Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Elevii Liceului ,,Dimitrie Cantemir’’, vestitori ai Naşterii Domnului GALERIE FOTO

Cu ocazia Sărbătorilor  de iarnă, în  cadrul orelor  săptămânale de religie ortodoxă, la Liceul ,,Dimitrie Cantemir’’ din Darabani elevii şi profesorii s-au mobilizat și au desfășurat câteva activități filantropice pentru a întâmpina cum se cuvine Nașterea Domnului.

Prima activitate ,,Dar din dar se face rai’’s-a defășurat miercuri,  21 decembrie 2016 , în prima parte a zilei la Spitalul Orășenesc Darabani, unde cadrele medicale și pacienții internați au fost colindați de elevii dărăbăneni, iar la final pacienții au primit daruri din partea elevilor clasei a XII-a H Industrie Alimentară , coordonată de profesorul de religie Pușcașu Ionuț-Viorel.

A doua activitate ,,Iată, vin colindători’’ s-a desfășurat în a doua parte a zilei de Miercuri, 21 decembrie 2016, la Școala ,,Episcop Partenie Ciopron’’ din Păltiniș, unde preșcolarii și elevii claselor primare au fost colindați și li s-a prezentat un frumos dans popular românesc, la final cei mici primind daruri.

Activitatea a fost desfășurată de clasa a XII-a H Industrie Alimentară  și clasa a VI-a, fiind coordonată de profesorii de religie Marcu Mia Corina și Pușcașu Ionuț-Viorel. A treia activitate ,,Dar din dar cu bucurie’’ s-a desfășurat Joi 22 decembrie 2016 la Azilul de bătrâni din Dorohoi, unde a fost susținut un frumos concert de colinde și prezentat un dans popular românesc. Activitatea a fost desfășurată de clasele VI-XII sub coordonarea profesorului de religie Marcu Mia Corina.

„Dintre obiectivele activităților amintim: promovarea valorilor tradiționale strămoșești, conștientizarea moștenirii culturale la nivel local, național și a locului ei în lume, valorificarea elementelor de patrimoniu cultural. Rezultatele așteptate au fost următoarele: creșterea interesului elevilor pentru tradiții, formarea unor trăsături pozitive de voință și caracter le elevi, în concordanță cu valorile tradiționale, dezvoltarea sentimentelor de respect și apreciere a valorilor tradiționale.
 
Am fost primiți foarte frumos, gazdele au fost ospitaliere, răsplătind grupul de colindători cu tradiționalii colăcei, suc, mandarine, bomboane etc. Mulțumim tuturor persoanelor implicate în activități, elevi și profesori, cât și oamenilor de bine din Darabani, care ne-au oferit suport financiar pentru desfășurarea activităților. Fie ca Hristos cel născut în peșterea Betleemului să se nască și în ieslea sufletului nostru. Sărbători cu pace alături de cei dragi” ne-a comunicat prof. Pușcașu Ionuț-Viorel.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
   
 

Te-ar mai putea interesa si:  Liceul „Dimitrie Cantemir”Nasterea Domnului
10:36 pm Luni, 26 Decembrie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare