Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Marian Răpciugă, medieşeanul de viţă dărăbăneană

Marian Răpciugă este cunoscut ca „eroul Stelei de la Zagreb”. El a calificat echipa Steaua Bucureşti în finala Challenge Cup în 2006, după ce a marcat în ultima secundă în faţa croaţilor de la Mevdescak Zagreb. Acel gol i-a marcat cariera. Ulterior Steaua şi-a ajudecat şi trofeul suprem, în finala contra echipei Sporting Horta, Răpciugă fiind artizanul celei mai mari performanţe din istoria clubului militar.  Chiar dacă s-a născut la Mediaş, în 18 martie 1981, sportivul este foarte legat de plaiurile dărăbănene. "Este oraşul în care mă întorc an de an, la oamenii de suflet pe care îi regăsesc aici. Sunt foarte ataşat de acest oraş pentru că Darabani este localitatea natală a tatălui meu şi vin întotdeauna cu plăcere aici, în fiecare vacanţă”, ne-a declarat în exclusivitate pentru darabaneni.ro, Marian Răpciugă. Handbalul a fost „religia” de bază în familia sa. Tatăl, Viorel Răpciugă a practicat acest sport, la fel şi fratele său, Răzvan. Răpciugă Senior a fost antrenor de handbal, ajungând mai târziu să fie antrenorul-jucător al echipei la care evolua şi Marian, Metalul Copşa Mică. Părinţii lui Marian au locuit, la un moment dat, în Păltiniş. Destinul său sportiv a fost unul „în oglindă” cu cel al mult mai tânărului handbalist Didi Hrimiuc. În clasa a X-a, Marian Răpciugă a optat pentru Liceul cu Profil Sportiv Sighişoara, care peste mai  mulţi ani va deveni Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă, unde a fost legitimat şi Didi Hrimiuc, înainte de a se tranfera la Steaua Bucureşti. Pe acelaşi „link”, Marian Răpciugă avea să ajungă la fosta Steaua MFA Bucureşti, după ce a absolvit liceul. În anul 2006, jucătorul se transferă de la Steaua la Medgidia, unde avea să fie coleg de echipă cu fratele său, Răzvan. A mai evoluat pentru HC Odorheiu Secuiesc până la sfârşitul campionatului 2008/2009, iar din vara anului 2009 revine la echipa militară CSA Steaua Bucureşti, unde joacă şi în prezent, alături de mai tânărul său coleg, Didi Hrimiuc. „Alături de Cian şi Coco Mihăilă, Marian Răpciugă este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei”, ne-a spus Didi Hrimiuc. Destinul celor doi s-a încrucişat pentru prima dată în anul în care Marian a câştigat Challenge Cup. Atunci handbalistul a fost invitat de către profesorul de sport Mihai Rusu, la o festivitate de premiere de sfârşit de an şcolar. „În anul 2006 am avut deosebita plăcere de a rosti câteva cuvinte şi a împărtăşi din experienţa mea, tinerilor din Darabani. La acel eveniment, un tânăr mi-a cerut autograf. De curând am aflat că acel elev nu e altul decât Didi Hrimiuc, noul meu coleg de la Steaua. Un motiv în plus să fiu ataşat de oraşul Darabani”, ne-a mărturisit Marian Răpciugă. Un moment emoţionant la care mulţi participă, dar puţini îl „înregistrează”. Cei din urmă, sunt adevăraţii campioni.(L.B.)

 

 

 10:01 pm Joi, 16 Septembrie, 2010

1 Comentarii la “Marian Răpciugă, medieşeanul de viţă dărăbăneană”

  1. iulian spune:

    sa nu uitati de fratele lui marian, razvan rapciuga.

  2. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare