Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

CL ANTI „participatiune” cu dr. Filip şi PRO comasare cu „dr. Mavromati”
Drama Spitalului Orăşenesc Darabani pare fără sfârşit. Consilierii locali s-au întâlnit din nou vineri în şedinţă extraordinară pentru a analiza o nouă posibilitate de salvare a unităţii sanitare din localitate. Noul proiect de hotărâre prevede trecerea managementului Spitalului Orăşenesc Darabani din subordinea CL Darabani, sub tutela CJ Boroşani, în vederea înfiinţării la Darabani a unei secţii exterioare a Spitalului „Mavromati” Botoşani. Primarul Ghiorghi Burlacu a explicat că a iniţiat acest proiect de hotărâre în urma discuţiilor pe care le-a purtat cu „dr. Rodica Huţuleac şi dr. Mavromati”, confundând pe moment titulatura Spitalului Judeţean cu managerul unităţii, dr. Ovidiu Mimor. Consilierii locali au fost vizibil afectaţi de declaraţiile edilului urbei din şedinţa trecută, în care Ghiorghi Burlacu i-a catalogat pe aleşii locali şi medicii prezenţi în sala de şedinţe principalii vinovaţi de tergiversarea redeschiderii unităţii sanitare. „Trebuie să dispară ideea că doctorii şi consilierii nu au vrut spital la Darabani. Acela a fost un aranjament. Noi dorim spital, dar unul de stat. Cine doreşte să înfiinţeze un spital privat aici este liber să o facă, dar să-l construiască singur”, a spus consilierul Gheorghe Smochină.

„Ce, ne doare mâna să semnăm o hârtie?”


Liberalul Ion Hriţcu l-a şicanat şi el pe primar: „Mă întreb de ce nu aţi adus televiziunea şi astăzi, pentru că este acelaşi interes. Şedinţa trecută a reprezentat un spectacol ieftin pentru promovarea imaginii unuia şi denigrarea celorlalţi” a spus Hriţcu. Consilierul Lucian Florea a fost şi el contrariat de faptul că edilii locali au primit pe lângă proiectul de comasare cu Spitalul Judeţean şi un model de contract de asociere în participaţiune între clinica privată a dr. Filip de la Bucureşti şi Spitalul Orăşenesc Negreşti. „Este regretabil că s-a ajuns în această situaţie. Noi luptăm aici pentru o cauză” s-a adresat liberalul Lucian Florea primarului. Ghiorghi Burlacu a spus că el a intenţionat să meargă pe două piste: spital privat şi de stat, susţinând încă o dată că „este nevoie de spital la Darabani, indiferent cum”. Mai mult, edilul urbei le-a oferit aleşilor locali o replică care a generat rumoare în sală: „Ce, ne doare mâna să semnăm o hârtie?”. Zîna Andronic l-a atacat şi ea pe primar: „Este prea vizibilă implicarea dvoastră în varianta dr-ului Filip. Ne doare foarte mult că aţi lovit în noi. Să nu credeţi că dărăbănenii nu vor afla adevărul”. Consilierii locali au afirmat că eventualul acord de asocierie în participaţiune cu clinica dr. Filip, nu ar mai fi oferit posibilitatea de comasare cu Spitalul Judeţean Botoşani. „Dacă am avea măcar 2% şanse să devenim secţie exterioară a Spitalului Judeţean Botoşani, noi am fi foarte mulţumiţi” a spus consilierul Silviu Barbacariu. Social-democratul a punctat şi el ostilitatea dintre aleşii locali şi edilul urbei.  „Aţi avut parte până acum de consilieri foarte permisivi. Este foarte  urât că aţi aruncat cu noroi în consilieri, deoarece nu v-a ieşit o dată pasienţa” a afirmat Barbacariu. Consilierii locali au votat în final „cu două mâini” acordul de principiu de comasare a Spitalului Orăşenesc Darabani cu Spitalul Mavromati Botoşani. Dacă unitatea spitalicească din localitate va deveni secţie exterioară a celui mai mare spital din Botoşani, rămâne de văzut dacă personalul medico-sanitar va reveni în Darabani, deoarece majoritatea sunt angajaţi în prezent la Spitalul Municipal Dorohoi. 
10:33 am Marti, 24 Mai, 2011

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Zilele Nordului sub clar de lună...Cei 7 ani de acasă...LA MULȚI ANI!

Sondaj
Sunteți de acord ca ședințele Consiliului Local Darabani să fie transmise live de către televiziunea locală sau online?

   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare