valorificat podul clădirii, unde se va amenaja o sală de conferințe. Proiectul este acum pe lista de sinteză a ...  continuare »

Fara comentarii »

LA MULȚI ANI! Ion Hrițcu, un dascăl dedicat FOTO DE COLECȚIE

Vineri, 07 Ianuarie, 2022

A slujit școala bajureană din 1970. I-a rămas fidel satului său natal. Nici nu i-a trecut prin gând că ar putea trăi în altă parte decât printre ai lui. Afirmă foarte mândru că, pe linie maternă, se trage din una din marile familii din Bajura, Ichim: ”Eu fac parte dintr-o familie mare a Bajurii după mamă, familia Ichim. Aici în Bajura sunt câteva familii mari: Mihăilă, Merticaru, Ichim, Tudosă, Ilaș. Acum s-a mai subțiat linia aceasta de Ichimeni, dar ...  continuare »

Fara comentarii »

Festival de datini și obiceiuri de iarnă la Darabani GALERIE FOTO & VIDEO

Marti, 28 Decembrie, 2021

Autoritățile locale au pus la dispoziția celor interesați să participe la această ediție a Colindei de la Darabani microbuze care au circulat în zonele limitrofe ale orașului (Bajura, Lișmănița și Eșanca). Iar prezența a fost una foarte generoasă în condițiile dificile actuale. A fost ediția la care au participat cele mai multe familii cu copii mici, în ciuda temperaturilor destul de scăzute. Artiști mai mari sau mai mici de la noi și din Republica Moldova ...  continuare »

Fara comentarii »

Cateheze demonstrative susținute în Protopopiatul Darabani în anul 2021 GALERIE FOTO

Duminica, 19 Decembrie, 2021

Cu ajutorul lui Dumnezeu și sub coordonarea Biroului de catehizare al Protopopiatului Darabani, pe tot parcursul anului 2021 s-a continuat seria activităților instructiv-educative și învățătorești desfășurate sub patronajul parohiilor și cu implicarea preoților parohi, activități care au ca miez prezentarea și aprofundarea învățăturii de credință prin susținerea unei cateheze demonstrative, în prezența credincioșilor participanți și a preoților ...  continuare »

Fara comentarii »

ZIUA NAȚIONALĂ sărbătorită la Darabani cu depuneri de coroane și cântece patriotice GALERIE FOTO& VIDEO

Miercuri, 01 Decembrie, 2021

Ziua Națională a României a fost marcată la Darabani printr-un șir de manifestări care au început la Biserica Sf. Constantin și Elena. Aici, un sobor de preoți condus de pr. protopop Costică Pânzariu, a oficiat slujba de Te Deum și de sfințire a drapelului național. Tot în biserică, un cor de copii, condus de prof. Mirel Dascălu, a interpretat o suită de cântece patriotice. Ulterior, întreaga asistență a mărșăluit, cu steaguri în mână, către Monumentul ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare