Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Performanță importantă pentru învățământul dărăbănean. Elevă din Teioasa, calificată la faza națională a olimpiadei de istorieAlexandra Gălușcă, elevă în clasa a VIII-a la Școala „Gheorghe Moroșanu” din Teioasa, structură a Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” Darabani, a realizat o performanță extraordinară, în acest an, la olimpiadele școlare.

Alexandra Gălușcă are 15 ani și provine dintr-o familie monoparentală, tatăl ei decedând în urmă cu câțiva ani. Este o elevă model, încheind fiecare an școlar cu media 10, inclusiv semestrul I, din clasa a VIII-a,  fiind și beneficiara unei burse de merit.  Din clasa a V-a până în clasa a VII-a, a participat la olimpiada locală și județeană de limba și literatura română, obținând, întotdeauna, rezultate remarcabile, alături de profesoarele Carmen Racu și Onofrei Anamaria. În clasa a VII-a, pe 1 iunie 2019, a participat la Concursul județean de istorie „Istoria prin ochi de copil”, desfășurat la Colegiul Național „M. Eminescu” din Botoșani (destinat elevilor din clasele V-VII, unde nu există olimpiada de istorie). Aici a obținut locul I, cu nota 10, surclasând elevi de la cele mai bine cotate licee din județ.

Sâmbătă, 7 martie 2020, Alexandra a participat la faza județeană a olimpiadei de istorie, acolo unde a luat locul întâi, cu nota 8,90. Această performanță o califică direct la faza națională a olimpiadei ce va avea loc între 6 și 10 aprilie 2020. Prin această reușită Alexandra a făcut  poate cel mai frumos cadou mamei sale cu ocazia zilei de 8 martie. Ca o ironie a sorții, performanța Alexandrei vine în ultimul an de existență a școlii din Teioasa ca școală gimnazială. Din cauza scăderii dramatice a populației școlare, de la toamnă, în Teioasa, vor rămâne doar grădinița și ciclul primar, și acela în regim simultan.

„Este o elevă atrasă, iremediabil, de științele umaniste și, ceea ce mă bucură este că doreste să urmeze liceul acasă, la Darabani, la profilul istorie - științe sociale. Este o plăcere și o bucurie, în același timp să lucrezi cu Alexandra, aspect sesizat, la unison de către toate cadrele didactice. Este o ființă care, deși împlinește în curând 15 ani, pășind spre adolescență, nu este „molipsită” de atmosfera „alterată” a prezentului, la fel ca alții de vârsta ei, ci păstrează, în suflet „aerul” copilului simplu, cuviincios, respectuos și pur. Rezultatul este cu atât mai remarcabil cu cât, din 1986, niciun elev de gimnaziu, din Darabani, până la Alexandra, nu s-a mai calificat la faza națională a olimpiadei de istorie, destinată elevilor de clasa a VIII-a.Totodată, aceasta reușită a fetei, venită în al 17-lea an de activitate al meu, la catedră, sper să se constituie într-un veritabil reper pentru elevii care doresc să se apropie și mai mult de Muza Clio. Pentru că așa cum spunea Acad, Leon Dănăilă «Când un elev al școlii dărăbănene dobândește un renume, dobândește renume întreg orașul!»,a declarat pentru Darabaneni.ro, profesorul Alexandrei, Lucian Florea. (A.D.A., foto: facebook)
Te-ar mai putea interesa si:  Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă”Lucian FloreaScoala „Gheorghe Morosanu”TeioasaAlexandra Galusca
9:45 pm Joi, 12 Martie, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare