Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti
Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!
Editorial

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
Stema oraşului Darabani se apropie de recunoasterea oficiala

În ultima şedinţă de Consiliu Local, edilii locali au avut pe ordinea de zi un punct referitor la aprobarea stemei oraşului. Iniţiatorul proiectului de hotărâre a fost consilierul Lucian Florea, care în expunerea de motive a prezentat demersurile întreprinse de autorităţile locale în acest sens, şi importanţa pentru oraş şi locuitorii săi a atribuirii unei steme oficiale. Dacă încercări de atribuire a unei steme oraşului Darabani au fost încă de la debutul secolului XXI, şi au aparţinut poetului dărăbănean Victor Teişanu, pe atunci consiler local, din toamna anului 2008 au fost iniţiate demersuri oficiale, care respectă un plan de acţiuni elaborat în luna martie 2008 de către Instituţia Prefectului Judeţului Botoşani şi Consiliul Judeţean Botoşani.


6 Comentarii la “Stema oraşului Darabani se apropie de recunoasterea oficiala”
Poza saptamanii
Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat
PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.
Sondaj
Darabaneanul lunii

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
Stiri nationale si internationale
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare
Dupa ,,lupte seculare,, care au durat 4 ani a reusit si Domnul Florea sa aduca stema pentru vot la Consiliul Local. Cati bani s-au platit Institutului din Iasi pentru aceasta ,,minune,, heraldica?
Observ, cu stupoare, că cine doreşte să facă ceva pentru acest oraş este persiflat de nişte "no name-uri". Pentru a elucida întregul "mister", legat de această chestiune, ţin să precizez, faptul că, demersurile iniţiate de mine au debutat în 2009. Tot în acelaşi an, Consiliul Local Darabani a adoptat un proiect de hotărâre privind stema oraşului, care, pe lângă actualele elemente, mai conţinea şi o ghindă. Reprezentanţii Institutului Român de Genealogie şi Heraldică "Sever Zotta" din Iaşi au intervenit, eliminând, din motive ştiinţifice, ghinda. Acest fapt, la care s-au adăugat tipicele aspecte birocratice, specific româneşti, au condus la reluarea întregului demers, ceea ce a amânat soluţionarea acestei probleme. Cât despre costul stemei, Primăria a scos din buget "imensa" suma de 800 de lei, aducând-o în stare de "faliment".
Lucian l-a inlocuit cu brio pe profesorul analfabet din vechiul cons. local. Te cunosc de mic. Daca ar mai trai unii dintre mentorii sai ar regreta ca l-au promovat la obiectul de care se ocupa.
Bă, piţigoiule, dacă le ştii pe toate, de ce nu te ocupi tu de problemă? Mă îndoiesc că te pricepi la ceva, aşa că lasă pe alţii să rezolve problemele ce ţin de istoria locală. Du-te de piţigăieşte în codru, să nu te audă nimeni, că spui numai tâmpenii.
În sfârşit ,mă bucur că se mai discută şi altceva în afară de politică. Păcat că sunt pe lumea asta prea mulţi invidioşi care nu ştiu să aprecieze nimic ,nici măcar ceva bun.Nu este cazul să vă luaţi de domnul Florea ,un profesor de valoare.
, de valoare mediocra...
Ultimele articole
Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »
29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »
Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric. ... continuare »
Darabani are în prezent un lot chiar mai bun decât cel cu care a promovat în Liga a 3-a. Cu o pregătire fizică bună și câțiva tineri care să vină din urmă, ar putea face din nou pasul în al treilea eșalon fotbalistic. Dar ca să se mențină acolo ar mai fi nevoie și de bani, și nu puțini…Dar mai e până la vară. Frigul a fost pe primul loc duminică la Curtești, apoi fotbalul, unul bun în condițiile actuale. Bogdan Melinte a fost la originea golurilor ... continuare »
În cadrul proiectului ”Culoare și voie bună” elevii viișoreni au fost foarte activi și au transformat școala într-un spațiu mai prietenos, plin de culoare și emoție. Activitățile s-au desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni, timp în care s-a simțit în rândul elevilor o trăire puternică și sinceră, o legătură de atașament, simpatie și respect reciproc, de apropiere și deschidere; au râs, s-au bucurat, au muncit, însă a fost o muncă care a ... continuare »