Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Primarul Liviu Hrimiuc a sunat adunarea consilierilor locali GALERIE FOTO

Noii aleşii locali dărăbăneni s-au reunit în prima zi a săptămânii în cadrul unei şedinţe extraordinare pentru a aproba regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Local (CL) Darabani şi pentru votarea cadrului legal de lucru al consilierului primarului Liviu Hrimiuc, care va fi fostul edil şef al comunei Viişoara, Daniel Hurmuz.

Secretarul oraşului, Paulică Zahariea, a dat citire proiectului de hotărâre privind regulamentul de organizare şi funcţionare a noului Consiliu Local Darabani, care este  format din 7 consilieri PSD, 7 aleşi PNL, unul ALDE şi doi independenţi, regulament care  conţine 7 capitole. Galia Hrimiuc a întrebat dacă acest regulament a suferit modificări sau îmbunătăţiri, Paulică Zaharia afirmând că este cel de anul trecut, iar indemnizaţia aleşilor a rămas tot 5% din salariul primarului. Consilierii locali au încasat anul trecut câte 507 lei lunar, în timp ce în primele cinci luni ale acestui an le-au intrat în conturi câte 449 lei.

„Eu prefer să avem oameni şi cu experienţă, nu neapărat cu facultate sau cu diplome cumpărate”

S-a supus la vot şi transformarea postului vacant de consilier cu studii superioare al cabinetului primarului în consilier cu studii medii, care va fi în acest caz fostul primar al comunei Viişoara, Daniel Hurmuz, cel care a fost edil şef timp de trei mandate. De asemenea, Galia Hrimiuc a vrut să ştie de ce reprezintă o „necesitate” schimbarea funcţiei consilierului primarului. „Nu se găsesc oameni cu facultate?” a întrebat consilierul PSD. „Eu prefer să avem oameni şi cu experienţă, nu neapărat cu facultate sau cu diplome cumpărate”  a fost răspunsul lui Liviu Hrimiuc, căruia i-a luat apărarea şi independentul Dan Tîrniceru-Ifrim. „Este doar alegerea primarului care trebuie şi ajutat, având în vedere că, consilierul lui are o vastă experienţă pentru că a condus o primărie 2 sau 3 mandate. Sper ca în mandatul d-voastră să nu fie ca în mandatul trecut: numai d-l primar să hotărască, iar ceilalţi să fie în poziţia ghiocelului” a spus Tîrniceru. 

Preşedintele de şedinţă Alin Gîrbaci i-a rugat pe aleşi să completeze o declaraţie pe proprie răspundere că nu au fost colaboratori ai Securităţii, iar primarul a propus ca materialele şedinţelor de CL să ajungă la aleşi în format electronic, doar preşedinţii de comisii urmând să le primească şi tipărite. „Şi cine nu are calculator sau telefon performant?” a fost întrebarea consilierului Marin Cimpoi, secretarul oraşului venind cu soluţia avizierului Primăriei, dar până la urmă a precizat că va face o concesie şi cu aleşii „fără calculator”, sau „fără curent”, cum a spus Alin Gîrbaci, şi le va da şi lor un exemplar tipărit. De multe ori până acum, consilierii nici nu ştiau exact ce votează, materialele ajungând cu întâriere la aleşi sau chiar deloc. Să sperăm că un e-mail cu aceste materiale va ajunge şi la mass-media, înainte de şedinţe, sau cel puţin să fie publicate pe site-ul primăriei oraşului. Ar fi o premieră pentru Darabani.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
Te-ar mai putea interesa si:  Consiliul Local DarabaniLiviu HrimiucAlin GirbaciMarin Cimpoiprimarul orasului Darabani
10:25 pm Marti, 05 Iulie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare