Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Deputatul Şoptică ne anunţă că Guvernul Ponta amână plata a câteva sute de milioane de euro către fermieri„Situația economică a României mă determină să atrag atenția asupra politicii financiare pe care o practică Guvernul PSD. Premierul Victor Ponta se laudă tot timpul cu creșterea economică și cu încasările peste nivelurile prognozate. Cu toate acestea, Guvernul nu-și plătește datoriile pe care le are. Nu se știe ce face Guvernul cu banii, pentru că statisticile arată că ne aflăm la minime istorice ale investițiilor, astfel că nici acolo nu ajung” se precizează într-o declaraţie politică a deputatului Colegiului Darabani, Costel Şoptică.

Mai mult, există tendința ca cele mai multe cheltuieli să fie pasate bugetului 2016. Nu este exclus ca acest fel păgubos de economie să fie făcut pentru menținerea în limite a deficitului bugetar, grav amenințat de politica economică și socială a Guvernului Ponta. Ministerul Agriculturii urmează linia Guvernului și nu își achită datoriile pe care le are față de agricultori. Chiar și atunci când este vorba de alocări stabilite prin buget, Ministerul Agriculturii nu se grăbește să plătească.

Pentru anul 2015, Ministerul Agriculturii nu a decontat nici un ban pentru motorina utilizată în agricultură, așa cum prevede legislația în vigoare. În acest fel, fermierii au ajuns să crediteze statul, având în vedere că motorina pentru agricultură beneficiază de acciză subvenționată. De remarcat este faptul că sumele necesare pentru decontarea accizei la motorină au fost prinse în bugetul Ministerului Agriculturii pe 2015, dar mereu s-au găsit motive ca să se amâne plata, apărând tot felul de acte normative, care să modifice forma de accesare a fondurilor.
Toată vara, problema secetei a fost în centrul atenției fermierilor și autorităților, având în vedere pagubele majore provocate. De atunci, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, susține mereu că fermierii vor fi despăgubiți. Nu se știe când cu certitudine, pentru că declarațiile acestuia variază, avansând diferite termene de plată, ori anul acesta, la rectificare, ori din bugetul anului viitor. În aceste condiții, fermierii nu-și pot stabili un program de lucru, care să fie cât mai productiv, lucru ce are impact negativ chiar și asupra bugetului de stat, prin diminuarea taxelor și impozitelor pe care fermierii ar trebui să le plătească.

VEZI şi: Şoptică îl convoacă pe Ministrul Agriculturii: „Vrem să-l punem la muncă”

Cât privește avansurile la subvențiile europene pentru anul 2015, nici pentru acestea nu se întrevede un termen cert de plată, dacă va mai fi cazul, pentru că, de la 1 decembrie ele trebuie achitate oricum. Nefinalizarea controalelor în teren a servit drept scuză pentru neînceperea plății avansurilor la subvenții, mult așteptate de către agricultori, pentru că aceste sume reprezintă fondurile necesare pentru efectuarea lucrărilor agricole de toamnă.

Ministerul Agriculturii mai are datorii și față de crescătorii de animale, pentru subvențiile aferente anului 2014, după cum susțin aceștia. Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a declarat mereu că susține zootehnia, prin intermediul căreia se poate valorifica mai bine producția agricolă, dar rezultatul activității este că încă mai sunt bani neachitați din partea ministerului pe care îl conduce. Pe de altă parte, Ministerul Agriculturii nu se grăbește nici să distribuie cele 11,1 milioane de euro primite de la Comisia Europeană pentru pierderile suferite de agricultori în urma instituirii embargoului din partea Rusiei asupra produselor alimentare comunitare. În tot acest timp, banii stau în conturi și produc dobândă pentru statul român, astfel că responsabilii de la Finanțate se pot declara mulțumiți. Cumulate, aceste sume ajung la sute de milioane de euro de care sunt păgubiți agricultorii.

„Partidul Național Liberal, din care fac parte, și-a exprimat mereu îngrijorarea cu privire la politicile economice pe care le promovează Guvernul Ponta, în general, și Ministerul Agriculturii, în special. Lipsa unei predictibilități privind fluxurile de capital pentru fermieri are grave consecințe asupra productivității acestora și apoi ne plângem că România nu produce la potențialul pe care îl are. De aceea, PNL este hotărât să-și intensifice acțiunile, pentru ca Guvernul Ponta să respecte legea și să-și achite datoriile față de fermieri” a conchis parlamentarul liberal.

Citiţi pe aceeaşi temă: Şoptică „loveşte” din nou: „Ipocrizia premierului Ponta şi a Guvernului pe care îl conduce este fără margini”
Te-ar mai putea interesa si:  Costel ŞopticăVictor PontaPNLPSDMinisterul AgriculturiiGuvernul Ponta
7:00 pm Marti, 27 Octombrie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare