Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

1 lună în STARE DE ALERTĂ! DESCARCĂ și noua declarație pe propria răspundere pentru această perioadăDin 15 mai, România se află în starea de alertă, pentru 30 de zile, legiferată 3 zile mai târziu. În această perioadă suntem obligați să purtăm măști de protecție în spațiile publice închise, ne vom putea deplasa în interiorul localităților de domiciliu fără declarație, iar deplasarea între localități rămâne interzisă, cu unele excepții. Toate persoanele care sosesc în țară vor sta 14 zile în carantină la domiciliu.

O măsură importantă este că, din 15 mai, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport, la locul de muncă, se instituie obligativitatea purtării măștilor de protecție.

Instituțiile publice și operatorii privați au obligativitatea organizării muncii. Să ia măsuri pentru asigurarea triajului epidemiologic, dezinfectarea obligatorie a mâinilor, decalarea programului de lucru pentru entitățile cu peste 50 de salariați, astfel încât terminarea programului să se desfășoare la intervale de o oră, pe parcursul a trei ore. Accesul organizat astfel încât să fie 4 metri pătrați și 2 metri distanță între clienți și persoanele din magazine. Cine are 37,3 grade Celsius temperatură nu poate intra.

Rămâne suspendată servirea mesei în localuri, restaurante, cafenele, terase. Sunt exceptate, ca și înainte, activitățile de preparare a hranei și comercializare a băuturilor alcoolice și non-alcoolice acolo unde nu este nevoie intrarea în incintă.
Rămân închise mall-urile. Sunt exceptate activitățile de vânzare a produselor electronice, electrocasnice, magazinele care au acces din exterior și au întreruptă comunicarea cu restul magazinelor.

Se suspendă transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate pentru toate cursele efectuate către Spania, Germania, UK, Belgia, Țările de Jos, Turcia până pe 1 iunie.Se reia activitatea cabinetelor stomatologice. Se reia asigurarea asistenței medicale ambulatorii care nu sunt urgente, cu condiția organizării astfel încât consultațiile să nu presupună ca pacienții să aștepte.

Se instituie pentru toate persoanele care vin din străinătate, măsura izolării la domiciliu, împreună cu familia. Pentru cei care nu pot face acest lucru sau nu vor să-și expună familia, pot solicita carantinare instituționalizată din partea autorităților.

Este permisă circulația în afara locuinței, în interiorul localităților, în grupuri mai mici de 3 persoane, fără declarații. Se redeschid parcurile, cu excepția locurilor de joacă pentru copii.

Se poate ieși din localitate însoțit de declarația pe propria răspundere pentru deplasare în scop profesional, scop umanitar, realizare de activități agricole, deplasare pentru administrarea unei proprietăți din altă localitate, deplasare pentru programe din centre de tratament, deplasare pentru îngrijirea unei rude sau a unei persoane aflate în întreținere, decesul unui membru al familiei.

Se menține măsura suspendării cursurilor.

 
CLICK AICI pentru a descărca NOUA declarație pe propria răspundere pentru deplasările în afara localității de domiciliu
 
Te-ar mai putea interesa si:  stare de alerta
12:15 am Sambata, 16 Mai, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare