Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII: Concediu in Africa

După ce Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit prim-ministru și majoritatea actorilor politici au văzut această numire ca pe un compromis, părea că primăvara va aduce mai mult calm în lumea politicii românești. Liderii formațiunilor politice au renunțat la discursul lor agresiv, iar președinția nu a mai apelat la ieșirile publice. Totul părea că intră într-o anumită normalitate, au fost demise câteva persoane care erau urmărite penal sau care au dat dovadă de neglijență în serviciu și  impresia era că instituțiile statului încep să cunoască termenul de profesionalism. Dar atunci când începeam să ne obișnuim cu această perioadă de acalmie relativă, un scandal monstru lovește din nou politica românească și ne reamintește pe cine am ales. În  mod spectacular, cum de la Omar Hayssam nu s-a mai întâmplat, un infractor român (parlamentar nu mai este pentru că i-a fost ridicată imunitatea), acuzat chiar și de relații cu grupuri vinovate de trafic de carne vie, părăsește țara fără ca să fie oprit la vamă și ajunge undeva în Kenya. Dar noi trebuie să stăm liniștiți pentru că am aflat că instituțiile statului și-au făcut treaba. Cum? Greu de răspuns, cel puțin așa ne-au asigurat mai marii noștri.Pentru a mai salva din aparenţe s-a dispus repede blocarea conturilor lui Boldea și sechestrarea unor proprietăți de-ale lui și ale unor rude. Imediat au apărut informații despre locul unde se află, semn că instituțiile de specialitate, aparent își fac datoria. Am văzut un președinte care a promis că îl va aduce pe parlamentarul interlop acasă, un procuror general care a anunțat că există o cooperare cu instituțiile internaționale pentru a rezolva situația mai repede și un căutat internațional care sună la redacția unui ziar pentru a promite solemn că se va întoarce.

Nimic mai sfidător. Dincolo de faptul că un fost deputat, a încălcat legea în cel mai reprobabil mod, nu a căzut nici un cap de procuror sau de șef de poliție și nu a tremurat fotoliul nici unui ales. Iar ca meniul să fie complet, Cristian Diaconescu afirma despre cazul Boldea că nu este o prioritate a politicii externe. Oare un membru al Parlamentului acuzat de cele mai grave fapte care pleacă din țară pe sub ochii autorităților nu afectează imaginea țării? Dar cum toată lumea spune că situația este sub control și că nu reprezintă o urgență, atunci putem spune că tânărul deputat de Galați și-a luat un concediu, poate binemeritat, în Africa, iar noi revenim la calmul de dinainte. (Alexandru D. Aioanei)10:00 pm Sambata, 24 Martie, 2012

1 Comentarii la “COMENTARIUL SAPTAMANII: Concediu in Africa”

  1. marius spune:

    Este inadmisibil ceea ce se întâmplă în viaţa politică românească, mai ales după ce potocaliii au preluat frâiele ţării. Dacă ne uităm la ce oameni, aşa - zişi politici, au intrat în Parlament, inclusiv de prin părţile locului, atunci vom vedea foarte lesne de ce ne aflăm acolo unde ne aflăm. Oameni care îşi manifestă totalul dispreţ faţă de de meseriile liberale, deşi se autointitulează democrat - liberali, oameni pentru care banul public se confundă până la identitate cu propriul buzunar, oameni pentru care tăierile de pensii şi salarii reprezintă acelaşi lucru ca banalul bună ziua, oameni pentru care a investi în tineretul actual este similar cu a arunca banii pe apa Sâmbetei, oameni care fac tot felul de afaceri oneroase, atât cu statul, cât şi cu diverşi interlopi, iată ce am trimis noi în Parlament. Am spus oameni din politeţe, dar toţi aceştia se numesc, mai degrabă, neoameni, ca să folosesc un termen elegant. Mai sunt aproape trei luni până la alegerile locale şi alte nouă până la parlamentare, timp berechet pentru a ne gândi la ce să alegem, nu atât pentru noi, cât, mai ales, pentru copiii noştri. Vor veni cei din partea puterii cu tot felul de plocoane. Să luăm tot ce ne dau pentru că sunt din salariile noastre şi din pensiile părinţilor şi bunicilor noştri, tăiate în mai 2010 şi să votăm alternativa, adică Uniunea Social - Liberală (P.S.D. - P.N.L.). Numai dacă vom ieşi la vot vom scăpa de actuala putere. Şi să nu uităm: Nu pot ei fura, cât putem vota!

  2. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare