Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Întâlnire emoționantă între frații de pe ambele maluri ale Prutului, la Lipcani FOTO

”Basarabia– pământ românesc – răpită de la patria mamă în 1940, tragicul an al istoriei românilor, trăieşte şi simte încă româneşte. Am simţit şi noi acest lucru” ne-a transmis profesoara de istorie a Școlii Gimnaziale din Rădăuți-Prut,  Cristina Luminița Ceică, care împreună cu alte cadre didactice precum prof. Valentina Neamțu și directoarea Mirela Luchian, dar și Postolachi Vasile, profesor de religie şi doctorand în cadrul Facultăţilor de Teologie ,,Dumitru Stăniloaie” Iaşi şi ,,Justinian Patriarhul” din Bucureşti, au făcut luni o vizită de suflet colegilor și elevilor Liceului din Lipcani, Republica Moldova.  

”Iată că într-o zi fără vreo semnificaţie istorică deosebită, am reuşit să scriem istorie. Este un pas mic, dar atât de important pentru inimile noastre de români şi creştini-ortodocşi” ne-a mărturisit Cristina Ceică, care a mai precizat că vizita la Lipcani a avut loc la inițiativa profesorului de religie Vasile Postolachi. Cadrele didactice din România s-au întâlnit cu colegii lor din Lipcani: Munteanu Natalia, director, Seiciuc Gutiera Vasilivna, director adjunct, Iaţeniuc Angela,profesoară de matematică, Maria Sînchetru, profesoarăde limba franceză şi Olesia Bejenari, secretară.Postolachi Vasile le-a dăruit moldovenilor manuale de religie pentru clasa a VIII-a şi alte cărţi de religie.

”Copiii au fost foarte încâtaţi să-şi cunoască fraţii sperând ca pe viitor
să viziteze şi ei școlile din comuna Rădăuţi-Prut. Menţionez că religia nu
este obiect de studiu obligatoriu, acest obiect fiind studiat benevol de copii sub îndrumarea doamnei profesoare de matematică, Iaţeniuc Angela. Având în vedere că cele două şcoli sunt despărţite de o distanţă atât de mică, sperăm ca pe viitor această colaborare să înflorească şi să se extindă cât mai mult, atât în ceea ce priveşte durata, cât şi domeniile pe care le va aborda. Noi sperăm că Bunul Dumnezeu ne va îndruma şi ne va ajuta ca într-o bună zi să fim din nou uniţi atât în cuget şi-n simţiri, cât şi teritorial” a mai precizat Cristina Ceică.

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imaginiTe-ar mai putea interesa si:  BasarabiaRepublica MoldovaCristina CeicaVasile PostolachiMirela Luchian
8:52 pm Marti, 26 Septembrie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare