Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Părinţi nemulţumiţi. <<Şi-au bătut joc de noi…Eu mi-am înscris copilul la „Dimitrie Cantemir”, nu la Şcoala „Leon Dănăilă”>>Un grup de 26 de părinţi ai copiilor care au început clasa 0 la Liceul „Dimitrie Cantemir” şi au încheiat, fără voia lor, anul şcolar la Şcoala „Leon Dănăilă” şi-au exprimat nemulţumirea prin vocea profesoarei Otilia David, care este dispusă să-şi retragă copilul de la şcoală, dacă acesta va păşi în clasa I într-o clădire a Şcolii Gimnaziale fără toaletă în interior. De cealaltă parte, Lucian Florea, directorul Şcolii „Leon Dănăilă” afirmă că mutarea celor 4 clase de copii de la liceu la şcoala gimnazială reprezintă o decizie a Inspectoratului Şcolar Judeţean, iar învăţăceii vor beneficia de cele mai bune condiţii pe care le poate oferi unitatea de învăţământ.

Părinţii nemulţumiţi vor participa la şedinţa ordinară  a Consiliului Local de joi, 25 iunie, pentru a le prezenta aleşilor dărăbăneni această stare de fapt. „Am făcut memoriu către Primăria Darabani pentru a fi lăsaţi în aceiaşi clădire în care au învăţat copiii şi până acum, dar încă nu ni s-a răspuns. Este treaba d-lui primar să ne ajute” a precizat Otilia David, mama care afirmă că nu-şi va lăsa copilul în clasa I la Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă” deoarece corpul de clădire repartizat fostelor clase I-IV de la liceu nu are nici măcar toaletă.

„Urmează să ne mute undeva unde au ei chef…Copiii noştri ar trebui să iasă afară din clădire, să meargă prin ploaie, zăpadă şi vânt în partea cealaltă, la toaletă. Nu este normal ca, copiii noştri să treacă pe lângă două şcoli ca să ajungă la a treia. Nici nu ştim ai cui elevi sunt acum. Am aflat la sfârşitul lunii februarie că ei învaţă sub titulatura Şcolii „Leon Dănăilă”. Nimeni nu ne-a informat oficial. Eu mi-am înscris copilul la Liceul „Dimitrie Cantemir”, nu la Şcoala „Leon Dănăilă” a declarat pentru Darabaneni.ro, prof. Otilia David.

„Dacă tot au făcut ei ce-au făcut cum au vrut, să ne lase în aceiaşi locaţie în care am funcţionat până acum, lângă Biblioteca Orăşenească. Altfel, îmi iau copilul cu mine la şcoală la Hudeşti sau home-school şi am terminat, dacă altfel nu se poate. Şi-au bătut joc de noi şi credeau că vom tăcea din gură aşa cum s-a întâmplat când au închis şcolile de la Corneşti, Lişmăniţa. Eşanca şi Teioasa şi i-au adus pe toţi acolo ca să aibă ei elevi şi acum închid şi la liceu ca să nu mai existe concurenţă. Dorim să avem libertatea de a alege, nu să ne supunem tuturor regulilor pe care le face d-l Florea. Nu suntem de acord. D-lui dacă are chef să dea materiale diadactice la un învăţător le dă, dacă nu, nu” a mai afirmat cadrul didactic al şcolii din Hudeşti. Lucian Florea, directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă” a precizat că cei aproximativ 100 de elevi (patru clase I-IV) vor veni cu tot cu învăţători de la Liceul „Dimitrie Cantemir” şi urmează să studieze în corpul de clădire cu 4 săli de curs, situat între Sala de sport şi terenul de sport din incinta şcolii gimnaziale. De asemenea, şeful unităţii de învăţământ a afirmat că acolo sunt condiţii bune pentru studii. „Inspectoratul Şcolar Judeţean a hotărât ca învăţământul primar de la liceul din localitate să fie transferat la Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă”. Astfel, noi am fost nevoiţi să ne reorganizăm activitatea. Şi domnii de la liceu vor să-şi reorganizeze învăţământul într-un singur schimb, ceea ce mi se pare corect” a declarat Lucian Florea.

„Le-am promis mămicilor că se va face un grup sanitar, am reorganizat acolo, am renunţat la cabinetele profesorilor. Este un lucru bun pentru că nu mai e multă forfotă. Noi asigurăm condiţiile cele mai bune pe care le avem. Este exclus să exilăm copiii la Grădiniţa 6 din Suseni. Eu consider că acestea sunt nişte asperităţi care pot fi corectate. Se poate ajunge la un numitor comun prin dialog” a conchis directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”.

Revenim cu detalii legate de acest subiect după şedinţa de Consiliu Local de joi, 25.06, orele 15:00
Te-ar mai putea interesa si:  Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă”Liceul „Dimitrie Cantemir”Lucian Florea
1:28 am Joi, 25 Iunie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Zeci de botoșăneni stau la rând pentru a-și cumpăra bucatele de Paști, o imagine mai des întâlnită în vremurile de mult apuse. Să fie acesta un semn că pandemia este la final sau este acesta chiar rezultatul crizei sanitare?


Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare