Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Dărăbăneni premiaţi la „Seara Voluntarilor Botoşăneni”
Centrul Europe Direct şi Asociaţia B-Right Media au lansat oficial la Botoşani „Anul European al Voluntariatului”. Prima manifestare organizată cu acest prilej a fost „Seara Voluntarilor Botoşăneni”, care a avut loc ieri în sala mare a Teatrului Mihai Eminescu. Acest eveniment şi-a propus să le ofere recunoaştere tuturor persoanelor care s-au pus în slujba concetăţenilor, fără a fi neapărat recompensaţi financiar pentru atitudinea lor. Mai multe ONG-uri din judeţ şi-au premiat voluntarii din toate domeniile de activitate. Organizatorii Radu Căjvăneanu şi Sergiu Bălăşcău au înmânat diplome tuturor celor care şi-au pus în valoare benevol talentul şi experienţa în slujba oamenilor. De la această manifestare nu au putut lipsi dărăbănenii. Romeo Şodrîngă şi Iulian Tărniceru au primit certificate de apreciere(foto sus) în cadrul galei voluntarilor.
Cei doi dărăbăneni(foto dreapta) sunt componenţi ai Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Darabani, echipă care a obţinut locul II la faza interjudeţeană a Concursului Profesional pentru Situaţii de Urgenţă, eveniment relatat în luna iulie în exclusivitate de Darabaneni.ro. „Populaţia din zona oraşului Darabani a fost întotdeauna educată în adevăratul spirit al voluntariatului. Romeo Şodrîgă şi Iulian Tărniceru nu fac excepţie de la această regulă. Această recunoaştere a venit firesc, ca rezultat al muncii lor de ani de zile. Le mulţumesc tuturor, încă o dată”, ne-a declarat Gheorghe Sîsîiac, şeful SVSU Darabani. Înmânarea propriu-zisă a diplomelor a avut loc în cadrul unui spectacol care a a cuprins mai multe momente artistice oferite de elevii instituţiilor de învăţământ din Botoşani. „A fost un spectacol foarte reuşit. Sunt mândru că fac parte din această echipă”, ne-a spus Romeo Şodrîngă.
3 Comentarii la “Dărăbăneni premiaţi la „Seara Voluntarilor Botoşăneni””

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
Citind acest articol imi amintesc cu placere de Romeo-colegul dar si prietenul din copilarie,plin de viata si energie.Salutare Romi!
bravo unchiului meu Iulian
Ultimele articole
Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »
Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »
„Planurile de viitor sunt destul de mari. Vrem să ne menținem sus în Liga a 3-a, să nu dezamăgim cum a fost data trecută. Îmi pare bine că băieții au ajuns la nivelul acesta, eu o să mă ocup mai departe, sper să am și ajutorul Primăriei și al altor sponsori. De unul singur este foarte greu, dar Primăria a promis că ne va fi alături. Dar acum o să tragem linie, o să facem o analiză a meciului de astăzi pentru că nu mi-a plăcut. O să mai aducem jucători, ... continuare »
Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric. ... continuare »
Originar din Bârlad, Ionel Bichir a ajuns în 1977 la Darabani, unde a predat matematica patru decenii, dar mai ales bunul simț și omenia. Un romantic incurabil, matematicianul a scris mai multe volume de poezii, din suflet și pentru suflet. De asemenea, a realizat o colecție impresionantă de picturi și sculpturi și era un șahist foartebun. Ionel Bichir este un simbol al Darabaniului, orașul pe care l-a iubit atât de mult și unde își va dormi somnul de veci. ... continuare »