Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

ÎNCEPE recrutarea viitorilor polițiști de frontieră. ”Hai în echipa noastră!”Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi informează absolvenţii  cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină poliţişti de frontieră, că în luna februarie încep înscrierile la concursurile de admitere organizate de Ministerul Afacerilor Interne la nivelul mai multor instituţii de învăţământ postliceale din subordine, pentru sesiunea 2021.

Astfel, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu"Oradea, instituţie de învăţământ care pregăteşte agenţi de poliţie de frontieră,  pune la dispoziţie un număr de 220 de locuripentru viitorii poliţişti de frontieră (200 P.F.R, 10 I.G.I., 10 D.G.P.).

Organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere se va derula după următorul calendar:

1. Recrutarea în vederea participării la concursul de admitere se realizează, în raport de domicili-ul/reședințaînscriseîncartea de identitate sau la care locuieşte în mod curent, în perioada 15 - 28 februarie 2021,astfel:

    La sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi (str. George Coşbuc nr. 3- 5, mun. Iaşi) pentru candidaţii care locuiesc în judeţul Iaşi. Program de lucru cu candidaţii: orele 08:00 – 16:00. Număr de telefon de contact: 0232/460063.

    La sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani (str. Sucevei nr. 2, mun. Botoşani) pentru candidaţii care locuiesc în judeţul Botoşani. Program de lucru cu candidaţii: orele 08:00 – 16:00. Număr de telefon de contact: 0231/510411 sau 0231/510211.

    La sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui (str. Dobrina nr. 18, mun. Vaslui) pentru candidaţii care locuiesc în judeţul Vaslui. Program de lucru cu candidaţii: orele 08:00 – 16:00. Număr de telefon de contact: 0235/480302, 0235/480306 sau 0235/481317.

    La sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi (bld. Dunărea nr. 63, mun. Galaţi) pentru candidaţii care locuiesc în judeţul Galaţi. Program de lucru cu candidaţii: orele 08:00 – 16:00. Număr de telefon de contact: 0236/491066 sau 0232/469094.
    candidații care nu au domiciliul într-un județ limitrof frontierei de stat sunt recrutați de structurile de resurse umane din unitățile cu sarcini de recrutare din Inspectoratele de Poliţie Judeţene unde aceștia locuiesc, potrivit domiciliului/reședinței înscrise în cartea de identitate.

Perioada de depunere a cererilor de înscriere este 15-28 februarie 2021, iar depunerea documentelor pentru constituirea dosarului de recrutare se realizează până la data de 10.03.2021.

2.Evaluarea psihologică a candidaţilor va avea locîn conformitate cu dispoziţiile Centrului de Psihologie al MAI, detaliile de natură organizatorică urmând a fi postate în timp util.

3.Susținerea probei de evaluare a performanței fizice are loc înperioada18 -24martie 2021 în CENTRELE ZONALE DE SELECŢIE,potrivit arondării, astfel:

•    Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina - pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;

•    Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni - pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui.

Informaţii despre traseul aplicativ pentru evaluarea performanţei fizice a candidaţilor se regăsesc pe https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/.

4.Susţinerea probelor de verificare a cunoştinţelor va avea loc în data de 27.03.2021 la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi. Subiectele de concurs vor fi unice pentru toate unităţile de învăţământ din cadrul MAI.

5.După stabilirea listelor cu candidaţii care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, unitățile de învățământ transmit unităților de recrutare,în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba de verificare a cunoștințelor, candidații care urmează să susțină examinarea medicală. Aceasta va avea loc în perioada 29 martie- 16 aprilie 2021.

6.Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, iar rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al unității de învățământ a PFR,Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu"Oradea, până la data de 17 aprilie 2021.Detalii suplimentare cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul Poliţiei de FrontieraRomâne-https://www.politiadefrontiera.rosecţiuneaDesprenoi/Instituţii de învăţământ, pe cel al Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră "Avram Iancu" Oradea -  http://www.avramiancu.ro/şi pe cel al InspectoratuluiTeritorial al Poliţiei de FrontierăIaşi-https://www.politiadefrontiera.ro/ro/iasi/home.html secţiunea Carieră.
    
De asemenea, pentru eventuale informaţii suplimentare de natură organizatorică referitoare la recrutare, candidaţii se pot adresa Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi sau structurilor teritoriale subordonate, în funcţie de domiciliul/reședința înscrise în cartea de identitate.

INFORMATII DE BACKGROUND

Pentru a se putea înscrie la concursurile de admitere organizate la instituţiile militare de învăţământ, candidaţii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii legale de recrutare:
    Să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
    Să cunoască limba română, scris şi vorbit;
    Să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
    Să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic.
Aptitudinea/inaptitudinea se constată de structurile de specialitate ale M.A.I printr-o examinare medicală și evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu. În situația în care se constată inaptitudinea pentru oricare dintre situații, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv. Evaluarea psihologică se susține înaintea evaluării medicale.
    Să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat.
Dovada îndeplinirii acestei condiții se face cu diplomă de bacalaureat și foaie matricolă sau cu adeverință care îndeplinește condițiile de valabilitate, din care să rezulte faptul că au susținut și promovat examenul de bacalaureat.
    Să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
    Să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist;
    Să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
    Să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
    Să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
    Să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege.

Precum și următoarele criterii specifice:
    Să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară;
Verificarea îndeplinirii criteriilor menționate se realizează cu ocazia examinării medicale.
    Să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
    Să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.

Candidații etnici/minoritari care se înscriu pentru locurile alocate distinct acestora, declară pe propria răspundere apartenența la etnia/minoritatea respectivă și depun la dosarul de recrutare o adeverință emisă de o organizație etnică/minoritară, constituită potrivit legii.

Activitățile se vor desfășura cu respectarea tuturor regulilor în vigoare stabilite la nivel național în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de COVID-19 (distanțare socială, portul măștii, dezinfectarea pupitrelor, aparatelor ce compun traseul practic-aplicativ etc.), se precizează într-un comunicat al ITPF Iași.
Te-ar mai putea interesa si:  politisti de frontieraScoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Fronti
10:19 am Vineri, 12 Februarie, 2021

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare