Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Miting social democrat pentru Spitalul Orasenesc Darabani
PSD a organizat duminică înainte de prânz un miting pentru salvarea Spitalului Orăşenesc Darabani. Parlamentarii social democraţi Gheorghe Marcu şi Andrei Dolineaschi, împreună cu fostul şi actualul primar al oraşului, Corneliu Aroşoaie, respectiv Ghiorghi Burlacu au vorbit în faţa celor aproximativ o sută de oameni, criticând actuala reformă a sănătăţii iniţiată de Guvern şi venind cu promisiuni de salvare a unităţii spitaliceşti din localitate. Deputatul Andrei Dolineaschi a exclus înlocuirea Spitalului Orăşenesc Darabani cu un cămin de bătrâni, afirmând că ar fi posibilă doar înfiinţarea unui „azil de nebuni pentru PDL”. Printre membrii PSD s-au aflat şi primarii localităţilor limitrofe oraşului Darabani. „Boala nu are culoare politică” a spus Viorel Atomei, primarul comunei Hudeşti, dorind să excludă caracterul politic al acestui miting. Tocmai din această cauză, fostul manager al Spitalului Orăşenesc Darabani spune că nu a participat la această acţiune de protest. „Am considerat inoportună participarea mea la acest miting cu caracter electoral, dar am încurajat fostul personal al Spitalului Orăşenesc să participe la această manifestare”, ne-a declarat Lucian Irimia.

Mariana Chirilă, liderul Sindicatului Sanitas Darabani, a ajuns şi ea spre finalul acţiunii de protest. „Eu m-am lecuit să mai organizez alt miting, după cel de săptămâna trecută. Noi mai mult vorbim decât facem.  Soarta acestui spital nu stă în mâinile asistenţilor şi a personalului auxiliar”, ne-a spus Chirilă. Totuşi la miting au participat şi foşti angajaţi ai unităţii sanitare din Darabani şi alţi locuitori ai oraşului, persoane cu posibilităţi financiare reduse, pentru care desfiinţarea Spitalului reprezintă o lovitură fatală. Primarul Giorghi Burlacu l-a provocat pe deputatul Stelică Strugaru, care trecuse prin zonă, solicitându-i acestuia să vină să dea socoteală în faţa mulţimii. Pentru că parlamentarul democrat liberal nu a venit la miting, Burlacu s-a rezumat să apostrofeze partidul de guvernământ: „Jos PDL!”, a strigat edilul urbei. Mulţimea a scandat, la un moment dat, "Hoţii" şi "USL". În final, Burlacu a spus că  toţi parlamentarii din Botoşani se vor întâlni luni la Bucureşti pentru a face demersuri pentru redeschiderea unităţii sanitare dărăbănene, idee exprimată şi de Corneliu Aroşoaie. „Am convingerea că toţi senatorii şi deputaţii vor face front comun pentru salvarea spitalului”, a spus fostul primar.   

2:49 pm , 17 Aprilie, 2011

2 Comentarii la “Miting social democrat pentru Spitalul Orasenesc Darabani”

  1. costyCT spune:

    Domnilor actualul partid de guvernamint PDL e de o nesimtire enorma nu ca au inchis spitalul Darabani dar au inchis si dreptul la viata (rusine lorPDL uuuuuuuuuuuu) .

  2. Profitorii spune:

    Semnificative sunt pozele anexate acestui artcicol !Vedem oameni necajiti,bolnavi si fara dinti(prima poza),iar in poza a 2-a ,persoane visatoare(la ciolan)-care sunt supravegheate ,de un tanar jandarm !Ce noutati,au aflat darabanenii-prin mitingul USL ?Ca ...daca vor vota USL.....va curge lapte si miere !Da doamne sa curga ,dar mai e mult pana departe !Teoria ca teoria,practica....!

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare