Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

De luna aceasta orasul Darabani are o stema oficiala „Este un moment istoric...”După ultima ședință a Guvernului, orașul Darabani are din nou o stemă oficială. După cinci ani de eforturi orașul se poate mândri cu o nouă carte de vizită. La 30 de zile de la apariția hotărârii în Monitorul Oficial stema va putea fi utilizată și pe documentele oficiale.

Executivul României a adoptat o hotărâre prin care a aprobat stema orașului Darabani. Aceasta este reprezentată printr-un un scut triunghiular, cu marginile rotungite, pe două flinte întretăindu-se pe fond albastru. La întretăierea puștilor, simbol al Corpului Darabanilor, de la care localitatea noastră și-a luat numele, este dispus un ecuson roșu pe care se află steaua cu opt raze, blazonul familiei boierești Balș, întemeietorii târgului Darabanilor. Cele trei lacrimi de argint pe fond negru simbolizează transformarea Prutului în graniță și pierderea de către România a Bucovinei, Basarabiei și Ținutului Herța, ca efect al Pactului Ribentrop-Molotov. Coroana de argint cu trei turnuri simbolizează statutul de oraș.

Potrivit inițiatorului acestui demers, consilierul local Lucian Florea, procesul adoptării acestei steme a durat cinci ani. Pentru forma definitivă care a și fost aprobată în ultima ședință de Guvern, profesorul dărăbănean a lucrat îndeaproape cu cel mai reputat specialist, profesorul universitar Ștefan S. Gorovei, președintele Comisiei de Heraldică, Sigilografie și Genealogie din subordinea filialei Iași a Academiei Române. Se impune precizarea că lacrimile de argint pe fond negru au fost incluse, la sugestia profesorului ieșean și se regăsesc pe toate stemele localităților de pe malul drept al Prutului, ca simbol al ruperii teritoriului dintre Carpați și Nistru în al Doilea Război Mondial.Este un moment istoric pentru Darabani. Localitatea noastră era una dintre puținele care nu aveau stemă și reprezintă o carte de vizită de aici încolo. Este o realizare și în plan personal, pentru că am început demersul acesta din 2009 și a durat cinci ani de zile în special din cauza birocrației. Mă bucur că am reușit să realizez ce mi-am propus. Am avut și sprijin politic, în sensul urgentării demersurilor pentru adoptarea stemei. Este un lucru care mă bucură și care ar trebui să fie o mândire pentru toți dărăbănenii. În cadrul stemei se regesc elemente ale simbolisticii locale. Au mai fost cel puțin două încercări de acest fel dar ambele au eșuat, nu ştiu din ce motive” a declarat pentru Darabaneni.ro, Lucian Florea. (A.D.A.)

Citiţi pe aceeaşi temă:
Stema oraşului Darabani se apropie de recunoasterea oficiala
Te-ar mai putea interesa si:  Lucian FloreaDarabanistema orasului Darabaniorasul DarabaniStefan S. Gorovei
12:06 am Vineri, 21 Martie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare