Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Performanță ISTORICĂ pentru școala dărăbăneanăȘcoala dărăbăneană a înregistrat în aceste zile o performanță istorică. Pentru prima dată, un elev din Darabani a câștigat locul I la etapa națională a unei olimpiade școlare, în speță cea de Istorie.

Luni, 19 aprilie 2022, în Sala mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș a avut loc, de la orele 18:00, festivitatea de deschidere a ediției a XLIII-a Olimpiadei Naționale de Istorie. După doi ani de pandemie, 200 de elevi din toate județele țării au dat măsura pasiunii lor pentru cunoașterea trecutului. Printre aceștia s-a numărat și Rareș Mandache, de numele căruia se leagă cea mai mare performanță a școlii dărăbănene la disciplina Istorie. Elev în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” din Darabani, acesta s-a calificat la faza națională a competiției după ce a obținut locul I la faza județeană, ce a avut loc pe 12 martie. Rareș a confirmat rezultatul obținut anterior și a reușit performanța extraordinară de a urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Olimpiadei Naționale de Istorie după obținerea celor 96,5 puncte.

Un rol important în atingerea rezultatului lui Rareș Mandache l-a avut profesorul Lucian Florea care, foarte încântat de performanța elevului său, a transmis pe pagina sa de socializare:  „RAREȘ MANDACHE, elev în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială "Leon Dănăilă" Darabani, a obținut LOCUL  I, pe țară, la Olimpiada  de ISTORIE, de la Târgu - Mureș, punând micul nostru oraș pe harta istoriei naționale! Este cel mai bun rezultat obținut de un elev al școlii noastre, în urma unei participări la etapa națională!!! Te felicit, Rareș și îți doresc ca Dumnezeu să îți îndrume pașii către noi succese, pentru că le meriți, din plin! Cu prețuire, profu' de istorie”.”Când am părăsit funcția de director al Școlii Gimnaziale "Leon Dănăilă", am declarat pentru Darabaneni.ro: "Mă reîntorc la catedră cu gândul de a inocula în mintea și în sufletele elevilor pasiunea și dragostea pentru istorie". Iar rezultatele meritorii obținute la olimpiadele și concursurile școlare, din 2017 până prezent, culminând cu rezultatul de excepție, obtinut de Rareș, vin să confirme, în totalitate, spusele de atunci. Sunt mândru ca dărăbănean, ca botoșănean, ca profesor de istorie, ca părinte, de rezultatele obținute și sincer, imi doresc, din toată inima, ca acestea să se constituie în vii exemple pentru toți elevii școlii dărăbanene. Doamne-ajută!” a declarat în exclusivitate pentru ziarul online al orașului Darabani, prof. Florea.  

Mențiune și la englezăȘcoala Gimnazială ”Leon Dănăilăeste în prezent centrul de excelență cel puțin al învățământului dărăbănean. Un rezultat foarte bun (mențiune) l-a obținut și eleva profesoarei Diana Apachiței, Ștefania Horopciuc, la Olimpiada Națională de Limba Engleză, care a avut loc în perioada 17-21 aprilie la Pitești. Felicitări tuturor! 


    


Te-ar mai putea interesa si:  Lucian FloreaRares MandacheOlimpiada Nationala de Istorie
11:23 pm Miercuri, 20 Aprilie, 2022

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare