Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Biblioteca Oraseneasca in pole position pentru un nou proiectEforturile bibliotecarului dărăbănean Ionel David încep să dea roade. După implementarea proiectului „Biblionet-Lumea în biblioteca ta” în Darabani prin intermediul căruia Biblioteca Orăşenească va primi peste o lună de zile patru calculatoare de ultimă generaţie, boxe, camere web, căşti, o imprimantă, scanner şi un video proiector cu ecran, instituţia condusă de poetul Victor Teişanu este aproape de a câştiga Concursul de Participare Comunitară organizat de IREX România. În acest moment proiectul dărăbănean este calificat în finală, obţinând cel mai bun punctaj (123), detronând celelalte două proiecte finaliste cu 9, respectiv 17 puncte. Pasul următor a fost o discuţie online care a avut loc vineri, 9.12.2011, între orele 11:00-11:30. „Cred că avem şanse foarte mari de a câştiga” a declarat pentru Darabaneni.ro Ionel David, puţin după susţinerea interviului. 

Proiectul câştigător va fi desemnat în 17 decembrie a.c. şi ar urma să primească până la 2500 $. Cu aceşti bani Biblioteca Orăşenească urmează să achiziţioneze un aparat foto DSLR, o imprimantă laser color, un aparat de îndosariat şi un sistem audio necesare continuarii editarii revistei şcolare „Ani de liceu” din care a apărut un singur număr în iunie  2011. „Pe lângă formarea unei echipe redacţionale formate din liceeni, vreau să iniţiez un grup de elevi, şi nu numai, care să se ocupe de fotografie şi orice fel de creaţie artistică, pentru a atrage un public cât mai numeros la Bibliotecă, fără să-i aduc cu forţa ca la alte activităţi” a spus bibliotecarul David. Proiectul „Ideile noastre contează!” a fost semnat împreună cu profesorul Grupului Şcolar Darabani, Lăcrămioara Pilipăuţanu.Între timp, au fost renovate două camere din incinta Conacului Balş. „A trebuit să stau toată vara în mortar şi var, pentru a repara cât de cât Sala de lectură şi Sala Biblionet. Primăria m-a ajutat cu nisip, ciment, var şi câţiva oameni de la ajutor social care mi-au cărat apă, şi atât. Cu tot efortul şi bunăvoinţa mea, este foarte greu să fac prea multe de unul singur. Am mai adus câteva cărţi vechi de acasă, pentru că de aici ce era mai valoros s-a cam dus…”, ne-a mărturisit Ionel David (foto stânga). Acesta a solicitat într-o şedinţă a Consiliului Local ajutor pentru a mobila camerele Bibliotecii. Era vorba de două mese unde să se monteze aparatura IT donată de fundaţia Bill & Melinda Gates şi câteva scaune. Chiar dacă edilii locali au votat favorabil, răspunsul iniţial al Primăriei a fost că nu sunt bani şi nici legislaţie favorabilă în acest sens.

Ieri, 8.12.2011, s-a deschis o portiţă legislativă şi s-a comandat mobilier la o firmă de profil. Cert este că lucrurile încep să se mişte, chiar dacă foarte greu, aşa cum ne-a relatat bibliotecarul David. Mai mult, acesta a intenţionat să depună la începutul acestei luni un proiect la Ambasada Statelor Unite care accepta propuneri de proiecte pentru Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP), în ideea de a reabilita Conacul Balş, fiind acordate până acum fonduri în medie de 58.000 USD pe proiect. Între timp s-a amânat această idee, deoarece timpul ar fi fost prea scurt pentru întocmirea documentaţiei necesare, termenul limită de depunere a dosarelor fiind de 15 decembrie 2011. (L.B.)    
5:38 pm Vineri, 09 Decembrie, 2011

3 Comentarii la “Biblioteca Oraseneasca in pole position pentru un nou proiect”

 1. anonim spune:

  Ce s-ar face comunitatea dărăbăneană fără un asemenea om? Noroc că a murit Tancu!

 2. Lupul singuratic spune:

  Schiorlăie că face totul singur, că aduce cărti de acasă, dar are director care pentru ce ia salariu și nici nu trece pe la bibliotecă. Câte cărti a donat el pentru bibliotecă că pe bani publici vedem că le lansează. Asta e treaba lui. Proiecte pentru reabilitare, dotare, popularizare. Pentru strâns bani pentru ”Monumentul de Darabani” are timp și de popularizarea familiei și tenisului în acea fițuică. E bine ce faci dar locul tău Jhon este să dai cărti la cititori. Mulți vin și pupă lacătul. Hai la mai multe proiecte. Apropo cu Trinidad Tobago sau Guatemala când facem proiecte. Că ne-am umplut de la ucrainieni, moldoveni, greci, americani de toate națiile, de eoliene, enzime, asfalt, circuit de formula 1, toate in Covată și alte inepții ale Guvernatorului de Darabani

 3. JaR spune:

  Pacat de acest monument istoric, pacat de prima scoala sateasca (care nu mai e), pacat ... de Darabani si tot ce se alege din acest oras

 4. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare