Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

15 zile de gratie pentru Parchetul si Judecatoria Darabani. Soptica-„Va fi o lupta”, Federovici-amendament in caz de urgentaParlamentarii au decis marţi, 18 martie 2014, prelungirea termenului de dezbatere a proiectului privind desfiinţarea a 30 de instanţe şi parchete, de la 45 la 60 de zile, în cadrul unei şedinţe iniţiate de Comisia juridică din cadrul Camerei Deputaţilor. În timp ce deputatul Costel Şoptică este destul de rezervat, senatorul Doina Federovici este optimistă şi spune că are şi o soluţie de rezervă, în cazul în care proiectul de lege trece de Camera Deputaţilor, şi anume depunerea unui amendament la Senat.

„Este adevărat că nu sunt chiar atât de multe instanţe care trebuie desfiinţate, însă unele dintre ele, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod de procedură penală, implică noi resurse umane. Nu s-ar justifica un volum de activitate de sub 2.000 de dosare pe judecător…Până la sfârşitul anului, în buget nu mai sunt bani pentru citaţii, comunicări, chiriile instanţelor. Acest lucru ne-a determinat să acceptăm propunerea făcută de Ministerul Justiţiei”
a precizat Adrian Bordea, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), conform Mediafax. „Eu şi d-l Şerban Mihăilescu am participat la dezbatere, din partea judeţului, şi am susţinut punctele de vedere în favoarea Judecătoriei Darabani. Acţiunea s-a finalizat cu următorul mesaj: membrii Comisiei juridice au spus clar că vor întocmi un raport de respingere. După înaintarea raportului de către Comisia juridică, plenul Camerei Deputaţilor urmează să se pronunţe. Din câte am discutat cu colegii parlamentari, sunt toate şansele ca acest proiect să fie respins” a declarat pentru Darabaneni.ro, Doina Federovici.

„Eu nu fac parte din Colegiul Darabani, dar Colegiul Darabani face parte din jud. Botoşani”În data de 26 februarie a.c, Comisia pentru muncă şi protecţie socială din cadrul Camerei Deputaţilor a iniţiat la avizarea proiectului mai multe amendamente care se referă la eliminarea unor instanţe dintre cele propuse pentru desfiinţare. După ce pleacă de la Camera Deputaţilor, proiectul de lege ajunge la Senat, care este for decizional. Doina Federovici a spus că şi-a păstrat o cale de atac şi pentru cazul nefericit în care proiectul de lege va fi votat în Camera Deputaţilor. „Dacă situaţia o va impune, dacă ferească Dumnezeu, proiectul trece de Camera Deputaţilor reiau eu şi voi depune un amendament la Senat, tocmai de aceea am lăsat această portiţă şi nu am depus la Camera Deputaţilor, cu toate că aveam acest drept. Mi-am luat o măsură de siguranţă. Interesele judeţului trebuie să ne preocupe pe toţi. Eu nu fac parte din Colegiul Darabani, dar Colegiul Darabani face parte din judeţul Botoşani” a mai relatat pentru ziarul online al oraşului Darabani, Federovici.Costel Şoptică, deputatul Colegiului Darabani, este mult mai circumspect în ce priveşte soarta instituţiilor legii din Darabani, afirmând că va urma o luptă pentru salvarea Parchetului şi Judecătoriei din oraşul de pe malul Prutului. Parlamentarul liberal care a depus deja un amendament împotriva acestui proiect de lege a spus că nu doreşte să intre în polemică cu foştii săi colegi de alianţă. „Am dicutat în cadrul Grupului liberal cu şefa Comisiei juridice, colega mea, Alina Gorghiu. Mare lucru nu s-a obţinut în urma acestei dezbateri de la Comisia juridică în afara celor 15 zile pentru consultări. Amendamentul meu pe care îl susţin toţi liberalii a rămas în vigoare şi va fi o luptă pentru salvarea Parchetului şi Judecătoriei din Darabani” a declarat Şoptică pentru Darabaneni.ro.

Citiţi pe aceeaşi temă:
Senatorii Doina Federovici si Serban Mihailescu l-au invitat pe ministrul Justitiei la Darabani: „Exista solutii pentru ca Judecatoria si Parchetul sa nu fie desfiintate”
Te-ar mai putea interesa si:  Costel ŞopticăJudecatoria DarabaniParchetul de pe langa Judecatoria DarabaniCSMDoina FederoviciConsiliul Superior al MagistraturiiAdrian BordeaAlina Gorghiu
4:38 pm , 23 Martie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare