Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Elevii dărăbăneni au câștigat aproape tot la Olimpiada de Limba și Literatura Română ”Să nu renunțați la pasiunile voastre!”Elevii dărăbăneni s-au remarcat din nou la olimpiadele județene. După ce au fost privați de astfel de competiții, elevii pregătiți de profesoarele de la școlile „Leon Dănăilă” și Bajura au câștigat aproape tot la Olimpiada de Limba și Literatura Română.

Sâmbătă, 12 martie 2022, s-a desfășurat etapa județeană a mai multor olimpiade școlare, printre care și cea de Limba Română și Literatura Română, care a avut loc la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani. Unitățile de învățământ din Darabani au avut o prezență consistentă, în special din partea Școlii „Leon Dănăilă” dar și a Școlii Gimnaziale Bajura. După o zi grea, elevii dărăbăneni s-au întors acasă cu mai multe premii.

Profesoara Mihaela Cardaș a participat cu un număr de patru elevi de la Școala Gimnazială Bajura. Eleva Niculina Jalbă, din clasa a VIII-a a obținut premiul al III-lea cu 90puncte, iar eleva Daria Geco din clasa a V- a  cu 83 puncte și-a adjudecat o mențiune. Tot cu patru elevi a participat și profesoara Lidia Căruceriu, de la Școala „Leon Dănăilă”. Eleva Daria Zaharia, de la clasa a VI- a obținând  mențiune cu 88.2 puncte.


Profesoara Ramona Maria Aionesei a participat cu zece elevi, care i-au adus numeroase premii. Eleva Ștefania Horopciuc a repetat istoria cu o nouă calificare la etapa națională, obținând cel mai mare punctaj, 95 de puncte. Elevul GeorgeAvasiloaie, de la clasa a V-a, a obținut 89puncte și locul al II-lea,  calificându-se la etapa națională a Concursului „Ionel Teodoreanu”, ce se va desfășura la Iași.La clasa a VI-a, Mihnea Florea a obținut mențiune cu 87puncte, iar colegul său, Luca Trișcă cu 85p a ratat la mustață o mențiune. La clasa a VII-a, eleva Carla Dascălu a obținut 91puncte, acordându-i-se prima mențiune. Și clasa a VIII-a a fost la înălțime, eleva Raluca Bordeianu a obținând, de asemenea, prima mențiune cu 88puncte. Și elevele Cliveț Denisa, Hrimiuc Elena, de la clasa a VII-a și Chirilă Cătălina au obținut punctaje deosebite. Profesoara Onofrei Anamaria, tot de la Școala „Leon Dănăilă” a participat cu o singură elevă, de la clasa a V-a,  MariaHrimiuc, cea care s-a calificat la etapa națională obținând 91.5 puncte.„După o perioadă de doi ani în care competițiile au fost întrerupte, trecând peste emoții,  peste handicapul de a se trezi foarte devreme, peste răul de mașină, peste faptul că mulți elevi din județ frecventează cursurile Centrului de excelență, elevii Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” Darabani au crescut prestigiul instituției și al întregii comunități.  Personal, felicit toți elevii și pe dascălii care le-au stat alături în scrierea acestei remarcabile pagini din CV- ul lor și a orașului nostru. Urez succes celor trei elevi calificați la etapele naționale, inspirație, curaj, încredere în forțele proprii! Tainele cărților să le crească aripile!”, a transmis pentru Darabaneni.ro profesoara Ramona Maria Aionesei.

”Ziua de 12 martie 2022 s-a aflat sub semnul bucuriei, al inspirației și  al reușitei. În demersul lor, elevii de la Școala Gimnazială "Leon Dănăilă" Darabani împreună cu dascălii lor au descoperit rețeta ideală pentru succes. Elevii s-au distins prin muncă, prin tenacitate, prin curaj, și-au învins emoțiile și ne-au  făcut mândri, căci duc tradiția performanței de la an la an.    Transmitem  felicitări sincere tuturor elevilor și  cadrelor didactice care i-au îndrumat pentru efortul și  pentru rezultatele obținute  și  dorim succes celor calificați la etapele naționale ale olimpiadelor. Vă  îndemnăm  să  continuați pe acest drum, să nu renunțați la pasiunile voastre, la visurile pe care le aveți și să  continuați  să  cultivați  ceea ce vă place, fie că e vorba de limba română  sau alt domeniu care vă face fericiți!” este mesajul conducerii Școlii Gimnaziale ”Leon Dănăilă”. (A.D.A.)
Te-ar mai putea interesa si:  Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă”
11:59 pm Miercuri, 16 Martie, 2022

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cine se trezește în Darabani mai devreme de 5:00, are parte de asemenea imagini spectaculoase pe cer.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare