Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
ADIO, DAR RĂMÂN CU TINE Foştii elevi de la „Dimitrie
Cantemir”, în prezent la „Leon Dănăilă”, vor învăţa tot la liceu VIDEO

Cele patru clase primare care au fost mutate, cel puţin pe hârtie, de la Liceul „Dimitrie Cantemir” la Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă” vor începe în septembrie anul şcolar, tot la liceul din localitate, în ciuda promisiunilor solemne privind modernizarea claselor din incinta Şcolii „Leon Dănăilă”. Corneliu Aroşoaie a spus că nu a primit aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru a investi într-o clădire veche a Şcolii Gimnaziale.
Astfel, cel puţin pentru moment, este respectată dorinţa părinţilor şi a cadrelor didactice ale liceului. Primarul oraşului Darabani a precizat că elevii claselor mici vor împărţi corpul B al liceului cu cei mari, fiecare urmând să ocupe câte un etaj al clădirii. „Parte din clădire rămâne pentru Leon Dănăilă, iar cealaltă parte rămâne pentru a-şi desfăşura procesul didactic cei de la liceu, pentru a programa învăţământul într-un singur timp, pentru că acolo sunt vreo patru clase care vor rămâne libere. Rămâne de văzut cum hotărâm: probabil parterul va rămâne pentru Leon Dănăilă şi la etaj va rămâne pentru Dimitrie Cantemir” a declarat pentru Darabaneni.ro, Corneliu Aroşoaie.
Edilul şef al urbei a spus că nu a primit ok-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru a investi într-o clădire veche din incinta Şcolii Gimnaziale. „Am mers şi noi cu o comisie acolo şi am constatat că într-adevăr nu se justifica investiţia. Cheltuiele se împart: o parte vin la Şcoala Leon Dănăilă, o parte merg la liceu, în funcţie de numărul de elevi” a mai precizat Aroşoaie.
„Vă asigur că acolo nu există fantome”

Directorului Florea i s-a cerut să jure chiar „pe roşu” de către reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, că foştii elevi împreună cu cadrele didactice ale liceului vor beneficia de cele mai bune condiţii la Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă”. „Vom amenaja baie, vom efectua lucrări de igienizare în acel corp, vă asigur stimaţi părinţi că acolo nu există fantome…Pentru o singură persoană (când spun, eu ştiu la cine mă refer) care doreşte să înveţe într-un anumit spaţiu nu cred că este corect, nu cred că este pertinent pentru ceilalţi părinţi şi celelalte cadre didactice. Vă asigur că prima zi de şcoală va debuta sub cele mai bune auspicii şi aveţi asigurarea mea că acolo vor fi cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea unui învăţământ de calitate. Va fi căldură, va fi igienizare, va fi tot ce trebuie” a spus în şedinţa trecută de Consiliu Local, directorul Lucian Florea.

„Toţi avem dreptul la aceleaşi condiţii de educaţie…Eu ştiu care e tradiţia: te-ai dus într-o clasă, de acolo ieşi la pensie…” a spus şi Mirela Cricleviţ, persoana vizată de Lucian Florea, educatoarea care este sora viceprimarului Relu Cricleviţ. „Eu, în locul d-voastră, aş spune altceva: Să fiu bucuros că am de unde ieşi la pensie”, i-a replicat Florea, moment în care spiritele s-au încins în sala de şedinţe. „Luaţi şcoala, luaţi şi liceul, îl puneţi pe d-l Florea director şi sănătate, am terminat”, a răbufnit, la un moment dat, directorul adjunct al Liceului „Dimitrie Cantemir”, Florin Ignat. Se pare că reprezentanţii autorităţilor locale au intenţionat să întocmească un proiect de hotărâre prin care să dea în folosinţă corpul B al liceului, Şcolii Gimnaziale, dar ar fi avut nevoie şi de avizul Ministerului Educaţiei, astfel că un asemenea proiect nu se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu Local de joi, 30 iulie.
VIDEO
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric. ... continuare »

Darabani are în prezent un lot chiar mai bun decât cel cu care a promovat în Liga a 3-a. Cu o pregătire fizică bună și câțiva tineri care să vină din urmă, ar putea face din nou pasul în al treilea eșalon fotbalistic. Dar ca să se mențină acolo ar mai fi nevoie și de bani, și nu puțini…Dar mai e până la vară. Frigul a fost pe primul loc duminică la Curtești, apoi fotbalul, unul bun în condițiile actuale. Bogdan Melinte a fost la originea golurilor ... continuare »

În cadrul proiectului ”Culoare și voie bună” elevii viișoreni au fost foarte activi și au transformat școala într-un spațiu mai prietenos, plin de culoare și emoție. Activitățile s-au desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni, timp în care s-a simțit în rândul elevilor o trăire puternică și sinceră, o legătură de atașament, simpatie și respect reciproc, de apropiere și deschidere; au râs, s-au bucurat, au muncit, însă a fost o muncă care a ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”