Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Asigurarea locuinţei, obligaţie sau necesitate?

Ţii la casa ta?
O întrebare care bineînţeles are un singur răspuns. Însă puţini sunt cei care dovedesc acest lucru, puţini sunt cei care îşi asigură casa pentru ca nu cumva în urma furiei naturii, a focului sau din alte cauze să nu rămână fără agoniseala de-o viaţă.
În urma inundaţiilor din ultimele săptămâni companiile de asigurări au înregistrat peste o mie de dosare de daună din asigurări de locuinţe. Beneficiarii acestora sunt oarecum liniştiţi, îşi pot repara locuinţa sau chiar pot sa-şi construiască una nouă acolo unde este cazul. Aceştia sunt însă puţini.
În urma ploilor din ultimele săptămâni au fost inundate sau distruse mai multe mii de locuinţe. Ce vor face acele familii care nu au casele asigurate? Bineînţeles, marea majoritate sunt la mila guvernului. Preşedintele ţării a promis că vor fi ajutate însă a specificat că este ultimul an când se mai întamplă acest lucru. În acest caz este clar ce avem de făcut, şi anume să ne asigurăm locuinţele, altfel, riscul de a rămâne fără nimic după o viaţă de muncă este considerabil, mai ales că de la an la an natura se dezlănţuie tot mai puternic.
Locuinţele pentru care au fost încheiate poliţe de asigurare sunt protejate printre altele şi pentru riscuri de catastrofă, care includ inundaţiile şi alunecările de teren.
În cadrul asigurărilor de locuinţe un avantaj este prima de asigurare, care, pentru o locuinţă cu o valoare asigurată de 100000 lei este de cca. 200 lei pe an. În plus pentru această sumă sunt asigurate şi bunurile din locuinţă.(Liviu Țului)
ULTIMA ORA! În această săptămână a intrat în vigoare asigurarea obligatorie pentru locuinţe. Perioada de graţie, în care proprietarii nu vor fi amendaţi dacă nu au semnat asigurarea, este de şase luni, după care aceştia, în lipsa asigurării, sunt pasibili de o amendă de până la 500 de lei.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Un matematician din Eşanca a visat să ajungă fotbalist, dar a devenit inginer şi a înfiinţat împreună cu asociatul său firma REC. Numele butonului de înregistrare de la casetofon a devenit între timp un brand în judeţul Botoşani. Dărăbăneanul provenit dintr-o familie cu şapte copii, se consideră mai degrabă un truditor decât un om de afaceri. „Dacă vreţi pe cineva care ar avea ceva cu adevărat de spus vi-l recomand pe Liviu Huţanu” ne-a spus ... continuare »

Linia de credit este cea mai comună formă de finanţare şi constă în acordarea unui credit ce poate fi utilizat sau rambursat zilnic, după nevoia afacerii, iar dobândă se achită doar la suma utilizată. Factoringul este un credit pe termen scurt, în general până la 6 luni, şi constă în obţinerea unui credit de la bancă garantat doar cu facturile emise şi acceptate de client. Aceasta modalitate de finanţare se utilizează atunci cand încasarea facturilor se face ... continuare »

Marţi, 29.11.2011, Banca Transilvania a inaugurat la Darabani a 17-a agenţie deschisă anul acesta în România. Reprezentanţi ai conducerii băncii împreună cu primarul Ghiorghi Burlacu au tăiat panglica noului sediu bancar. „Astăzi inaugurăm la Darabani o nouă agenţie în judeţul Botoşani, unde avem o prezenţă foarte activă, cu o cotă de piaţă de 8% şi aproximativ 30.000 de clienţi. În contextul actual, deschiderea Băncii Transilvania în oraşul ... continuare »

Programul “Casa Verde” privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, este operaţional, iar persoanele fizice îşi pot depune dosarele de finanţare nerambursabilă la agenţiile judeţene de mediu din localităţile unde domiciliază. Bugetul alocat Programului pentru anul 2010 este de 110 milioane lei, fiind distribuit la nivelul fiecărui judeţ, jude ... continuare »

În urma ploilor din ultimele săptămâni au fost inundate sau distruse mai multe mii de locuinţe. Ce vor face acele familii care nu au casele asigurate? Bineînţeles, marea majoritate sunt la mila guvernului. Preşedintele ţării a promis că vor fi ajutate însă a specificat că este ultimul an când se mai întamplă acest lucru. În acest caz este clar ce avem de făcut, şi anume să ne asigurăm locuinţele, altfel, riscul de a rămâne fără nimic după o viaţă de ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”