Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

CL a aprobat şi planul activităţilor culturale pentru anul în curs. „Să fiţi cuminţi în excursie!” FOTOAleşii dărăbăneni au aprobat în cadrul ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local şi planul activităţilor culturale de anul acesta. Două dintre proiectele interesante iniţiate de liceenii de la „Dimitrie Cantemir” sunt „Încotro” şi „Cupa Claselor”, pentru care liderul elevilor, Andrei Zosim a solicitat autorităţilor locale cofinaţare, primind un răspuns afirmativ din partea primarului Corneliu Aroşoaie.

Ionel David a citit proiectul de hotărâre privind planul activităţilor culturale organizate în anul 2016 la Darabani, iar Andrei Zosim, preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor din cadrul Liceului „Dimitrie Cantemir” a prezentat aleşilor locali un acord de parteneriat în vederea organizării trainingului „Încotro” şi a „Cupei Claselor”. Trainingul „Încotro” este programat în „Săptămâna altfel” din perioada 18-22 aprilie, fiind deja la a doua ediție. Acesta se va desfăşura în incinta Liceului ”Dimitrie Cantemir ” și aduce de la Cluj 4 traineri specializați, care pe durata a două zile pun la dispoziția elevilor un ansamblu de sesiuni teoretice, activități de team-building și aplicaţii practice, utile acestora pentru orientarea către o carieră. Al doilea proiect iniţiat de liceeni este „Cupa Claselor”, preşedintele lor explicând în ce constă această competiţie şi care sunt premiile puse în joc.
 
„Cupa Claselor” are ca scop de a-i stimula pe elevi să fie mai implicaţi în activitatea şcolară şi extraşcolară. Având în vedere faptul că absenteismul este o problemă foarte mare la nivel naţional, această competiţie are ca scop diminuarea absenteismului. Elevii vor fi punctaţi la nivel de clasă. Se va puncta fiecare notă de 10, implicarea în concursurile şcolare şi extraşcolare. La sfârşitul anului şcolar se face un calcul la nivelul fiecărei clase, iar clasa câştigătoare va beneficia de o excursie de 3 zile într-o zonă montană unde vor fi organizate traininguri. Clasa de pe locul II va câştiga o excursie de o zi în judeţul Botoşani” a explicat Andrei ZosimPrimarul l-a pus pe elev să citească şi paragraful I de la pagina III, unde era prevăzută finanţarea acestui proiect, întrebându-l dacă au preferinţe la mâncare.
Paragraful respectiv precizează că partenerul susţinător, în speţă Primăria şi Consiliul Local Darabani, își asumă acoperirea a cel puțin 50% din costurile totale ale proiectelor, după cum urmează:

o    Training  ”Încotro”(Total = 2262 lei):
    Decont transport traineri                                                                                      = 500 lei;
    Cazare traineri(3 seri,3 camere)                                                                         =720  lei;
    Mâncare--3 mese/zi(3zile în care se asigură masa )                                     =792 lei;
    Logistice necesare bunei desfășurari a trainingurilor                                 ~250 lei;o    „Cupa Claselor”(Total = 7950 lei)
    Transport (premii)                                                                                                 ~2000 lei;
    Cazare<2 nopți,20 de camere>(premii)                                                           =3200 lei;
    Masa< 2 mese pe zi,3 zile în care se asigură masa>(premii)                     ~2000 lei;
    Materiale promoționale                                                                                         =500 lei;
    Logistice necesare bunei desfășurări a activităților de team-building                                                      
și training oferite pentru clasa de pe primul loc al clasamentului                   =250 lei. Edilul şef al urbei şi-a dat acordul verbal pentru cofinanţarea proiectelor iniţiate de liceeni, felicitându-l pe Zosim.„Probabil şi mai mult ca sigur, în momentul în care vor fi evenimentele respective, se va face un calcul. Nu ştim dacă vor fi 500 milioane de la d-voastră şi 500 de milioane (n.r.-lei vechi) de la noi. Cât va fi: 25, 30, 40 de milioane, venim şi noi cu partea noastră. Meritaţi felicitat în faţa Consiliului Local pentru iniţiativă. De mult ne doream la nivel de localitate să fie acţiuni de acest gen” a spus primarul Corneliu Aroşoaie. „Felicitări pentru iniţiativă şi să fiţi cuminţi în excursie!” i-a transmis şi preşedintele de şedinţă, Lucian Florea.

Interesant este că, după ce şi-a încheiat prezentarea, Andrei Zosim a asistat şi la celealalte proiecte discutate în cadrul şedinţei de CL, mai atent parcă şi faţă de unii dintre consilieri. În aceeaşi ordine de idei, pe data de 23 aprilie a.c, va avea loc şedință festivă a Consiliului Local în care se vor acorda titlulurile de cetățeni de onoare poetului Victor Teișanu și istoricului Gheorghe Cliveti, în aceeaşi zi fiind programată şi inaugurarea Casei de Cultură „Theodor Balş”, după renovare, instituţie care va fi condusă de Ionel David, aşa cum a anunţat primarul Aroşoaie. 
Te-ar mai putea interesa si:  Liceul „Dimitrie Cantemir”Andrei ZosimIncotroCupa Claselor
9:56 pm Marti, 29 Martie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare