Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

UMANITAR Copiii din Lişmăniţa au întins o mână celor aflaţi în suferinţă FOTO


Câțiva copii din Lișmănița au întâmpinat primăvara cu un gest nobil, ce a adus bucurie pe chipurile unor persoane în vârstă, bolnave sau a unor copii proveniți din medii defavorizate. Cei 12 elevi de gimnaziu au confecționat lumânări pe care le-au vândut, au organizat o serbare și s-au implicat în colectarea banilor și produselor alimentare, pe care ulterior le-au distribuit celor aflaţi în nevoie.

La inițiativa preotului paroh din satul Lișmănița, Vlad Drob, în prima săptămână a lunii martie, 12 copii s-au implicat într-o campanie umanitară, al cărui obiectiv a fost ajutorarea persoanelor în vârstă, a celor bolnavi sau a copiilor care provin din zone defavorizate. Proiectul a purtat titlul „Fericiți cei milostivi că aceia se vor mântui!” și s-a desfășurat în cadrul unui program național, „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu!”, organizat sub patronajul Patriarhiei Române. Potrivit organizatorilor, scopul acestei acțiuni a fost acela de a cultiva dragostea față de semeni și de a-i educa pe copii în spiritul ajutorării celor aflați în suferință.Copiii au organizat ateliere handmade, în care au confecționat lumânări și felicitări quilling, ce au fost vândute ulterior la biserică în cadrul unei serbări. Cu suma de bani adunată aceștia au achiziționat alimente și alte lucruri de primă necesitate. De asemenea elevii s-au implicat direct și în campania de a coopta  în acest proiect o serie de sponsori. După ce au inventariat tot ce au primit și le-au împărțit pe categorii, copiii au mers pentru a le distribui. Beneficiarii acestei campanii au fost 15 persoane în vârstă și singure, 17 copii proveniți din familii defavorizate, pacienți internați la Spitalul de Neuropsihiatrie Podriga, rezidenți din cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Socială Dorohoi, deținuți încarcerați la Penitenciarul Botoșani.Bugetul total al proiectului, estimat de organizatori s-a ridicat la 5 360 de lei. De această sumă au beneficiat în total 174 de persoane. Printre persoanele care s-au implicat activ sau au sponsorizat evenimentul se numără: Cristian Moroșanu, Dan Țâmpău, Dan Tîrniceru-Ifrim, Lucian Matei, Neculai Ghebac, Ionel Ciprian, Lucian Pupăză, Daniela Pupăză, Dorin Stredie, obștea Mănăstirii Zosin. Cei doisprezece copii care, coordonați de preotul Vlad Drob, au fost inima acțiunii caritabile sunt: Casian-Rareș Drob, Ecaterina-Ioana Drob, Diana-Ioana Ionel, Claudia Ciuraru, Pupăză Lavinia, Georgiana Cam, Vlăduț Badurlă, Maria Gheorghiciuc, Ramona Boacă, Cosmina Văcăreanu, Andreea Bahrin şi Ancuța Bahrin. (A.D.A.)

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imaginiTe-ar mai putea interesa si:  Patriarhia RomanaLismanitaVlad DrobMaini intinse spre lucrarea poruncilor lui Dumneze
3:10 pm Vineri, 27 Martie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare