Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Miting pentru Spitalul Orasenesc: „Vrem să traim, nu sa murim”
Circa 100 de persoane au protestat duminică, în faţa Primăriei Darabani, împotriva măsurii abuzive a Guvernului de a suspenda activitatea Spitalului Orăşenesc din localitate. Mitingul a fost organizat de membrii Sindicatului Sanitas Darabani. Participanţii la acţiunea de protest au fost în marea lor majoritate foşti angajaţi(cadre medicale şi personal auxiliar) ai spitalului, cărora li s-au alăturat alţi dărăbăneni. Protestatarii au scandat „Salvaţi spitalul”, „Opriţi genocidul din sănătate”, „Vrem să trăim, nu să murim” sau „Nu ne îngrădiţi dreptul la viaţă”. Organizatorii au mizat pe o participare mult mai numeroasă a populaţiei din zonele limitrofe oraşului Darabani, autorizaţia pentru miting fiind emisă pentru 450 de participanţi. „Mi s-a pus în vedere să-mi asum responsabilitatea pentru comportamentul tuturor participanţilor la miting. De când au început problemele la spital, mi-am dat tot interesul, dar nici nu pot să-mi distrug sănătatea”, ne-a spus Mariana Chirilă, liderul Sindicatului Sanitas.

De la acest miting nu au lipsit cârcotaşii, care au uitat că spitalul din localitate este în folosul întregii comunităţi. „Sunt dezamăgită de atitudinea unor dărăbăneni. S-au făcut comentarii deplasate şi unii chiar au râs de acţiunea noastră”, a adăugat asistenta Chirilă. Primarul oraşului spune că a aprobat această acţiune de protest şi chiar a cerut sprijinul edililor localităţilor învecinate. „Am fost de acord cu acest miting şi chiar am solicitat oameni de la primarul Romanescu de la Păltiniş şi viceprimarul Nazare de la Conceşti”, ne-a declarat Ghiorghi Burlacu. Acesta a exclus înfiinţarea unui cămin de bătrâni la Darabani. „Cât sunt eu la Primărie, nu se va înfiinţa nici un azil în acest oraş” a adăugat Burlacu. Chiar dacă autorizaţia pentru miting era valabilă până la orele 16:00, la12:00 nu se mai afla nici un protestatar în faţa Primăriei din localitate. „Ne-am gândit că o să fie mult mai multă lume, dar am avut parte şi de o vreme nefavorabilă. Este posibil să repetăm aceste manifestări de protest”, ne-a spus Lucian Irimia, fostul manager al Spitalului Orăşenesc Darabani.(foto: www.botosaninews.ro)  


6:34 pm Luni, 11 Aprilie, 2011

2 Comentarii la “Miting pentru Spitalul Orasenesc: „Vrem să traim, nu sa murim””

  1. unubun spune:

    O sa ajunga si orasul asta de rasul lumi da nu e de vina coducerea voi sunteti de vina ca voi ii alegeti ....vai de voi

  2. eddy spune:

    hmm.. ciudat...unii dintre cei care au fost de acord cu desfiintarea acestei unitati medicale strigau cu inversunare "Vrem spital !". Doamne in ce tara traim !!!!!!

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare