Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Dărăbăneni premiaţi la „Seara Voluntarilor Botoşăneni”
Centrul Europe Direct şi Asociaţia B-Right Media au lansat oficial la Botoşani „Anul European al Voluntariatului”. Prima manifestare organizată cu acest prilej a fost „Seara Voluntarilor Botoşăneni”, care a avut loc ieri în sala mare a Teatrului Mihai Eminescu. Acest eveniment şi-a propus să le ofere recunoaştere tuturor persoanelor care s-au pus în slujba concetăţenilor, fără a fi neapărat recompensaţi financiar pentru atitudinea lor. Mai multe ONG-uri din judeţ şi-au premiat voluntarii din toate domeniile de activitate. Organizatorii Radu Căjvăneanu şi Sergiu Bălăşcău au înmânat diplome tuturor celor care şi-au pus în valoare benevol talentul şi experienţa în slujba oamenilor. De la această manifestare nu au putut lipsi dărăbănenii. Romeo Şodrîngă şi Iulian Tărniceru au primit certificate de apreciere(foto sus) în cadrul galei voluntarilor.
Cei doi dărăbăneni(foto dreapta) sunt componenţi ai Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Darabani, echipă care a obţinut locul II la faza interjudeţeană a Concursului Profesional pentru Situaţii de Urgenţă, eveniment relatat în luna iulie în exclusivitate de Darabaneni.ro. „Populaţia din zona oraşului Darabani a fost întotdeauna educată în adevăratul spirit al voluntariatului. Romeo Şodrîgă şi Iulian Tărniceru nu fac excepţie de la această regulă. Această recunoaştere a venit firesc, ca rezultat al muncii lor de ani de zile. Le mulţumesc tuturor, încă o dată”, ne-a declarat Gheorghe Sîsîiac, şeful SVSU Darabani. Înmânarea propriu-zisă a diplomelor a avut loc în cadrul unui spectacol care a a cuprins mai multe momente artistice oferite de elevii instituţiilor de învăţământ din Botoşani. „A fost un spectacol foarte reuşit. Sunt mândru că fac parte din această echipă”, ne-a spus Romeo Şodrîngă.
3 Comentarii la “Dărăbăneni premiaţi la „Seara Voluntarilor Botoşăneni””
Citind acest articol imi amintesc cu placere de Romeo-colegul dar si prietenul din copilarie,plin de viata si energie.Salutare Romi!
bravo unchiului meu Iulian
Ultimele articole
Sute de mesaje au invadat mediul online, după dispariția prematură a dărăbănencei. Cei care doresc să-și ia rămas bun de la ea o pot face începând de luni seară, la locuința sa din centrul orașului. Aurelia va fi condusă pe ultimul drum joi, 18 februarie, la prânz. ”Avea un zâmbet și o privire atât de calde cum rar mi-a fost dat să văd. Dumnezeu să o ierte și să o așeze în Împărăția Sa!....Drum lin printre îngeri…Condoleanțe și multă putere ... continuare »
Dărăbăneanca Simona Chițan este deja un nume foarte cunoscut în presa culturală din România. Colaboratoare a mai multor ziare importante precum Evenimentul Zilei sau Adevărul, ea și-a pus semnătura și pe două volume foarte valoroase. Prima carte este un volum de interviuri ”30 de interviuri eveniment“, printre personalitățile care au răspuns întrebărilor jurnalistei numărându-se Octavian Paler, Nicolae Manolescu, Mircea Cărtărescu, Horia-Roman Patapievici, ... continuare »
Ștefan Teișanu a fost ales alături de alți doi clujeni implicați în activități culturale, este vorba despre Marton Balogh și Cristian Hordilă. Ultimul este manager al Festivalului de Film Transilvania. Consiliul Economic și Social (CES) din România este un organism instituțional consultativ al Parlamentului și al Guvernului. Acest for constituțional ar trebui să fie un loc de reprezentare, dialog și dezbatere al partenerilor sociali și societății civile ... continuare »
Nicușor Imbir este un om simplu, care locuiește cu familia sa în Bajura, Darabani. De meserie este șofer. Pentru a avea un trai decent, în paralel se ocupă și cu zootehnia. Muncește mult, dar în același timp își găsește timp și pentru aproapele aflat în nevoie. Are o energie extraordinară și o mare calitate: nu poate trece indiferent pe lângă o persoană aflată în necaz. De Crăciun, l-am rugat să ne povestească o serie din acțiunile filantropice pe care ... continuare »
Cu adevărat se spune că importanța unui om o afli atunci când nu mai e. În momentul dispariției unui cunoscut apare o stare de confuzie și o serie inutilă de întrebări. Răspunsul la ele nu mai ajută la nimic și totul se rezumă la ce a fost… În cazul meu, cel care a plecat mi-a umplut ritualul zilnic de școală cu multe încercări și dileme. Cert este că am reprezentat pentru el o sursă de dialog prin care a încercat să afl ... continuare »