Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Taranii infractori versus politicieni superimuni

Pe 27 aprilie 2012, USL depunea o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, în care introducea un paragraf și despre gazele șist, care suna cam așa: „De ce au fost aprobate acordurile ce permit Chevron exploatarea gazelor de șist, in condițiile în care nu existau studii şi nici cadrul legislativ specific care să  reglementeze condițiile tehnice de explorare-exploatare care să evite riscurile geologice, de mediu şi de poluare a apelor freatice?". Odată ajunși la putere, oamenii actualei guvernări au uitat de această moțiune și au uitat chiar și de proiectul de lege privind interzicerea exploatării gazelor de șist, pe care 11 parlamentari PSD au încercat să-l introducă în dezbaterile Parlamentului. Astfel, țăranii și oamenii, în general, care au votat anul trecut în masă USL și pentru discursurile populiste de genul nu ne vindem țara, s-au trezit acum că sunt făcuți infractori, dorm păziți de jandarmi și sunt izolați de restul țării chiar de cei care anul trecut să băteau cu pumnul în piept că vor apăra țărișoara de „invadatorii capitaliști hrăpăreți”. Cazul Roșia Montană pare a fi unul închis, cel puțin pentru o perioadă. Prea mulți oameni, mai ales specialiști, s-au poziționat împotrivă, o mobilizare generală a populației a reușit să învingă interesele Guvernului sau a unor persoane „de sus”.

Dar ce facem cu Pungești și cu gazele de șist? În România nu a fost întrebat nimeni, geologii noștri nu au fost chemați să-și dea cu părerea, tema aceasta a fracturării hidraulice nu a fost pusă sub dezbatere publică. Pur și simplu țăranii s-au trezit, că pe pământurile lor au început să apară utilaje, despre care nu știu cum le vor afecta viața ulterior. Hotărât să nu renunțe la promisiunile făcute partenerilor americani, Guvernul a gestionat în așa fel lucrurile încât bieții oameni să pară niște infractori, care nu respectă dreptul la proprietate, la liberă exprimare, care sunt niște „mujici retrograzi” ce nu înțeleg binefacerile și nu au răbdarea să aștepte laptele și mierea adusă de Chevrom peste această națiune. Dacă țăranii au încălcat litera unei legi, pătrunzând violent pe un teren proprietate privată, atunci Guvernul a încălcat orice percept moral, sfidând un popor întreg, refuzând să dea explicații, și transformând câțiva bieți oameni din țărani care își abia își duc traiul în niște infractori odioși care se opun progresului.



În paralel, pe când cetățenii constată că libertățile se câștigă mai eficient în stradă, să nu uităm cine a început moda aceasta a manifestațiilor de amploare, politicienii au grijă să se pună la adăpost față de „abuzurile justiției”. Hăituiți, șicanați, terfelindu-li-se mereu prin justiție, imaginea de oameni cinstiți și binefăcători ai Patriei, aleșii noștri s-au gândit, acum în ajunul deciziilor finale în cazurile Fenechiu și Voiculescu, că ar fi bine să umble la Codul Penal pentru a scăpa de închisoare. Astfel, frizând nu doar bunul simț, a cărui valoare nu o mai cunosc de mult, ci efectiv, bătându-și joc de noi toții, oamenii puterii s-au încărcat cu o superimunitate care, aproape că îi transformă în persoane infailibile. Motivațiile acestor schimbări legislative sunt cât se poate de puerile, ba că nu sunt locuri suficiente în închisori, ba că dosarele sunt politice, ba că odată condamnați ei nu reprezintă un pericol public. Penibil și rușinos, scabros pe alocuri.

Așa cum scria cineva în Revista 22, suntem martori la un opulent banditism de stat, în care puterea își răsplătește clientela politică prin salarii mai mari pentru aleșii locali, și serviciile de securitate și de forță, legi de amnistiere ale infractorilor din politică și atitudini violente pentru cei care insistă să conteste legalitatea și justețea politicii useliste. Cedând presiunilor marilor investitori străini, precum RMGC sau Chevrom, premierul credea că se va juca de-a micul dictator în politica internă, dar s-a înșelat, americanii fiind primii care au denunțat abuzurile modificării Codului Penal. Astăzi ni se înfățișează privirii noastre un peisaj interesant, la care ar trebui să medităm mai mult, politicienii superimuni versus țăranii bătuți de jandarmi așa cum nu s-a mai făcut din vremea colectivizării. (Alexandru D. AIOANEI)




Te-ar mai putea interesa si:  USLPSDgaze de sistRosia MontanaPungestiChevromRevista 22
2:32 pm Sambata, 14 Decembrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Mănăstirea ”Sfânta Treime” din Eșanca (Darabani), în culori sfinte.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare