Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Dărăbănenii în lupta împotriva coronavirusului CORESPONDENȚĂ din Londra ”Sănătate și imunitate!”La fel ca în multe alte țări din lume, și în Marea Britanie subiectul Covid -19 este preocuparea curentă și îngrijorătoare, atât a autorităților cât și a populației. Conform relatărilor de la 9 am din 16 martie 2020, statistica din UK indica:
-    Număr de persoane testate: 44.105;
-    Număr de rezultate negative: 42.562;
-    Număr de rezultate pozitive: 1543;
-    Număr de pacienți vindecați: 52;
-    Număr de decese la nivel național: 55
ne-a transmis din Londra profesorul dărăbănean Cătălin Iordache, care vine cu completările:

După cum era de așteptat, cel mai mare număr de îmbolnăviri îl cunoaște Londra, din cauza aglomerației și a necesității folosirii transportului public. Din cele discutate cu mai mulți români din diferite regiuni ale țării, nu am auzit deocamdată, cel puțin eu, de cazuri de infectare, în special în rândul darabanenilor cu care tin legatura in mod constant. Desigur, starea generală de îngrijorare se poate citi pe fețele tuturor, în special prin magazine, unde se mai întâlnesc și rafturi goale la anumite produse; toate lanțurile de supermarketuri au raționalizat produsele alimentare, în special, și folosesc mijloacele mass media și internetul pentru a asigura populația că există suficiente rezerve de produse și că nu este necesar să-și facă munți de provizii.S-au introdus unele măsuri speciale mai ales pentru populația de peste 70 ani, și anume recomandarea autoizolării la domiciliu și evitarea aglomerațiilor. Nu s-a decretat stare de urgență ci doar grad ridicat de risc de infectare. Au fost închise școli, doar pe alocuri, unde s-au constatat cazuri de infectare cu Covid-19.

Instituțiile bancare au introdus o serie de măsuri pentru a-și ajuta clienții: înghețarea dobânzilor la cardurile de cumpărături, suspendarea penalităților în caz de neplată și eventuala rambursare a împrumuturilor pentru o perioadă mai lungă.

Autoritățile încearcă, și cred eu că reușesc, să educe populația în ceea ce privește autoizolarea în caz de infectare și importanța acesteia pentru fiecare individ în parte și pentru societate. Oricine se poate îmbolnăvi, importante sunt măsurile ce trebuie luate în aceste cazuri și înțelegerea și acceptarea necesității acestor măsuri.

Sperând la ce este mai bine, dar pregătindu-ne să luptăm cu ce este mai rău, din Marea Britanie vă salută cu stimă, prof. Cătălin Iordache. Sănătate și imunitate vă doresc!

PS: Revenim în curând cu informații de la dărăbănenii din Spania și Italia, unde situația este mult mai gravă

Te-ar mai putea interesa si:  darabanenicoronaviruscovidCatalin Iordache
12:42 am Miercuri, 18 Martie, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare