Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
De luna aceasta orasul Darabani are o stema oficiala „Este un moment istoric...”

După ultima ședință a Guvernului, orașul Darabani are din nou o stemă oficială. După cinci ani de eforturi orașul se poate mândri cu o nouă carte de vizită. La 30 de zile de la apariția hotărârii în Monitorul Oficial stema va putea fi utilizată și pe documentele oficiale.
Executivul României a adoptat o hotărâre prin care a aprobat stema orașului Darabani. Aceasta este reprezentată printr-un un scut triunghiular, cu marginile rotungite, pe două flinte întretăindu-se pe fond albastru. La întretăierea puștilor, simbol al Corpului Darabanilor, de la care localitatea noastră și-a luat numele, este dispus un ecuson roșu pe care se află steaua cu opt raze, blazonul familiei boierești Balș, întemeietorii târgului Darabanilor. Cele trei lacrimi de argint pe fond negru simbolizează transformarea Prutului în graniță și pierderea de către România a Bucovinei, Basarabiei și Ținutului Herța, ca efect al Pactului Ribentrop-Molotov. Coroana de argint cu trei turnuri simbolizează statutul de oraș.

„Este un moment istoric pentru Darabani. Localitatea noastră era una dintre puținele care nu aveau stemă și reprezintă o carte de vizită de aici încolo. Este o realizare și în plan personal, pentru că am început demersul acesta din 2009 și a durat cinci ani de zile în special din cauza birocrației. Mă bucur că am reușit să realizez ce mi-am propus. Am avut și sprijin politic, în sensul urgentării demersurilor pentru adoptarea stemei. Este un lucru care mă bucură și care ar trebui să fie o mândire pentru toți dărăbănenii. În cadrul stemei se regesc elemente ale simbolisticii locale. Au mai fost cel puțin două încercări de acest fel dar ambele au eșuat, nu ştiu din ce motive” a declarat pentru Darabaneni.ro, Lucian Florea. (A.D.A.)
Citiţi pe aceeaşi temă:
Stema oraşului Darabani se apropie de recunoasterea oficiala
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »

Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »

Ultima dată, Zilele Orașului au fost organizate în cadrul Zilelor Nordului, la ediția din 2015 a festivalului. Suma alocată manifestărilor de anul acesta depășește 100.000 de lei, dintre care aproximativ 20.000 de lei provin din sponsorizări. ”Eu țin foarte mult la aceste manifestări cultural-artistice. Chiar dacă Ziua Orașului hotărâtă prin ședință de Consiliu Local este 21 iunie, doresc ca ziua respectivă să fie mai mult o manifestare culturală, ... continuare »

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”