Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Clopotelul i-a chemat din nou pe elevii darabaneni la scoala

Luni, 17 septembrie, şcolile din toată ţara şi-au deschis porţile pentru a-şi primi elevii în noul an de studii. Clopoţelul a sunat şi la şcolile dărăbănene, „Leon Dănăilă” şi la liceul care de anul acesta va purta numele domnului Moldovei, Dimitrie Cantemir. Festivităţile de deschidere a noului an şcolar au început decalat cu o oră de la o şcoală la alta, pentru a permite oficialităţilor locale, reprezentanţilor Poliţiei dar şi preoţilor să fie prezenţi la ambele festivităţi de deschidere. Manifestările au fost deschise de o rugăciune oficiată de către un sobor de preoţi: Constantin Pînzariu, Dumitru Avârvărei şi ieromonahul Vartolomeu Bordei. Discursurile celor prezenţi de la directori, până la profesori sau reprezentanţi ai administraţiei locale, s-au concentrat pe urări, promisiuni pentru un învăţământ de calitate în următorul an, precum şi pe o colaborare mai strânsă între şcoală, comunitatea locală şi administraţia publică.

Primarul oraşului, Corneliu Aroşoaie, a participat la ambele manifestări, în discursul său încercând să aducă lămuriri în plus asupra noii politici educaţionale precum şi a necesităţii clasei zero. Ion Pînzaru, poliţist de proximitate, a prezentat o statistică a incidentelor în care au fost implicaţi elevii în anul şcolar anterior şi a făcut un apel ca orice conflict care se petrece în unităţile şcolare să fie rezolvat doar prin implicarea autorităţilor locale. Noul an şcolar vine cu o serie de schimbări în ceea ce priveşte siguranţa liceenilor. Potrivit conducerii, în corpul C, camerele care au fost folosite pentru supravegherea examenelor naţionale au fost mutate pe holurile clădirii, astfel că în pauze elevii vor fi monitorizaţi. În plus, la fiecare corp de clădire a liceului va fi câte un agent de pază. Pentru început, acesta va face parte din personalul şcolii, iar apoi vor fi înlocuiţi cu un agent de poliţie care să supravegheze, intrarea şi ieşirea elevilor din şcoală. Pe lângă uniforme, elevii vor purta din acest an şi ecusoane cu noul nume al instituţiei.Dorim să oferim un învăţământ de calitate şi să realizăm un parteneriat durabil între şcoală, ca instituţie de învăţământ, părinţi şi autorităţile publice locale, toate în folosul elevilor. Urez succes colegilor, elevilor şi părinţilor, care trebuie să-i motiveze în noul an şcolar”, a declarat pentru Darabaneni.ro, Lucian Vasile Florea, directorul Şcolii Generale „Leon Dănăilă”. „De-a lungul existenţei sale, liceul nostru şi-a câştigat un prestigiu la nivel judeţean. Numele „Dimitrie Cantemir” pe care îl va purta şcoala noastră din acest an trebuie să-i motiveze odată în plus pe elevii noştri. Elevii de astăzi trebuie să aibă exemplu pe cei care au absolvit această unitate de învăţământ şi au ajuns nume importante în domeniul lor. Ne dorim un an cât mai bun şi un procentaj mai mare de promovabilitate la examenele naţionale”, a declarat şi Florin Ignat, directorul Liceului „Dimitrie Cantemir”.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
3:45 pm Luni, 17 Septembrie, 2012

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare