Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Parchetul si Judecatoria Darabani, in pericol de desfiintare. Ionita: „Ma declar siderat”. Soptica face memoriuDupă ce au suferit de pe urma închiderii Spitalului Orăşenesc Darabani, locuitorii din zona oraşului de pe malul Prutului trec printr-o nouă cumpănă. Diriguitorii justiţiei din România au propus desfiinţarea Parchetului şi Judecătoriei Darabani alături de alte 29 de instanţe şi parchete de pe lângă acestea. Nicu-Paul Ioniţă, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, consideră că prin această măsură statul român va cheltui şi mai mulţi bani, iar accesul la justiţie va fi îngrădit. Costel Şoptică, deputatul Colegiului Darabani, este şi el revoltat şi spune că va face memoriu împotriva acestei decizii.

Grupul de lucru interinstituţional al Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Justiţiei şi Parchetului General a propus, în urma unei analize efectuate, desfiinţarea a 30 de instanţe şi parchete de pe lângă acestea, precum şi menţinerea în funcţiune concomitent cu mărirea razei teritoriale a altor 25 de instanţe şi parchete, a anunţat Agerpres. Concluziile de bază ale Grupului sunt în sensul eficientizării activităţii instanţelor şi parchetelor în condiţiile restricţiilor bugetare cu care se confruntă România. Raportul acestui grup de lucru a fost aprobat de Plenul CSM în 4 iunie şi a fost trimis Ministrului Justiţiei în vederea iniţierii proiectului de lege privind desfiinţarea acestor instanţe şi parchete.Printre acestea se află şi instituţiile legii din Darabani, cel mai nordic oraş al ţării, aflat la congruenţa a două state extracomunitare: Ucraina şi R. Moldova. De asemenea, s-a apreciat că se impune menţinerea în funcţiune concomitent cu mărirea razei teritoriale pentru 25 instanţe şi parchete printre care şi cele din Săveni, unde ar trebui să se îndrepte pentru a li se face dreptate şi mulţi locuitori din zona oraşului Darabani. O altă concluzie se referă la menţinerea în funcţiune cu actuala circumscripţie pentru 15 instanţe şi parchete precum cele din Lehliu Gară, Videle, Gherla, Pătârlagele sau Pucioasa. Nicu-Paul Ioniţă, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, spune că este nevoie de reacţie rapidă în această zonă de graniţă, iar majoritatea angajaţilor acestor instituţii sunt localnici, un atu în dinamica cheltuielilor de personal de aici.Desfiinţarea unor astfel de instanţe şi parchete nu duce la economii, ci la creşterea cheltuielilor pe segmentul Poliţie-Poliţie de Frontieră pentru deplasări suplimentare la Parchetul şi Judecătoria Dorohoi sau Săveni. Ar creşte cheltuielile de transport plus mulţi timpi morţi ai oamenilor. Parchetul şi Judecătoria Darabani au sedii modernizate spre deosebire de Săveni” a precizat Ioniţă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani instrumentează aproximativ 1000 de cauze anual şi are doar 8 angajaţi. În judeţul Suceava sunt propuse pentru desfiinţare instanţa şi parchetul din Gura Humorului care se află la 35 km de municipiul reşedinţă de judeţ, dar sunt menţinute cele din Vatra Dornei.

Faptul că avem volum mai mic de muncă decât Săveniul nu reprezintă o problemă, deoarece Săveniul e la 32 de km de Botoşani, iar noi la 75. E o parte din volum, pentru că se exclud cele 3 participări la şedinţele de judecată, pregătirea actelor care se cer în instanţă, percheziţiile, solicitările de arestare etc. Aici e o zonă pauperă, sunt oameni care mi-au venit din Mileanca sau alte localităţi pe jos. Unde mai vin? Dacă ai o urgenţă la Oroftiana sau Hudeşti, ce faci? Te duci la Săveni sau Dorohoi? Mă declar siderat. Asta este o blocare a accesului la justiţie. Aceasta este părerea mea personală din interiorul sistemului, nu de undeva de sus, dintr-un birou din Bucureşti” a mai spus Nicu-Paul Ioniţă care propune mărirea razei teritoriale a parchetului şi instanţei din Darabani şi organizarea mai frecventă a concursurilor pe post.

Costel Şoptică, deputat PNL pe Colegiul Darabani, a programat astăzi (7.06.2013) o întâlnire cu primarii localităţilor din zona oraşului de pe malul Prutului pentru a găsi soluţii pentru salvarea Parchetului şi Judecătoriei Darabani. „Nu sunt de acord cu propunerea CSM. Voi întocmi împreună cu primarii un memoriu în acest sens şi voi face şi o interpelare în Parlament. Nu se poate aşa ceva” a declarat pentru Darabaneni.ro, Şoptică
Te-ar mai putea interesa si:  Parchetul de pe langa Judecatoria DarabaniNicu Paul IonitaCSM
9:29 pm Vineri, 07 Iunie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cine se trezește în Darabani mai devreme de 5:00, are parte de asemenea imagini spectaculoase pe cer.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare