Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Deficiente constatate de Curtea de Conturi la Primaria Darabani

Un audit financiar întocmit de Camera de Conturi Botoşani asupra execuţiei bugetului oraşului Darabani pe anul 2010 a scos la iveală ilegalităţi care au fost făcute publice în ultima şedinţă a Consiliului Local. Această sarcină ingrată i-a revenit Veronicăi Zahariea, şef Serviciu financiar contabil din cadrul Primăriei Darabani, care a citit raportul Camerei de Conturi cu un debit verbal care l-a făcut invidios şi pe preotul Vlad Drob, prezent în sala de şedinţe a edililor locali. Din înşiruirea de capitole, articole, legi, aliniate şi numere de înregistrare dosare a reieşit faptul că inspectorii Curţii de Conturi au considerat ilegală cheltuirea unor bani precum suma de 16.489 lei pentru iluminatul public al oraşului Darabani, Lucoviţa, Eşanca şi Bajura, luându-se măsuri pentru recuperarea prejudiciului. De asemenea, s-au acordat premii anuale pentru asistenţii personali ai persoanelor cu handicap în valoare de 44.332 lei şi acum se încearcă recuperarea acestei sume de bani. Aproximativ 24.000 lei reprezintă contravaloarea ajutoarelor pentru încălzire acordate unor persoane care nu aveau acest drept. Patru dintre dărăbăneni au primit ajutor social, cu toate că deţineau autoturisme, bunuri ce nu fac parte din lista celor considerate de strictă necesitate, iar unui fost salariat al Primăriei i-au fost acordate stimulente financiare cu toate că nu avea atribuţii în controlul şi încasarea creanţelor fiscale.

În plus s-au decontat cheltuieli de transport unor persoane care nu deţineau autoturisme proprietate personală. Inspectorii Curţii de Conturi au considerat ilegală cheltuirea sumei de 13.000 lei la Sărbătorile de iarnă de anul trecut, când primarul Ghiorghi Burlacu (foto sus) a dat bani urătorilor în faţa Primăriei din localitate fără documente justificative (facturi, chitanţe). Această măsură a fost contestată de către autorităţile locale şi se aşteaptă o decizie finală a Curţii de Conturi Bucureşti. „Nu puteam să dăm colăcei şi portocale de 13.000 lei” a precizat Veronica Zahariea. De acelaşi tratament a avut parte şi echipa de fotbal a oraşului, căreia i s-au imputat 590 lei plus 150 lei, bani reprezentând indemnizaţiile arbitrilor şi ale jucătorilor. În ce priveşte suma de 49.994 lei alocaţi de la Guvern pentru reabilitarea drumurilor s-a constatat că nu a fost întocmită documentaţia tehnico-economică pentru acest tip de investiţii, iar lucrarea nu a fost supusă aprobării Consiliului Local.Veronica Zahariea: „Dacă nu termin de citit o să spuneţi de ce nu citesc” 

Camera de Conturi a impus unităţii administrativ-teritoriale 24 de măsuri care să ducă la înlăturarea deficienţelor constatate până la data de 30 noiembrie 2011 şi recuperarea prejudiciului înregistrat. Şase dintre măsurile impuse au fost contestate de către Serviciul financiar-contabil al Primăriei Darabani, Veronica Zahariea (foto dreapta) precizând că prejudiciu a fost recuperat, mai puţin banii reprezentând premiile anuale ale asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap şi stimulentele împreună cu cheltuielile de deplasare ale fostului auditor al Primăriei. Consilierii locali au fost numai ochi şi urechi timp de aproximativ o oră, în timp ce Veronica Zahariea a citit decizia Curţii de Conturi. „Dacă nu termin de citit o să spuneţi de ce nu citesc” s-a adresat Zahariea aleşilor locali, iar replica nu s-a lăsat mult aşteptată. „Am înţeles de aici că nu-i nimic bun” a spus consilierul Viorel Caletcă. Şefa Serviciului financiar contabil a precizat că şi-a schimbat radical atitudinea la serviciu după acest audit. „Dacă până acum mai toleram unele lucruri, acum mi-am schimbat conduita faţă de colegii mei şi faţă de domnul primar. În urma acestui audit financiar am devenit foarte severă. O să mai muncesc probabil trei săptămâni după acest control intern” a spus Zahariea.   
 
6:53 pm Luni, 24 Octombrie, 2011

3 Comentarii la “Deficiente constatate de Curtea de Conturi la Primaria Darabani”

 1. Lupul singuratic spune:

  Câte nereguli s-au ascuns cu sume frumoase de bani, dar care se vor folosi în campania electorală. Domnule premar în secunda doi vei fi vândut de veronici și paulici chiar dacă ai făcut golăniile cu ei de mână.

 2. Alexandru spune:

  Trebuia să vină Curtea de Conturi să e spună, că doar nici nu era evident lipsa de profesionalism si de seriozitate a celor din primărie. Mai sa fie, asa dintr-o data un raport ne-a stimulat cultul muncii.

 3. zxc spune:

  vai de capul ei primarie si mai ales ,primar ,consilieri si toti cei pe langa . de nu stiu cati ani sunt prin primarie uni oameni si nu au facut nimic

 4. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare