Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Casa bunicilor din Dublin va purta numele Cameliei Cazacu ”Era obositor de harnică”Slujba de înmormântare a regretatei educatoare Camelia Cazacu a avut loc luni la prânz, fiind săvârșită, în condiții de pandemie, la Biserica ”Sf. Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Columba” din Dublin, de către un sobor de 4 preoți condus de preotul paroh Raul Simion. Contactat de Darabaneni.ro, părintele ne-a asigurat că visul Cameliei Cazacu va fi dus la îndeplinire: Casa bunicilor din curtea bisericii ortodoxe din Dublin va fi finalizată și va purta numele cadrului didactic care a lucrat peste 3 decenii în Darabani.

Emanuela Breazu, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Irlanda, Ovidiu Burdușa, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, dar și PS Ignatie, episcopul Hușilor, arhiereu-vicar cu atribuții pastorale și misionare pentru comunitățile românești din Marea Britanie, Irlanda și Islanda, au transmis condoleanțe familiei Cameliei Cazacu, prin intermediul pr. Raul Simion.

Un alt proiect inițiat de Camelia Cazacu împreună cu părintelui Simion este cel de înființare a unei Biblioteci românești în cadrul parohiei ”Sf. Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Columba”. ”Este o mare pierdere pentru parohia noastră. Doamna Cazacu era obositor de harnică. Tot timpul era pe fugă. Nu am văzut-o niciodată să se odihnească” a declarat pentru Darabaneni.ro, pr. Simion. Cei aproximativ 11.000 de euro care au fost investiți până acum în Casa bunicilor provin din bugetul parohiei unde Camelia Cazacu a fost omniprezentă timp de 8 ani, deoarece fondurile din cadrul proiectului depus la Departamentul Românilor de Pretutindeni au rămas până în prezent doar la stadiul de promisiune.
Camelia Cazacu a fost înmormântată în Cimitirul din Mulhuddart, o suburbie a Dublinului. ”Darabaniul este un oraș mic cu oameni mari. Din păcate, orașul nostru a mai pierdut un om mare” ne-a mărturisit o dărăbăneancă prezentă la slujba de înmormântare.

 
Te-ar mai putea interesa si:  Camelia CazacuRaul Simionpr. Raul SimionBiserica ”Sf. Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Columba
7:40 pm Marti, 17 Noiembrie, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare