Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Marş PENTRU VIAŢĂ la Darabani „Sunt născut în anul..., îţi mulţumesc mamă” GALERIE FOTO


Sâmbătă, 26 martie 2016, la Darabani, preoți și credincioși din parohiile arondate Protopopiatului Darabani, printre ei foarte mulţi copii, au participat la Marșul pentru viață, organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei prin Departamentul ProVita.

Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată în anul 2011, la inițiativa Asociației Studenți pentru Viață. De atunci, evenimentul adună anual mii de enoriași, tineri, preoți care mărșăluiesc militând pentru familia tradițională și pentru dreptul la viață al copiilor nenăscuți. Evenimentul a avut loc în aproximativ 130 de localități din România și Republica Moldova. La Darabani, sâmbătă 26 martie s-au adunat mulţi tineri şi copii,  împreună cu preoții lor din satele: Mlenăuți, Miorcani, Crăiniceni, Horodiștea, Havârna, Miorcani, Viișoara, Movileni, Comănești. Alături de aceștia au participat și preotul protopop Costică Pînzariu de la Parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena” și preotul Dumitru Avîrvărei de la Parohia „Sf. Nicolae” ambele din Darabani.Marșul s-a derulat pe traseul: Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena”-Parchetul de pa lângă Judecătoria Darabani-Piață-Biserica „Sf. Nicolae” Darabani. Participanții au afișat pancarte cu următoarele mesaje: Suntem generația pentru viață; Viața este primul drept al omului; Avortul oprește o inimă care bate; Pentru femeie, pentru copil, pentru viață; Orice copil merită o zi de naștere; Sunt născut în anul..., îți mulțumesc mamă.„Mesajul principal al marșului a fost să apărăm viața în toate formele ei. Viața este un dar de la Dumnezeu și trebuie să o prețuim, așa ne învață Biserica. Au paticipat foarte mulți tineri, câteva familii dar în principal elevi de liceu din comunele din apropiere. Preotul Hrușcă Remus de la Parohia Miorcani este responsabil de acest departament ProVita în cadrul Protopopiatului Darabani. La final atât el cât și eu am adresat câteva cuvinte participanților. Preoții, cei mai mulți dintre ei, au venit cu familiile lor. Luna martie este considerată luna pentru viață în Mitropolia Moldovei și Bucovinei. În acest efort al organizării acestui eveniment la nivel național, alături de Biserică s-au implicat și mai multe ONG-uri, printre care și Asociația Studenți pentru Viață”, a declarat pentru Darabaneni.ro. preotul protopop Costică Pînzariu. (L.B., A.D.A.)
Te-ar mai putea interesa si:  Biserica Sf. Nicolaepr. Dumitru AvîrvăreiBiserica Sf. Constantin si ElenaCostica PinzariuMars pentru viataRemus HruscaAsociatia Studenti pentru ViataProVitaMitropolia Moldovei si Bucovinei
9:17 am Miercuri, 30 Martie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare