Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Leon Dănăilă devine de ziua sa cetăţean de onoare al Botoşanilor „Ar putea fi declarat cu maximă îndreptăţire şi Cetăţean de Onoare al Lumii”
Academicianul dărăbănean Leon Dănăilă va fi desemnat în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Botoşani care va începe miercuri, 24 iunie, orele 10:00, cetăţean de onoare al municipiului reşedinţă de judeţ. Autorităţile botoşănene intenţionează să-i înmâneze în cadru festiv acest titlu neurochirurgului de talie mondială în 1 iulie a.c, când Leon Dănăilă va împlini 82 de ani.

Proiectul de hotărâre a fost redactat la propunerea primarului Ovidiu Portariuc, dar inițiativa acestui demers a venit din spațiul public. Jurnaliştii publicaţiei online Ştiri.Botoşani.ro, al cărei redactor şef este Florentina Toniță, și-au arătat în memoriul înaintat Primăriei Botoșani, pentru a propune acordarea distincției, toată disponibilitatea organizării unei ceremonii pe măsura evenimentului. „Lecţia academicianului Leon Dănăilă este una simplă: un om, chiar pornind la drum din extremul nord românesc, cel atât de izolat prin imensele decalaje economice şi distanţa faţă de centru, poate ajunge prin dăruire, efort şi jertfă personală, în vârful ierarhiilor internaţionale din orice domeniu, inclusiv cel ştiinţific” au precizat ziariştii botoşăneni.În argumentul care însoțește și susține acest memoriu, Victor Teișanu, custodele Casei memoriale „Leon Dănăilă” a scris: „Savantul Leon Dănăilă nu s-a bucurat, așa cum merita cu asupra de măsură, de recunoașterea sa oficială în județul natal. Născut la Darabani (1 iulie 1933), cu o carieră profesională și științifică greu de egalat, s-ar fi impus ca Domnia Sa să devină Cetățean de Onoare al orașului Botoșani cu multe decenii în urmă. Căci aflat de ani buni în avangarda științeineurochirurgicale de azi, Leon Dănăilă ar putea fi declarat, cu maximă îndreptățire și Cetățean de Onoare al Lumii. Așa încât noi, modeștii săi conjudețeni, recunoscându-i în sfârști meritele și conferindu-i titlul care i se cuvine la Botoșani cu prisosință, n-am face decât să onorăm o veche și presantă datorie a noastră”.  (foto: www.doctorulzilei.ro)

Citiţi şi:
EXCLUSIV Leon Dănăilă: „Doresc dărăbănenilor rezistenţă maximă…”

Te-ar mai putea interesa si:  Leon DanailaFlorentina Tonitacetatean de onoare al orasului Botosani
10:55 pm Marti, 23 Iunie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare