Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
COMENTARIUL SAPTAMANII Taranii infractori versus politicieni superimuni

Dar ce facem cu Pungești și cu gazele de șist? În România nu a fost întrebat nimeni, geologii noștri nu au fost chemați să-și dea cu părerea, tema aceasta a fracturării hidraulice nu a fost pusă sub dezbatere publică. Pur și simplu țăranii s-au trezit, că pe pământurile lor au început să apară utilaje, despre care nu știu cum le vor afecta viața ulterior. Hotărât să nu renunțe la promisiunile făcute partenerilor americani, Guvernul a gestionat în așa fel lucrurile încât bieții oameni să pară niște infractori, care nu respectă dreptul la proprietate, la liberă exprimare, care sunt niște „mujici retrograzi” ce nu înțeleg binefacerile și nu au răbdarea să aștepte laptele și mierea adusă de Chevrom peste această națiune. Dacă țăranii au încălcat litera unei legi, pătrunzând violent pe un teren proprietate privată, atunci Guvernul a încălcat orice percept moral, sfidând un popor întreg, refuzând să dea explicații, și transformând câțiva bieți oameni din țărani care își abia își duc traiul în niște infractori odioși care se opun progresului.
În paralel, pe când cetățenii constată că libertățile se câștigă mai eficient în stradă, să nu uităm cine a început moda aceasta a manifestațiilor de amploare, politicienii au grijă să se pună la adăpost față de „abuzurile justiției”. Hăituiți, șicanați, terfelindu-li-se mereu prin justiție, imaginea de oameni cinstiți și binefăcători ai Patriei, aleșii noștri s-au gândit, acum în ajunul deciziilor finale în cazurile Fenechiu și Voiculescu, că ar fi bine să umble la Codul Penal pentru a scăpa de închisoare. Astfel, frizând nu doar bunul simț, a cărui valoare nu o mai cunosc de mult, ci efectiv, bătându-și joc de noi toții, oamenii puterii s-au încărcat cu o superimunitate care, aproape că îi transformă în persoane infailibile. Motivațiile acestor schimbări legislative sunt cât se poate de puerile, ba că nu sunt locuri suficiente în închisori, ba că dosarele sunt politice, ba că odată condamnați ei nu reprezintă un pericol public. Penibil și rușinos, scabros pe alocuri.
Așa cum scria cineva în Revista 22, suntem martori la un opulent banditism de stat, în care puterea își răsplătește clientela politică prin salarii mai mari pentru aleșii locali, și serviciile de securitate și de forță, legi de amnistiere ale infractorilor din politică și atitudini violente pentru cei care insistă să conteste legalitatea și justețea politicii useliste. Cedând presiunilor marilor investitori străini, precum RMGC sau Chevrom, premierul credea că se va juca de-a micul dictator în politica internă, dar s-a înșelat, americanii fiind primii care au denunțat abuzurile modificării Codului Penal. Astăzi ni se înfățișează privirii noastre un peisaj interesant, la care ar trebui să medităm mai mult, politicienii superimuni versus țăranii bătuți de jandarmi așa cum nu s-a mai făcut din vremea colectivizării. (Alexandru D. AIOANEI)
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »

Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »

Ultima dată, Zilele Orașului au fost organizate în cadrul Zilelor Nordului, la ediția din 2015 a festivalului. Suma alocată manifestărilor de anul acesta depășește 100.000 de lei, dintre care aproximativ 20.000 de lei provin din sponsorizări. ”Eu țin foarte mult la aceste manifestări cultural-artistice. Chiar dacă Ziua Orașului hotărâtă prin ședință de Consiliu Local este 21 iunie, doresc ca ziua respectivă să fie mai mult o manifestare culturală, ... continuare »

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”