Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

SAPTAMANA EDUCATIEI GLOBALE la Darabani GALERIE FOTO


Ultima săptămână a fost una foarte încărcată pentru elevii dărăbăneni deoarece s-a derulat programul educaţional naţional „Săptămâna educaţiei globale”. Tema din acest an transmisă unităţilor de învăţământ din judeţ de către IŞJ Botoşani a fost „Atitudine pentru lumea noastră”. În perioada 14-20 noiembrie 2011 au fost implicate în acest program Grupul Şcolar din localitate şi Şcoala Generală „Leon Dănăilă” împreună cu unităţile şcolare arondate. Proiectul intitulat „Ia atitudine! Indiferenţa nu te onorează”  a fost conceput şi coordonat la nivel local de către prof. Grupului Şcolar, Lucian Sîrbu, împreună cu directorii şi coordonatorii de programe educative de la unităţile de învăţământ implicate. Partenerii acestei activităţi educative au fost Clubul Copiilor şi Elevilor Darabani, Primăria din localitate, ziarul online Darabaneni.ro, Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani şi Agenţia Judeţeană a Forţelor de Muncă Botoşani-punctul de lucru Darabani.

Elevii dărăbăneni au participat la activităţi cu teme dintre cele mai diverse: ,,Criza economică mondială - un bun prilej de a spune NU risipei!”; ,,Energie pentru întreaga planetă”; ,,Poezia – prilej de regăsire şi de îmbogăţire spirituală”; ,,Viitorul începe astăzi!”; ,,Să mâncăm sănătos!”; ,,Cum reacţionăm în situaţii de violenţă?”; ,,Corupţia te priveşte şi pe tine! Nu fi indiferent!”; ,,Ai grijă de tine şi de prietenii tăi!; ,,Spune ,,NU!” substanţelor etnobotanice”; ,,Tinerii creştini iau atitudine!”. Elevii Grupului Şcolar au fost primiţi la punctul din Darabani a Agenţiei Judeţene a Forţelor de Muncă, unde consilierul Violeta Dragotă împreună cu referentul Velu Dragotă le-au vorbit viitorilor absolvenţi de liceu despre statutul lor după terminarea studiilor şi importanţa unui loc de muncă. Poetul dărăbănean Victor Teişanu a participat la o întâlnire cu liceenii claselor de profil „uman” pe tema condiţiei poetului în lumea de astăzi şi a importanţei actului cultural în societate.

Agentul şef Ion Pînzaru din cadrul Poliţiei Darabani le-a vorbit elevilor despre prevenirea violenţei în familie şi în mediul şcolar, iar dr. Marcel Ţuţuianu le-a oferit liceenilor informaţii de specialitate despre pericolul consumului de substanţe etnobotanice. În acelaşi context, prof. Lucian Sîrbu a realizat împreună cu elevii un chestionar pe tema consumului de droguri şi substanţe etnobotanice. David Traian, reprezentantul E-on Moldova, a participat la o întâlnire cu elevii pe tema consumului de energie. Ioniţă Nicu Paul, prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, a discutat cu elevii pe tema corupţiei şi a delicvenţei juvenile. De asemenea,  Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) din Darabani, reprezentată de preotul Lucian Plugaru a avut o întâlnire cu elevii de liceu la Biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena pe tema voluntariatului şi a atitudinii creştine a tinerilor în societate.Elevii catedrei de Industrie alimentară coordonaţi de prof. Adriana Sîrbu au fost implicaţi în activităţi reunite sub îndemnul „Să mâncăm sănătos!” ce au constat în prezentarea power-point a unor materiale ştiinţifice  cu rolul de a atrage atenţia asupra importanţei unei alimentaţii sănătoase. La această acţiune au luat parte şi profesorii Narcisa Rusu, Mariana Gheorghescu, Carmen Barbacaru, Mia Marcu şi Lucian Sîrbu. Clubul Copiilor din localitate împreună cu prof. Lăcrămioara Jar a găzduit o expoziţie tematică în cadrul proiectului, iar elevii prof. Laura Dănăilă (Aramă) au participat la realizarea unor creaţii plastice deosebite care au fost expuse pe holurile unităţii de învăţământ şi a Clubului copiilor şi elevilor. La acest program educaţional a participat şi psihologul liceului, Lidia Aroşoaie, prin activităţi de consiliere şi informare pe diverse teme din cadrul proiectului.

Aceleaşi teme au fost abordate şi la Şcoala Generală „Leon Dănăilă” din localitate, elevii participând la vizionări de filme documentare, expoziţii de desene, dezbateri, ateliere de lucru, dialoguri cu reprezentanţi ai unor instituţii din localitate precum agentul şef Ion Pînzaru, preotul Lucian Plugaru, comandantul SPF Darabani, subcomisarul Constantin Rugină sau medicul Lucian Bălăucă. „Scopul proiectului a fost sensibilizarea elevilor, profesorilor, părinţilor şi comunităţii locale cu privire la necesitatea şi rolul atitudinii moderat- active pe toate laturile existenţei umane” ne-a spus prof. Cornelia Palamariu, director al Şcolii Generale „Leon Dănăilă”. Urmează evaluarea proiectului, care va fi realizată de către o comisie a IŞJ Botoşani. „Programul a fost de un real succes, deoarece atitudinea pozitivă a fiecăruia dintre noi este extrem de importantă în toate laturile vieţii, indiferent de domeniul de activitate. Deci să luăm atitudine, pentru că indiferenţa nu ne onorează, ci dimpotrivă, ne dezonorează! Mulţumim tuturor celor care s-au implicat în realizarea activităţilor”, ne-a declarat prof. Lucian Sîrbu, coordonatorul educativ al Grupului Şcolar Darabani.  
 
Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto
11:52 am , 20 Noiembrie, 2011

1 Comentarii la “SAPTAMANA EDUCATIEI GLOBALE la Darabani GALERIE FOTO”

  1. Dima spune:

    Ce frumos vorbiti din cartea lui Constantin Cucos doamna Palamariu, cred ca elevii din clasele de gimnaziu au inteles toti scopul proiectului.

  2. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Imagini surprinse în timpul vizitei la Iași a Papei Francisc, Omul care a făcut să strălucească soarele peste tot unde a fost în România. (Click pe fotomontaj pentru a viziona mai multe imagini)

Sondaj
Dacă mâine ar fi alegerile prezidențiale, ați vota cu:

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare