Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

ANUL ELECTORAL, BUCURIA SOFERILOR? Noi covoare asfaltice pana la Botosani. Director general DRDP Iasi: „Nu vreau sa se supere pe mine dl. Arosoaie”Nu aduce anul ce aduce...urna. Nu se ştie cât vor schimba în bine viaţa dărăbănenilor cele două scrutine electorale de anul acesta, dar sunt şanse foarte mari ca şoferii să aibă până la sfârşitul anului un drum civilizat de la Darabani până în municipiul reşedinţă de judeţ, via Dorohoi, deoarece guvernanţii promit noi covoare asfaltice pe cele două drumuri naţionale DN 29A şi DN 29B. Ovidiu Mugurel Laicu, directorul general al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, a confirmat pentru Darabaneni.ro că anul acesta drumarii şi-au propus să toarne 40-50 de km de covoare asfaltice pe acest traseu, iar senatorul Doina Federovici speră să fie alocaţi cel puţin 200 de miliarde de lei pentru întreţinerea acestor drumuri.

„Cum arăta Darabaniul acum un an şi cum arată acum?”Mugurel Laicu, directorul general al DRDP Iaşi, a spus că drumarii vor finaliza până în luna august „drumul morţii”, Suceava-Botoşani şi a ţinut să-i mulţumească public pe această cale colegului său de partid, deputatul Andrei Dolineaschi. Drumarul şef al Moldovei şi-a propus ca anul acesta conducătorii auto să beneficieze de 40-50 de km de covoare asfaltice noi pe ruta Darabani-Botoşani.
Cum arăta Darabaniul acum un an şi cum arată acum? Anul acesta încercăm să facem cât mai mult din Botoşani-Dorohoi şi Dorohoi-Darabani, din sumele alocate pe întreţinere. Va fi vorba de covoare asfaltice pentru că reabilitarea implică o investiţie foarte mare şi nu avem bani. Aceste covoare asfaltice vor asigura confortul cetăţenilor din Botoşani, Dorohoi şi Darabani care nu sunt obligaţi să meargă prin gropi. După ce am găsit fonduri foarte reduse după o guvernare catastrofală, a PDL-ului, guvernarea USL şi-a propus să facă, să asigure confortul cetăţenilor. Aşadar vom face aceste covoare asfaltice în cea mai mare parte a drumului. Facem reparaţii foarte bune înainte, apoi venim cu covor asfaltic de aproximativ 6 cm, exact cum e în Darabani. Nu pot să spun acum că pe tot traseul, dar până la sfârşitul mandatului vom face toate drumurile din Botoşani. Anul acesta ne-am propus să facem în jur de 40-50 de km” a declarat pentru Darabaneni.ro, Mugurel Laicu (foto dreapta: vrn.ro).Directorul general al drumarilor a spus că lucrările se vor derula concomitent pe cele două drumuri naţionale: DN 29A şi DN 29B.  „Cred că vom lucra pe două fronturi: Botoşani-Dorohoi şi Dorohoi-Darabani, frăţeşte, să nu favorizez pe unul sau pe altul, că se supără dl. Aroşoaie pe mine şi nu vreau să se supere. Cu siguranţă anul acesta se va aloca cel puţin suma de anul trecut, când pe Botoşani noi am făcut cele mai multe covoare dintre judeţele regionale. Ele au3 ani garanţie. Dacă se degradează, constructorul repară pe banii lui. Deci drumul Botoşani-Dorohoi-Darabani reprezintă o prioritate” a mai precizat Laicu pentru ziarul online al oraşului Darabani.

„Toţi să facem front comun ca să aducem un strop de valoare zonei noastre”

Planurile drumarului şef par să coincidă cu cele ale politicienilor. Senatorul PSD Doina Fedorovici spune că parlamentarii botoşăneni trebuie să-şi unească forţele pentru că dezvoltarea infrastructurii va aduce un plus de valoare zonei. „Sunt acele discuţii ca şi anul trecut care în momentul de faţă converg spre următoarea chestiune: ne dorim ca suma alocată covoarelor asfaltice să fie similară anului trecut şi să meargă pe drumurile cele mai afectate şi am dat ca exemplu zona de la Dorohoi spre Darabani, de la Cucorăni spre Dorohoi, spre Ştefăneşti, Săveni, Mihăileni, Vf. Câmpului. Anul trecut suma alocată în acest sens a depăşit 200 de miliarde de lei vechi şi sper din tot sufletul ca anul acesta suma să fie la acelaşi nivel. Este păcat să nu ne batem şi am pretenţia ca toţi să facem front comun ca să aducem un strop de valoare zonei noastre” a declarat pentru Darabaneni.ro, Doina Federovici (foto stânga).

Primarul oraşului Darabani, Corneliu Aroşoaie, a confirmat că s-a întâlnit sâmbăta trecută cu deputatul Andrei Dolineschi care i-a spus că vor fi alocate fonduri pentru covoare asfaltice pe drumul naţional care leagă urbea de pe malul Prutului de municipiul Botoşani. (L.B.)
 
Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieDRDP IasiOvidiu Mugurel LaicuDoina Federovici
6:18 pm Marti, 25 Martie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare