Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Şoptică îl convoacă pe Ministrul Agriculturii: „Vrem să-l punem la muncă”„Partidul Naţional Liberal a depus în 18.06 a.c. la secretariatul Camerei Deputaţilor, o solicitare prin care domnul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, să vină în Parlament pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă agricultura” precizează deputatul Colegiului Darabani, Costel Şoptică, în cadrul unui comunicat de presă pe care îl redăm în cele ce urmează.

“L-am convocat pe domnul ministru Constantin pentru data de 29 iunie 2015, ora 16.00, în cadrul dezbaterilor “Ora Guvernului”. Agricultura, care are un aport important la PIB-ul României, trece printr-o gravă stare de subfinanţare şi nu putem tolera incompetenţa şi brambureala din Ministerul Agriculturii”, a declarat domnul deputat PNL Costel Şoptică, secretarul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, în cadrul unei conferinţe de presă organizată de PNL la Palatul Parlamentului.

„PNDR a fost folosit de către domnul ministru ca agent politic în beneficiul său şi al şefului său, premierul Victor Ponta”

Parlamentarul liberal a atras atenţia asupra Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, care a fost foarte târziu elaborat de către Ministerul Agriculturii şi depus la Comisia Europeană după o jumătate de an după termenul limită, în vara anului 2014. “Chiar şi aşa, PNDR a fost folosit de către domnul ministru ca agent politic în beneficiul său şi al şefului său, premierul Victor Ponta. PNDR a fost inaugurat cu mare fast, de două ori, de fiecare dată în prezenţa prim-ministrului Victor Ponta; prima dată în mai 2014, când au fost lansate două măsuri pentru depunerea de proiecte, în condiţiile în care proiectul nici nu fusese trimis la Bruxelles. A doua oară a fost anul acesta, în martie, dar Comisia Europeană a transmis României documente de acceptare a Programului abia în iunie. De altfel, varianta PNDR trimisă de Ministerul Agriculturii a primit sute de pagini de observaţii din partea Comisie Europene”, a mai declarat deputatul Şoptică.

Parlamentarul PNL a atras atenţia că nici acum nu sunt gata procedurile şi ghidurile de finanţare prin PNDR 2014-2020. “La Ministerul Agriculturii, brambureala este mare. Ghidurile de finanţare ba sunt puse pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), ba sunt scoase. De aceea, consider că România a pierdut doi ani, iar absorbţia fondurilor europene pentru PNDR 2014-2020 va fi zero”, a completat Costel Şoptică.„Ministrul Agriculturii Daniel Constantin şi prim-ministrul Victor Ponta sunt vinovaţi de situaţia creată”

Cea de a doua problemă pentru care este convocat în Parlament ministrul Daniel Constantin se referă la activitatea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), în special în ceea ce priveşte depunerea cererilor pentru accesarea subvenţiilor agricole. „Ministrul Agriculturii Daniel Constantin şi prim-ministrul Victor Ponta sunt vinovaţi de situaţia creată. Legislaţia necesară pentru depunerea acestor cereri a devenit foarte complicată. Deşi autorităţile au susţinut că se simplifică procedura, prin unificarea cererilor pentru subvenţii aferente sectorului vegetal şi cel zootehnic, ca fermierii ca să nu bată drumurile de mai multe ori la APIA, acum cererea a devenit un document pentru care îţi trebuie cunoştinţe aproape academice ca să-l poţi completa. Pe de altă parte, legislaţia a apărut foarte târziu şi a suferit mai multe modificări de completări, ultima chiar pe 10 iunie, prin Ordinul nr. 1468, în condiţiile în care termenul limită de depunere a cererilor fără penalităţi expira pe 15 iunie 2015.
 
Ministerul Agriculturii se fereşte să dea publicităţii datele privind cererile depuse. Ultimele informaţii datează din dimineaţa zilei de 15 iunie, ultima zi de depunere a cererilor fără penalităţi, când se înregistrau 880.000 de cereri ce totalizează 8,7 milioane hectare. Comparativ, în 2014, s-au înregistrat 1,05 milioane cereri pentru 9,8 milioane hectare. Din cauza ministrului Daniel Constantin, 170.000 de agricultori pot rămâne fără subvenţii. Valoarea exactă a subvenţiilor 2015 nu se ştie , pentru că Ministerul Agriculturii nu a calculat-o încă, dar, dacă luăm în calcul o posibilă sumă de 156-157 euro/ha, la peste un milion de hectare neincluse în sistemul de subvenţionare, vom constata ce sumă uriaşă nu mai ajunge la agricultori din vina autorităţilor.
 
De aceea, îl convocăm pe ministrul Agriculturii ca să vedem ce nu merge. Vrem să-l punem la muncă. Domnul Constantin nu va mai fi ministru în 2016, dar vom rămâne fără bani din cauza lui” a conchis Şoptică.
Te-ar mai putea interesa si:  Costel ŞopticăVictor PontaDaniel ConstantinPNDRMinistrul AgriculturiiOra Guvernului
11:15 am Vineri, 19 Iunie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare