Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII România, o barcă în derivăRomânia de astăzi reprezintă imaginea unei bărci în derivă, al cărui echipaj s-a încuiat în propria cabină, abandonând cârma, în timp ce pasagerii sunt în imposibilitatea de o părăsi. Cei puși să țină cârma erau preocupați mai mult de jocurile lor de barbut și nu au vrut să audă avertismentele care spuneau că se apropie un val uriaș, ce ne va lovi din plin, făcând multe victime, pentru că, din cauza atitudinii iresponsabile a echipajului, puțini dintre cei de pe punte au ales să poarte vestă de salvare.

Astăzi, de la vârful statului, se constată că suntem în criză (acum două săptămâni nu eram) și se face apel la maturitate. Din păcate, se pare că acest apel vine cam târziu. Aveam nevoie de maturitate din partea liderilor PNL la începutul anului 2020, atunci când pandemia bătea la ușă iar ei se jucau de-a alegerile anticipate. Zilele trecute, de la tribuna parlamentului Florin Cîțu a spus că doar cei iresponsabili vor da jos un guvern în plină criză. Să-i aducem aminte cum a refuzat să fie prim-ministru în martie 2020, la începutul crizei. De altfel, pandemia ne-a prins la început cu guvern interimar, pentru ca în momentul de vârf al crizei să ne aflăm în aceeași situație.

Dacă astăzi secțiile ATI sunt pline, iar activitatea spitalelor este dată peste cap, responsabilitatea aparține în primul rând politicienilor. Cei responsabili au făcut tot posibilul pentru a demobiliza populația și a induce neîncredere. Din lipsă de educație și din cinism, nu au acționat deloc la nivel de discurs pentru a combate conspirațiile și prostia din spațiul public. Pur și simplu mulți dintre ei nu au educația necesară pentru a explica că nu există cip în vaccin.

Atitudinea arogantă și sfidătoare a celor din guvern, răspunsurile către presă date în răspăr, lipsa unor cunoștințe de bază, toate acestea au creat bariere între guvernanți și destinatarii mesajelor lor. Partidele din opoziție nu au avut nici un interes ca România să iasă bine din pandemie, fiecare deces, fiecare record de infectări subminează încrederea în guvern. Din acest motiv au lansat indirect mesaje anti-vaccinare, au semănat neîncredere în rândul propriului electorat, s-au asociat cu persoane publice ce cultivă idei conspiraționiste, iar televiziunile lor de casă au dus și duc efectiv campanii sistematice împotriva vaccinării, a măsurilor restrictive și lansează teorii care pun sub semnul întrebării gravitatea situației în care ne aflăm.De cealaltă parte, PNL a abandonat total guvernarea țării pe timpul verii. Sub înaltul patronaj al Președintelui României, liberalii au fost preocupați în lunile de vară exclusiv cu datul la oase în interiorul partidului și al guvernului. Nimic nu putea fi mai sfidător pentru situația în care se afla România decât o campania internă a PNL care a durat 4 luni și care s-a încheiat, în bună tradiție balcanică, cu mulțimi aplaudând frenetic pe noul „Primus inter pares” și tone de ceafă de porc și mici întoarce pe grătarele aduse să susțină liberalismul adevărat. De altfel, cuvântul „batjocură” definește atât atitudinea PNL din ultimele luni cât și întreaga lor strategie privind pandemia. Lipsiți de pregătire și autosuficienți, pozând în reformiști, dar cu gândul la marea mufare la banul public liberalii arată că nu sunt diferiți față de ceilalți. Premierul Cîțu promitea anul trecut că se apucă de depesedizarea statutului, la un an distanță a început, de fapt, repesedizarea României.

Astăzi, cu toții suntem pasageri pe un vapor în derivă, lovit de valuri tot mai năprasnice. Comandantul și echipajul au abandonat cârma, s-au închis în propria cabină de unde amenință cu anchetarea celor care au declanșat furtuna. Deși mulți pasageri au intrat la apă, echipajul de rezervă ne vorbește despre cum marea învolburată nu este decât o conspirație, și că dacă ne vom pune vestă de salvare ne vom trăda națiunea, credința, vom deveni sterili și vom fi teleghidați de la distanță prin cip. (Alexandru D. AIOANEI, foto: gde-fon.com)
2:53 pm , 10 Octombrie, 2021

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare