Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

LA MULȚI ANI! Simona Chițan, ”corespondență” din Stockholm



Dărăbăneanca Simona Chițan este deja un nume foarte cunoscut în presa culturală din România. Colaboratoare a mai multor ziare importante precum Evenimentul Zilei sau Adevărul, ea și-a pus semnătura și pe două volume foarte valoroase. Prima carte este un volum de interviuri ”30 de interviuri eveniment“, printre personalitățile care au răspuns întrebărilor jurnalistei numărându-se Octavian Paler, Nicolae Manolescu, Mircea Cărtărescu, Horia-Roman Patapievici, Mihai Şora, Dan C. Mihăilescu,  Norman Manea, Orhan Pamuk, Oana Pellea, Matei Vişniec, Marcel Iureş sau Andrei Şerban. Pasionată de teatru, Simona Chițan a semnat în coautorat monografia ”Victor Rebengiuc. Omul şi actorul“.
 
Un cronicar atent al marilor evenimente culturale de la noi, Simona Chițan a făcut trecerea de la presă la diplomația culturală, acum mai bine de trei ani, când a devenit parte a echipei Institutului Cultural Român. La finalul anului trecut, a dat curs unei noi provocări și a acceptat să lucreze în cadrul ICR Stockholm. Am fost curioși să aflăm ce a stat în spatele acestei decizii și cum a fost contactul cu societățile nordice. Am rugat-o să ne răspundă la câteva întrebări, dar ceea ce s-a dorit a fi un interviu s-a transformat într-o adevărată mărturie, pe care am decis să o publicăm cu ocazia zilei sale de naștere, 11 februarie. La mulți ani, Simona!

Trecerea de la presă la comunicare a fost făcută din 2017, de când am început să lucrez pentru Institutul Cultural Român. Nu a fost simplu, eu fiind foarte pasionată de presa scrisă, însă paginile de cultură din ziare s-au împuținat. Presa s-a mutat tot mai mult pe platformele online. A fost o lovitură pentru breaslă, a trebuit ca mulți jurnaliști, colegi de-ai mei foarte buni, să se reprofileze și să se reinventeze. La centrala ICR din București, am comunicat evenimente culturale de anvergură, iar acum, în Suedia, în calitate de referent al ICR Stockholm, implementez, alături de colegii mei, proiecte culturale care reprezintă cultura română în spațiul nordic.

Toată experiența acumulată în presa culturală la unele dintre cele mai importante publicații quality din România m-a purtat, în mod firesc, spre această etapă. Cunosc în profunzime zona culturală din România, m-am intersectat de-a lungul timpului cu artiști, producători, operatori din toate zonele și sectoarele culturale, am acoperit mediatic unele dintre cele mai importante evenimente naționale și internaționale. Astfel, în Suedia, continui un parcurs profesional început cu 20 de ani în urmă. A fost foarte multă muncă în spatele fiecărui proiect în care m-am aruncat, însă am făcut totul cu pasiune și mai ales cu o credință neștirbită în valori.



 Odinioară, într-un interviu, vă spuneam că poți să devii ceea ce vrei să fii. Acum, pot să afirm că mă simt împăcată cu ceea ce am ajuns să fiu. Sunt împlinită și profesional, și personal, prin fiul meu, care a început să studieze la o școală publică internațională în limba engleză. E un drum nou pentru amândoi, însă e foarte important că ne suntem alături unul celuilalt. 

Cu fiecare zi ce trece, devin tot mai fascinată de tărâmurile Nordului. Fiind născută iarna – o Vărsătoare luptătoare -, m-am acomodat foarte repede, nu mă sperie nici frigul, nici zăpada, nici dificultățile inerente. Suedezii nu mi se par reci, sunt doar foarte civilizați. Am întâlnit până acum aici români extraordinari, integrați perfect în acest mediu exigent, pentru că, da, Stockholmul e un oraș sofisticat, elegant, dar, în același timp, foarte pretențios. După aproape două luni de când am sosit aici, mă regăsesc într-o continuă descoperire și îndrăgostire de acest spațiu. De-abia aștept, însă, să-i asimilez valorile și să le integrez valorilor pe care le aduc de acasă. 

Mulțumesc tare,
Simona.



Te-ar mai putea interesa si:  Simona ChitanAres ChitanStockholm
10:22 pm Miercuri, 10 Februarie, 2021

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Mănăstirea ”Sfânta Treime” din Eșanca (Darabani), în culori sfinte.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare