Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Ce oferim tinerilor nostri? Ce oferim tinerelor generaţii este o problemă care revine în atenţia opiniei publice doar când ne este scos în faţă un eveniment negativ. Doar promovabilitatea redusă la bac, etnobotanicele şi victimele lor, violenţa de pe stradă sau statisticile care arată consumul mare de alcool la cei sub 18 ani, ne fac să ne mai gândim din când în când la ce facem pentru generaţiile care vin din urmă. În situaţiile de criză aruncăm vina pe oameni şi pe societate, pe politică şi pe caractere, încercăm să găsim soluţii radicale cu efecte miraculoase, poate totuşi cei tineri vor schimba alcoolul şi tutunul pe alt gen de activităţi recreative şi chiar educative. Ne plângem că tinerii nu citesc, nu învaţă, sunt dezinteresaţi şi lipsiţi de respect, nu-şi mai cunosc tradiţiile, istoria, chiar şi limba, şi nu au nici o perspectivă în viitor. Ei sunt produsul unei societăţi care nu le oferă nimic, dar în schimb aşteaptă de la ei totul. Ei sunt cei de la care aşteptăm să aducă schimbarea, să mişte lucrurile din loc, dar dezinteresul nostru pentru ei este la fel de mare ca al lor pentru cei din jur.Am avut prilejul să cunosc în aceste zile un ansamblu folcloric de copii din Republica Moldova, proveniţi dintr-o comună cu 2000 de locuitori. Tinerii din stânga Prutului au smuls ropote de aplauze şi lacrimi publicului ieșean. Prin muncă şi prin talent au făcut minuni acolo sus, pe scenă. Zona de unde provin nu este foarte bogată, dar prin intermediul dansului şi muzicii populare şi-au depăşit condiţia, evoluând pe multe scene din Europa. Acest lucru nu ar fi fost posibil dacă primăria din localitatea respectivă nu ar fi angajat un coregraf şi un dirijor care să coaguleze un grup şi dacă nu ar sprijinit călătoria lor în România. Şi-au pus timpul şi talentul în slujba muzicii şi a tradiţiilor, iar zâmbetul lor din timpul reprezentărilor trădează o împlinire interioară pe care de puţine ori o întâlneşti la cei de vârsta lor.  Mă întorc la Darabani şi nu găsesc nici terenuri de sport şi nici dirijor sau coregraf care să înfiinţeze un ansamblu de acest gen. Atunci mă întreb: ce oferim tinerilor noştri? (Alexandru D. Aioanei)
5:24 pm Luni, 10 Octombrie, 2011

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare