Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII De la alienare la grotescDespre regimul trecut, a rămas în mentalul colectiv griul, culoarea specifică vremii. Nimic nu trebuia să fie strident, totul era cenuşiu, omogen. De la muzică la numele ce trebuiau date copiilor, totul era controlat de regim. Discursurile, atitudinea verbală şi nonverbală, comportamentul cetăţenesc erau adaptate regulilor convieţuirii socialiste. Fără exuberanţă şi intr-o monotonie absolută, fiecare îşi ducea viaţa fără a îndrăzni să spere la o alternativă. Omul este o fire adaptabilă, astfel că în scurt timp s-a obişnuit cu ideea că realitatea din jurul lui, cu toate probleme sale, este singura posibilă. Într-o societate care se dorea egalitară 100%, blocurile aveau aceiaşi culoare, hainele erau la fel, iar nuanţele tindeau tot spre un cenuşiu trist. Societatea în ansamblul ei era robotizată, fiecare cetăţean era o parte dintr-un mecanism iar prin atitudinea şi prin comportamentul său se revendica de la acel sistem.

Astăzi, după ce fostul regim a căzut, oamenii au înţeles libertatea fiecare în felul său. Blocurile nu mai sunt gri, ba dimpotrivă avem tot felul de nuanţe şi de contraste, şi nu doar atât. Chiar dacă un bloc are o culoare supărătoare şi este într-un contrast nu chiar estetic cu cel din faţă, chiar culoarea unor apartamente din acelaşi bloc este diferită. Păi na, nu avem noi libertate de a face ce vrem ?! Înainte de 1989 nu aveam maşini, şi era considerat un lux să îţi iei o maşină, astăzi avem bolizi care ucid, maşini scumpe conduse de persoane cu o anumită fizionomie şi cultură, din care se aud foarte puternic două tipuri de muzică: manele ori house. Tot timpul vara este un adevărat chin să-i suporţi pe cei cu BMW-uri sau cu Mercedesuri care merg cu geamul deschis şi ascultă muzică la maxim. Azi avem haine în culori şi sortimente diverse dar înţelegem să ne îmbrăcăm tot mai ciudat.Nu este doar o modă, a devenit chiar obligatoriu de a nu te supune conformismului vestimentar impus de anumite situaţii, că doar avem libertatea de a ne alege hainele „şi nu este treaba nimănui cum mă îmbrac eu”. Distracţiile în vechiul regim aproape că se rezumau la micile petreceri între prieteni sau la marile evenimente din familie. Astăzi posibilităţile sunt diverse iar pivotul acestor acţiuni sunt cluburile. Acestea au devenit simbolul generaţiilor care s-au născut după 1989, doar că şi aici de multe ori eşti nevoit să suporţi prostia celor cu ceafă groasă, care nu de puţine ori consideră Clubul propria casă, îşi impun propria muzică astfel că toţi ceilalţi consumatori trebuie să le suporte gusturile lor care trădează o lipsă de cultură şi inteligenţă crasă.

Aşa am trecut în două decenii de la alienare la grotesc, de la o societate fără perspective la o societate în care bunul simţ, cultura şi esteticul sunt înăbuşite de tsunamiul prostiei, aroganţei şi al lipsei de educaţie. (Alexandru D. Aioanei)
11:08 am Marti, 25 Octombrie, 2011

2 Comentarii la “COMENTARIUL SAPTAMANII De la alienare la grotesc”

  1. spune:

    slabut articolul

  2. bla bla spune:

    alienare= instrainare nu inteleg titlul

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare