Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Un sfânt din zona oraşului Darabani a fost canonizat în Ţara Sfântă FOTOÎn ultima zi a lunii ianuarie a avut loc un eveniment foarte important pentru creştinii ortodocşi, respectiv slujba de canonizare a Sfântului Ioan Iacob originar din Crăiniceni-Horodiştea (comuna Păltiniş), oficiată de Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea, la Mănăstirea Sfântul Gheorghe din Pustiul Hozevei, acolo unde sunt şi moaştele sfântului. Cu această ocazie, la Ierusalim a fost prezent şi pr. protopop din Darabani, Costică Pînzariu.

Ioan Iacob Hozevitul a fost canonizat la noi în 20 iunie 1992, românii sărbătorindu-l pe Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ în 5 august. Din acest an, şi Patriarhia Ierusalimului l-a trecut în calendar pe sfântul originar din comuna Păltiniş în data de 28 iulie, cu titlul Sfântul Cuvios Ioan Noul Hozevit.Din delegaţia de aproximativ 50 de persoane a Patriarhiei Române care a fost condusă de IPS Timotei Prahoveanul au făcut parte şi preotul protopop Costică Pînzariu, pr. Ioan Şuşu din Crăiniceni sau directorul Seminarului „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi, pr. Constantin Muha. La slujba de canonizare au luat parte 18 ierarhi şi zeci de preoţi plus sute de credincioşi, în marea lor majoritate români, slujindu-se în 4 limbi: română, arabă, greacă şi rusă. „Ne-am bucurat foarte mult pentru că sfântul nostru din Botoşani este recunoscut şi la Ierusalim şi este trecut acum şi în calendarul Ţării Sfinte” a declarat pentru Darabaneni.ro, pr. Pînzariu.

Citiţi pe aceeaşi temă: Ioan Iacob Hozevitul, Sfântul contemporan din zona Darabanilor GALERIE FOTOTe-ar mai putea interesa si:  Sf. Ioan Iacob Hozevitulpr. Ioan SusuCostica PinzariuPatriarhul IerusalimuluiConstantin MuhaTeofil al III
11:27 pm Sambata, 13 Februarie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare