Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Ștefan Teișanu candidează pentru un loc în Consiliul Economic și Social ”Cultura ne face mai deschiși, mai umani și mai buni”



Ștefan Teișanu, unul dintre inițiatorii Festivalului „Zilele Nordului” și membru fondator al Centrului Cultural Clujean și Asociației Nord, candidează pentru un loc în cadrul Consiliului Economic și Social. Ștefan a fost propus pentru acest post de către Asociația Fapte.

Consiliul Economic și Social (CES) din România este un organism instituțional consultativ al Parlamentului și al Guvernului. Acest for constituțional ar trebui să fie un loc de reprezentare, dialog și dezbatere al partenerilor sociali și societății civile organizate. În ultimii ani lucrurile nu au stat chiar așa. CES  poate propune proiecte de acte legislative și în același timp oferă avize pe proiectele de hotărâre sau de lege emise de Guvern sau Parlament.

CES este format din 45 de membri, pe o structură tripartită, cu următoarea distribuție: 15 membri numiți de confederațiile patronale reprezentative la nivel național, constituind partea patronală; 15 membri numiți de confederațiile sindicale reprezentative la nivel național, constituind partea sindicală și15 membri reprezentanți ai asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale, numiți prin decizie a prim-ministrului. Organizațiile non-guvernamentale care doresc să-l susțină pe Ștefan Teișanu trebuie să se înscrie pe platforma  www.votong.ro până cel târziu joi, 19 noiembrie, și apoi să-l voteze în perioada 22-23 noiembrie.



„Consiliul Economic și Social este un organism prevăzut de Constituție prin care Guvernul și Parlamentul au obligația de a se consulta cu specialiști din patronate, sindicate și societatea civilă înainte de a aproba legi, hotărâri și ordonanțe. De asemenea, CES-ul poate face la rândul său propuneri de legi și alte politici publice, pornind de la expertiza membrilor săi și a specialiștilor din societate. Din păcate, CES nu este în acest moment în România o instituție vizibilă, transparentă și proactivă. Am încredere că o societate civilă puternică, împreună cu reprezentanții patronatelor și sindicatelor, poate schimba asta.

În decizia mea de a candida pentru Consiliul Economic și Social a contat și faptul că, la fel ca în mai toate forurile Statului Român, cultura nu este suficient de bine reprezentată în CES. De fapt, e un domeniu abia amintit între două virgule. În realitate, cultura produce în fiecare an peste 3,5% din PIB-ul României, semnificativ mai mult decât industria extractivă sau turismul, de exemplu. Dincolo de rolul său economic important, ca generator de valoare economică, ca angajator direct sau indirect de sute de mii de persoane și ca și catalizator de dezvoltare economică, domeniul culturii este esențial pentru buna funcționare a societății, în ansamblul său. Rolul său social este fundamental: cultura ne face orașele mai inclusive, mai echitabile, mai sănătoase și mai funcționale, iar pe noi toți mai deschiși, mai umani și mai buni”, a declarat pentru Darabaneni.ro, Ștefan Teișanu. (A.D.A.)




Te-ar mai putea interesa si:  Stefan TeisanuConsiliul Economic si Social din RomaniaCES
10:50 pm Vineri, 13 Noiembrie, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Mănăstirea ”Sfânta Treime” din Eșanca (Darabani), în culori sfinte.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare