Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COD PORTOCALIU pe raul Prut. Viceprimar de Darabani: „Nu sunt probleme deosebite”


 
Conform avertizării hidrologice, transmise de Administraţia Naţională „Apele Române” se prelungeşte „Codul Galben” de inundaţii pe râurile Başeu şi Jijia şi se instiuie „Cod Portocaliu” pe râul Prut, amonte de acumularea Stânca-Costeşti. Avertizarea este valabilă până mâine, 17 mai 2014, orele 18:00.

Astăzi, la orele 16:00, în punctul pluviometric Oroftiana, la intrarea Prutului în ţară, cota de inundaţie (470 cm) era depăşită cu 105 cm, în creştere cu şapte cm faţă de orele 15:00. La această cotă nu există riscul ca gospodăriile cetăţenilor să fie inundate. Preşedinţii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile aflate în amonte de acumularea Stânca-Costeşti au fost notificaţi să asigure permanenenţa la primării, să monitorizeze situaţia şi să se pregătească în vederea evacuării cetăţenilor care desfăşoară activităţi în lunca Prutului, precum şi animalele aflate la păşunat.

La solicitarea specialiştilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, oamenii care lucreză în lunca Prutului au înţeles riscul fenomenului şi şi-au luat propriile măsuri de protecţie, respectiv şi-au pregătit bunurile şi animalele pentru evacuare, fapt pentru care au toată aprecierea autorităţilor. Şefii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Suharău, Hudeşti, Darabani, Păltiniş, Rădăuţi Prut, Coţuşca, Mitoc, Manoleasa şi Ripiceni şi două grupe operative ale I.S.U. Botoşani monitorizează permanent râul Prut. Premierul Victor Ponta, prezent astăzi la Botoşani, a declarat că l-a învoit pe prefectul Costică Macaleţi de la şedinţa care a avut loc la Primărie tocmai pentru a superviza zonele care prezintă risc de inundaţii.

Am anunţat oamenii din lunca Prutului care au stâni şi balastiere, dar nu sunt probleme deosebite” a declarat pentru Darabaneni.ro, Relu Cricleviţ, viceprimarul oraşului Darabani. „Este activat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi monitorizăm râul Prut care deocamdată nu a dat afară din maluri. Aşteptăm pentru că tendinţa apei este de creştere” a precizat şi Mihai Plugaru, inspector Protecţie Civilă în cadrul Primăriei Darabani.


Te-ar mai putea interesa si:  Mihai Plugarucod portocaliu
5:35 pm Vineri, 16 Mai, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare