Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Un dărăbănean în conducerea Statului Major General al Armatei Române!
Un dărăbănean este, la 40 de ani, şeful Secţiei financiar-contabile a Statului Major General din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Colonel, licenţiat în economie, doctor in Ştiinţe Militare, decorat şi distins cu însemne militare de prim rang, Colonelul (Fin.) dr. Cristinel Nelu Livadariu s-a născut la 14 iunie 1970 în Darabani. Publicaţia online stiri.botosani.ro l-a declarat ieri pe Nelu Livadariu, Botoşăneanul zilei!
În anul 1991 a absolvit Şcoala Militară de Intendenţă si Finanţe "Gheorghe Lazăr" din Sibiu, specialitatea - ofiţeri financiari (1991). A urmat apoi, în 1999, Academia de Studii Economice Bucureşti - Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, fiind licenţiat în economie.
În perioada 1991-1994 a activat ca ofiţer cu activitatea financiară - şef compartiment financiar-contabil la Şcoala Militară de Muzică "Iacob Mureşianu", pentru ca în următori trei ani să îndeplinească atribuţiile funcţiei de ofiţer 2 cu activitatea financiară în Biroul financiar la Comandamentul Transmisiunilor Informaticii şi Electronicii.
De 13 ani activează în cadrul Statului Major General, la început îndeplinind funcţia de ofiţer 2 cu activitatea financiară in Secţia Financiar-Contabilă a Statului Major General.
În anul 2000 este numit şef al Biroului Decontări si Operaţiuni Valutare, până în anul 2002, cand este numit în funcţia de şef al Serviciului Financiar-Contabil al Statului Major General. În anul 2008, a fost înaintat la gradul de colonel.
De-a lungul carierei, şi-a completat pregătirea urmând mai multe cursuri: Academia de Înalte Studii Militare - Colegiul de Comandă şi Stat Major - curs postuniversitar de perfecţionare în conducerea activităţii economico-financiare (2002-2003); curs - managementul riscurilor şi control intern - organizat de Ministerul Economiei şi Finanţelor (2007).
În 2009 i s-a acordat titlul ştiinţific de Doctor în domeniul Ştiinte Militare, titlul tezei de doctorat fiind "Managementul activitatii economico-financiare in organizaţia militară".
Pentru rezultatele obţinute în activitatea profesională, dărăbăneanului Cristinel Livadariu i s-au conferit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în Grad de Cavaler (2004), Semnul onorific "În Serviciul Armatei" pentru 15 ani de activitate (2006), Emblema de Onoare a Armatei României (25 octombrie 2007), Emblema de Onoare a Statului Major General (12 noiembrie 2009), Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari (decembrie 2010)
Un dărăbănean care şi-a închinat viaţa studiului, un om care, militar fiind, şi-a dovedit profesionalismul într-un domeniu în care a decis să facă performanţă. Studiul si perseverenţa au făcut ca unui tânăr din târgul Darabanilor să îi fie încredinţată o secţie a Statului Major General din MAN.
La 40 de ani, Cristinel Livadariu devine o emblemă a generaţiei care, formată la limita dintre comunism şi postcomunism, alege să trăiască şi să performeze în România natală.
Sursa: http://www.stiri.botosani.ro/
1 Comentarii la “Un dărăbănean în conducerea Statului Major General al Armatei Române! ”

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
un om de milioaneun om cu o ambitie extraordinaraimi amintesc de el cind eram copiiiii placea foarte mult cartea si.....a ajuns unde a vrut pe culmi inalte .Pentru cine nu la cunoscut imi pare rau dar este un om de la care ai ce invata cu multe sfaturi bune.iidoresc mult succes in viata
Ultimele articole
Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »
Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »
„Planurile de viitor sunt destul de mari. Vrem să ne menținem sus în Liga a 3-a, să nu dezamăgim cum a fost data trecută. Îmi pare bine că băieții au ajuns la nivelul acesta, eu o să mă ocup mai departe, sper să am și ajutorul Primăriei și al altor sponsori. De unul singur este foarte greu, dar Primăria a promis că ne va fi alături. Dar acum o să tragem linie, o să facem o analiză a meciului de astăzi pentru că nu mi-a plăcut. O să mai aducem jucători, ... continuare »
Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric. ... continuare »
Originar din Bârlad, Ionel Bichir a ajuns în 1977 la Darabani, unde a predat matematica patru decenii, dar mai ales bunul simț și omenia. Un romantic incurabil, matematicianul a scris mai multe volume de poezii, din suflet și pentru suflet. De asemenea, a realizat o colecție impresionantă de picturi și sculpturi și era un șahist foartebun. Ionel Bichir este un simbol al Darabaniului, orașul pe care l-a iubit atât de mult și unde își va dormi somnul de veci. ... continuare »