Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Ziua Naţională sărbătorită în avans la Clubul copiilor din Irlanda „Încercăm să nu uităm că suntem români” FOTO


Activităţile prilejuite de Ziua Naţională a României au debutat la Clubul copiilor români din Irlanda, încă de vineri. „Puii de româniîndrumaţi de educatoarea Camelia Cazacu, cea care a profesat peste trei decenii în Darabani, au sărbătorit sosirea zilei de 1 Decembrie, cum altfel, decât prin muzică, dans şi poezie.

Cei mici au fost împărţiţi în două centre de activitate: pictura, unde copiii au realizat steagul naţional, şi dansurile populare. Fiecare copil a localizat pe hartă judeţul de unde provine şi şi-a lipit fotografia în dreptul localităţii sale din România. Ei au învăţat cântecul „Sunt un pui de românaş” şi au recitat versuri dedicate Zilei Naţionale a României. Duminică, copiii, îmbrăcaţi în costume populare specific zonei din care provin, au dansat o horă românească şi au primit în dar câte un steguleţ tricolor.

„Chiar dacă suntem departe de ţară, noi cu sufletul suntem alături de românii noştri. Cu ocazia sărbătorilor naţionale cât şi celor religioase, încercăm să nu uităm că suntem români, încercăm să ne păstrăm tradiţiile şi obiceiurile. Eu, când am plecat de acasă, am luat în bagaj o bucăţică de România, şi anume: tricolorul, costumul popular, ştergare moldoveneşti, harta ţării noastre, două vase de lut, panerul cu care merg la biserică în seara de Înviere, icoana şi buchetelul de busuioc. Cu ajutorul acestor lucruri nu am cum să uit că sunt româncă”, ne-a mărturisit Camelia Cazacu.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini

VEZI şi
: LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!Te-ar mai putea interesa si:  Ziua NaţionalăCamelia CazacuZiua Nationala a RomanieiIrlandaClubul Copiilor din Irlanda
2:15 am Luni, 01 Decembrie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare